|
Post by GAZETAR on Apr 3, 2008 10:53:43 GMT 2
Un roman-canadian bate cu pasul America Centrala Ziarul Acasa a inceput sa publice, in serial, jurnalul de calatorie al lui Bogdan Stadniciuc, "torontonian" de origine romana, care a renuntat la confortul unei slujbe de birou pentru a strabate America Centrala cu rucsacul in spate.
"Ma numesc Bogdan Stadniciuc, m-am nascut la Bucuresti si am trait in Romania pana in 1993. De-a lungul intregii mele copilarii, am calatorit prin toata tara cu parintii si bunicii mei. Cred ca asa am ajuns sa iubesc aventura drumurilor.
In 1993 ne-am stabilit in Canada. Am intrat in rutina scolii, liceul si universitatea legandu-ma de casa pentru multi ani. Absolvirea cursurilor mi-a oferit prilejul primei calatorii cu rucsacul in spate. In 3 luni am strabatut aproape intreaga Europaciteste toata stirea in EVENIMENTUL ZILEI: www.evz.ro/articole/detalii-articol/795174/Un-roman-canadian-bate-cu-pasul-America-Centrala/
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 3, 2008 10:57:32 GMT 2
Proiect al Ministerului Educatiei: Limba romana, predata in toata Europa02 Apr 2008 - 17:53 Iuliana Gatej | Ministerul Educatiei vrea sa introduca limba romana in scolile din toate tarile Uniunii Europene. Cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca s-ar putea organiza in unitatile de invatamint din toate statele membre ale Uniunii Europene. Oferta ar fi de doua ore pe saptamina, iar programa scolara pentru toate nivelurile de invatamint preuniversitar ar urma sa fie aprobata de Ministerul Educatiei, care a realizat acest proiect suspus dezbaterii publice. citeste toata stirea in COTIDIANUL: www.cotidianul.ro/proiect_al_ministerului_educatiei__limba_romana__predata_in_toata_europa-42489.html
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 3, 2008 11:00:21 GMT 2
George Clooney si Robert De Niro cer inceperea imediata a negocierilor dintre actori si producatori 03.04.2008 Se anunta o noua criza la HollywoodReprezentantii celui mai mare sindicat al actorilor de la Hollywood au declarat, marti, ca pe 15 aprilie vor incepe negocierile cu studiourile pentru noile contracte de munca. Astfel, exista posibilitatea instaurarii unei noi crize in industria filmului si televiziunii. Actori precum George Clooney, Robert de Niro sau Meryl Streep au facut apel catre liderii sindicali pentru inceperea negocierilor cat mai curand.citeste toata stirea in GARDIANUL: www.gardianul.ro
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 4, 2008 10:12:31 GMT 2
SUMMIT NATO - BUCURESTI 2008
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 4, 2008 10:17:30 GMT 2
Putin l-a invitat pe Bãsescu la Moscova Alexandra-Livia Dordea Vineri, 04 Aprilie 2008 Presedintele Federaþiei Ruse, Vladimir Putin, l-a invitat pe preºedintele Traian Bãsescu sã viziteze Rusia, a anunþat secretarul de presã al Kremlinului, Alexei Gromov, citat de RIA Novosti. Preºedintele rus a participat, asearã, la dineul oferit de cãtre ºeful statului român omologilor sãi din NATO. Cu acest prilej, cei doi preºedinþi au avut o conversaþie în cursul cãreia au stabilit sã aibã, vineri, o întâlnire bilateralã. "În plus, preºedintele Putin l-a invitat pe Traian Bãsescu sã viziteze Rusia", a declarat Alexei Gromov, conform sursei citatetot articolul in EVENIMENTUL ZILEI: www.evz.ro/articole/detalii-articol/798417/Putin-l-a-invitat-pe-Basescu-la-Moscova/
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 4, 2008 10:20:57 GMT 2
Case ieftine în Statele Unite04/04/2008 de Daniela Ivan IMOBILIAR - Românii descoperã locuinþele de vacanþãGrecia, Spania, Florida ºi Dubai sunt doar câteva dintre zonele în care românii îsi pot cumpãra direct o casã de vacantã.
Românii cautã locuinte în Orlando (Florida) sau Costa Blanca (Spania), dupã ce au constatat cã acestea au preturi apropiate de cele din România. Ceva mai scumpe sunt apartamentele în Dubai si în Grecia, însã nu cu prea mult. Garsonierele si apartamentele sunt folosite drept case de vacantã, iar apoi sunt scoase la închiriere prin agentiile imobiliare locale. tot articolul in JURNALUL NATIONAL: www.jurnalul.ro/articole/121458/case-ieftine-in-statele-unite
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 4, 2008 10:31:01 GMT 2
Usturoiul, cel mai bun antibiotic naturalSanatate - Ovidiu CÃLUGÃRU Usturoiul este o plantã folositã din vechime atât ca un condiment, cât si în tratamentul diverselor boli, datoritã substantelor nutritive, vitaminelor ºi enzimelor pe care le contine. Alicina, principiul sãu activ, este extrem de eficientã în combaterea infectiilor, numeroase studii demonstrând efectele benefice ale consumului de usturoi în tratamentul infectiilor bacteriene si virale. citeste tot articolul in GAZETA DE SUD: www.gds.ro/Sanatate/2008-04-04/Usturoiul%2C+cel+mai+bun+antibiotic+natural
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 4, 2008 10:36:24 GMT 2
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 4, 2008 10:42:22 GMT 2
03 aprilie 2008 Primul embrion hibrid, om-animal, a fost creat in Marea Britanie Un scandal de proportii sta sa cuprinda lumea stiintifica din Europa, dupa ce oamenii de stiinta de la Universitea din Newcastle au anuntat marti crearea primului embrion hibrid, om-animal.
Acesta a fost realizat injectand ADN uman in ovare recoltate de la mai mult vaci si care au fost curatate de orice material genetic animal. In ciuda esecurilor anterioare, cercetatorii au reusit sa mentina embrionul in viata pentru trei zile.citeste tot articolul in GANDUL: www.descopera.ro/dnews/2516304-primul-embrion-hibrid-om-animal-a-fost-creat-in-marea-britanie
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 7, 2008 9:10:45 GMT 2
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 7, 2008 9:14:54 GMT 2
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 7, 2008 9:17:35 GMT 2
România, buricul pãmîntului07/04/2008 de Carmen Vintila Pentru trei zile, cît a tinut Summit-ul NATO, România a fost buricul pãmîntului. Pentru învinsi si învingãtori, pentru gazde ºi invitati. În mod sigur, ne vor tine minte Albania ºi Croatia, dar si Macedonia, Georgia ºi Ucraina, sotii Bush, dar si Vladimir Putin. citeste tot articolul in JURNALUL NATIONAL: www.jurnalul.ro/articole/121667/romania-buricul-pamintului
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 7, 2008 9:19:33 GMT 2
Noi scriem cu î din i07/04/2008 de Diana Caloianu ATITUDINE ● Excesul de zel a bătut logica şi a schimbat gramatica În 1993 ne-am trezit cu noi reguli ale Academiei Române: "De azi scriem cu î din a!", ni s-a spus. Si ne-am conformat. Ba, mai mult, eu nu mai sînt, nici ei nu mai sînt, nici ele nu mai sînt. ToTi sunt! Pentru că asa vor academicienii. Chiar dacă nu lingvistii din Academie au hotărît schimbarea. Noi ne opunem!citeste tot articolul in JURNALUL NATIONAL: www.jurnalul.ro/articole/121659/noi-scriem-cu-i-din-i
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 7, 2008 9:20:56 GMT 2
“Astãzi e ziua ta...”: Gheorghe Zamfir07/04/2008 de Ramona Vintila “Cel mai mare artist român... un artist de talia sa nu poate fi coborît decît de la Dumnezeu”, l-a descris presedintele George W. Bush jurnaliºtilor americani. Maestrul Gheorghe Zamfir, cel carea vîndut mai multe discuri decît Elvis Presley, a împlinit ieri 67 de ani. citeste tot articolul in JURNALUL NATIONAL: www.jurnalul.ro/articole/121682/astazi-e-ziua-ta...:-gheorghe-zamfir
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 8, 2008 9:24:15 GMT 2
Cu vaporul, de la Timisoara la Viena Georgeta Petrovici Marti, 08 Aprilie 2008 Râul Bega va redeveni navigabil pentru ambarcatiuni uºoare, la sfârsitul anului viitor. Peste alti patru ani, se va putea cãlãtori cu vaporul pânã la Viena sau Rotterdam, pe Bega, si mai apoi pe Dunãre.
La finele lui 2009, râul ar urma sã redevinã navigabil pentru ambarcatiuni uºoare. Peste alti patru ani, bãnãtenii vor putea cãlãtori cu vaporul pânã la Viena sau Rotterdam, pe Bega, ºi mai apoi pe Dunãre. citeste toata stirea in EVENIMENTUL ZILEI: www.evz.ro/articole/detalii-articol/798844/Cu-vaporul-de-la-Timisoara-la-Viena/
|
|