|
Post by pufica on Jun 2, 2004 10:20:12 GMT 2
da ...si de concertele de pe baza balcescului si baschetul de pe vointza
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 14, 2004 17:27:20 GMT 2
da' de Terasa de la Jiul si Rest. Cina nu mai zice nimeni nimc? Parca 24 lei o sticla cu vin..., iar chelnerii erau de mare angajament. Ciorbele de burta de la Rest. Palace (actualmente BCR) si Crama Minerva. Iar cu 90 lei la sala Maura mancai de rupeai (fel1+fel2 si o sticla de vin cu apa). Acolo mancau cam multi studenti straini.., greci si sarbi. Si chiar si arabi. Discoteca din Cantina Agronomiei unde dadea muzica si Volvo si Jery? Si Arhip venea cam de fiecare data...
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 16, 2004 13:24:09 GMT 2
Ziarul INAINTE?
Ursul Biju din Parc?
|
|
lisa
Junior
It is not enough to have a good mind. The main thing is to use it well.
|
Post by lisa on Aug 24, 2004 8:49:36 GMT 2
- Gazeta matematica - prajitura Norulet - fabrica de piine - ma duceam cu alte doua colege prin generala sa ne milogim pe la fabrica sa luam piine calda, biscuiti si pufuleti - filmele indiene la care se batea lumea pe bilete - Lantul Amintirilor, O floare cu doi gradinari - jocul melcul, elasticul, si ... nu pot sa-mi aduc aminte jocul ala in care desenam cu creta pe asfalt patrate in forma de corp de om si aruncam cu o piatra la 1, 2, etc - parca incepe cu T - jocul fete, baieti, flori si filme sua asa ceva - caietul cu amintiri - oracolul - vorba pe limba pasareasca - pirtia de pe OOTA (nu sint sigura cum se scrie) chiar linga liceul Nr 1
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Sept 27, 2004 13:46:41 GMT 2
Lecturi de croazieră
Ce vremuri! - aş putea spune, cînd citeam seara, iar a doua zi, dis-de-dimineaţă, dădeam fuga la cel mai bun amic, trezindu-l din somn ca să-i povestesc, peste gard, încă un capitol din Winnetou, Cavalerii Pardaillan sau Cei trei muşchetari. De cîte ori nu i-am "reperat" onoarea Anei de Austria, în locul lui D'Artagnan, cu toată simpatia pentru domnul de Tréville, devotul lui Ludovic XIII, reconfortat la gîndul că pot acorda protecţie relaţiei cu ducele de Buckingham, venind în timp util, traversînd Canalul Mînecii, cu eghileţii reginei. La o adică, nici Milady nu era o gagicuţă tocmai de lepădat, nu înţelegeam înverşunarea contelui de La Fère, şi am simţit, sincer, un cîş interior atunci cînd călăul din Béthune şi-a făcut dezagreabila datorie. Prelungire firească, îmi confecţionasem dintr-o vergea metalică un soi de floretă cu care săream vitejeşte, retezînd în stînga şi-n dreapta, în mijlocul vreunui pîlc de brusturi cu chip de Richelieu ori Mazarin. În umbra cravatei mele de pionier se profila un crin imperial. Să ştie şi doamna Simina Mezincescu. Ascultam, apoi, la schimb, Zece negri mititei, Cutia cu bomboane otrăvite, Balthazar soseşte luni sau din seria Căpitanul Apostolescu, asupra căruia aveam un ascendent prin Eliot Ness. Rebreanu, Moromeţii, Nichita, aş! Nu mă pot lăuda că am crescut cu Beethoven şi Thomas Mann sub pernă, cu Haydn şi Byron la căpătîi. Improvizam vara cîte un wigwam şi citeam literatură de evaziune (Robert Mandrou) pînă la refuz. Lectura captiva, intrai în atmosferă, deveneai personaj, luai parte activă la acţiune, ceea ce era extraordinar, aproape erotic. Radioul, mult mai uşor de procurat decît televizorul, asigura coloana sonoră: Beatles, Caterina Caselli, Tom Jones, Rita Pavone, Mireille Mathieu, Sylvie Vartan (care nu-i rudă cu Arachelian), Gianni Morandi, Boby Solo, Cliff Richard, ca şi postul "Vocea Americii", intra pe lungi sau medii, la care adăugam, hebdomadar, filme cinematografice cu John Wayne, Alain Delon, Giuliano Gemma, Franco Nero, Humphrey Bogart, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Ingrid Bergman, dar şi Liz Taylor, Raquel Welch, Faye Dunaway, Natalie Wood, cîte o Ioana Bulcă surprinsă în diferite ipostaze de almanahul Cinema. Ierbare, insectare, borcane, maculatură, castane, fier vechi, 'ş copil? Praştii, săbii, arcuri, pistoale. O panoplie, un arsenal necesar în funcţie de lectură. Fie trebuia să înhaţi arcul alături de Robin Hood ori să tragi cot la cot cu Old Shatterhand. Astăzi, ispitele, mai ales cele video, s-au diversificat, sînt colorate, atractive şi interactive, softisticate. La ce bun să mai buchiseşti Jules Verne, ediţie ilustrată, cînd eşti îmbiat cu "manga" Sailormoon. De ce să-ţi mai vlăguieşti imaginaţia cînd ai o întreagă galerie de super-eroi (Spiderman, Batman, X-Men) gata oricînd să-ţi satisfacă apetitul pentru cele mai incredibile aventuri, în condiţii home cinema. Ce haz mai au Sherlock Holmes, Hercule Poirot, Maigret, pe lîngă Robocop, Johnny Mnemonic sau oricare cyborg invincibil, dotat ca un briceag multifuncţional, pus în slujba justiţiei intergalactice? Ce să-ţi mai spună Legendele Olimpului cînd ai Scary Movie sau Jimmy Neutron-geniu de buzunar. Trebuie să fii de-a dreptul masochist ca să-ţi mai pierzi vremea cu O mie şi una de nopţi în loc să urmăreşti, cu sufletul la gură, Stăpînul inelelor. Eşti chiar desuet (moşule!) alături de Sam Spade acum, în era Matrix. Poştaşul sună întotdeauna de două ori. Să sune sănătos! Noi luăm în Fălci Plăcinta americană şi mergem la Academia de poliţie. Povestea porcului? Ei, hai că eşti plecat, de tot, cu parapanta. E adevărat că după Lambada, Cămaşa lui Cristos (plus alte arierate) Twin Peaks şi suc de la dozator simţim nevoia unei înfiorări light pe melodia din X-Files, a unor lecturi de croazieră cu Paulo Coelho în timp ce servim, melancolici, un ceai de rostopască.
Dilema Gabriel Funica gabriel_funica@yahoo.com
|
|
JoeTheDJ
Junior
"Viata trebuie traita privind inainte si inteleasa privind inapoi"
|
Post by JoeTheDJ on Sept 27, 2004 18:36:21 GMT 2
-sotron cumva ala cu patratele si piatra ? desi parca nu-i zicea asa, dar asa se cheama sigur -ratele si vanatorii, cu cutiile de conserve una peste alta si cu minge de tenis de camp ? -lapte gros jucat in generala ?
|
|
|
Post by simona.V. on Jan 26, 2005 14:09:17 GMT 2
Si cind ma gindesc ca toate cintecele astea eu le-am cintat la cor. (ca am fost in corul scolii). ;D
P.S. : jocul intr-adevar se numeste SOTRON si-l jucam de mama focului in fata blocului. Dar sa nu uitam si coarda. Si acum nu mai stim ce gimnastica aerobica sa mai facem. Aveam atunci o conditie fizica, cu atitea ore pe zi de coarda, mai ca boxerii. ;D
|
|
|
Post by simona.V. on Jan 26, 2005 14:11:36 GMT 2
Sa nu uitam si ziua conducatorului iubit care era chiar azi! (S-au incercat copieri in anii ce au urmat, dar n-au putut intrece in grandoare - vezi Iliescu, etc.)
|
|