|
Post by Florian Ciobanu on Dec 15, 2004 17:24:47 GMT 2
Romania este motorul de crestere a economiei europene
Romania a contribuit semnificativ la cresterea economica din Europa Centrala si de Est, inregistrand o sporire a produsului intern brut (PIB) cu 9,9% in ultimele 12 luni, se arata intr-un raport recent al Bank Austria Creditanstalt. In zona euro, cresterea economica a fost de 1,8% in aceeasi perioada. La nivel regional, in timp ce cresterea reala a PIB in opt tari membre noi ale Uniunii Europene din Europa Centrala si de Est (CEE) a scazut de la 5,3% in al doilea trimestru din 2004 la 4,5% in al treilea trimestru, cresterea economica in noile state membre ale UE, din ECE, inclusiv Croatia, Romania si Bulgaria (CEE-11) a ajuns la 5,4% in aceeasi perioada. In cele 11 state din ECE motorul de crestere nu a mai fost reprezentat de comertul exterior, ci de cererea interna. Totodata, consumul privat si investitiile au crescut cu o rata semnificativa. In timp ce acumularea de capital fix in zona euro a crescut cu numai 1,6% in termeni reali in al treilea trimestru, investitiile in zona CEE a crescut cu rate considerabile: cea mai mare crestere a fost inregistrata de Romania, unde acumularea bruta de capital a crescut cu o rata de 13,7%. In al treilea trimestru din 2004, Ungaria a inregistrat o cresterea anuala a acumularii de capital fix de 12,7%, iar pe locul trei s-a situat Cehia cu 9,6%, urmata de Polonia, unde investitiile in active fixe au crescut cu 4,1% in termeni reali. Slovacia a inregistrat o crestere a acestui indicator de 5,5%, tendinta care a inceput sa se manifeste in al doilea trimestru din acest an. Analistii de la BACA se asteapta la o crestere a investitiilor in active fixe in noile state membre ale Uniunii Europene cu peste 7% anual, pentru 2004 si cu 8% in 2005. Tarile din zona promit de asemenea si o crestere a PIB-ului, astfel ca anul viitor, economistii BACA se asteapta la o crestere economica de peste 4% in noile tari membre din ECE (inclusiv Romania, Bulgaria si Croatia). Lucru cu atat mai semnificativ cu cat cresterea din zona euro este estimata pentru anul viitor la 1,5%, iar cea din Statele Unite la 3,2%.“Pe aceasta baza, investitiile directe in Europa Centrala si de Est vor creste probabil pana la peste 20 mld. Euro anual in anii ce vor urma, in ciuda faptului ca majoritatea tranzactiilor de privatizare cu infuzii substantiale de capital s-a terminat”, spune Marianne Kager, Chief Economist la BACA.
|
|
|
Post by Florin Ciobanu on Jan 7, 2005 11:12:56 GMT 2
Pentru ca datoreaza 20 de milioane de lei la bugetul local Genica Boerica - sechestru pe casa si masinile de lux Surprinzator, Boero si-a platit taxele si impozitele locale la BACHUS SA Craiova
• Valentin TUDOR
In ciuda faptului ca a primit returnari ilegale de TVA de sute de miliarde de lei, Genica Boerica a avut si momente, ce-i drept putine, cind si-a platit darile catre stat. Este vorba despre un caz singular, mai precis societatea BACHUS SA Craiova, care nu are nici un fel de datorie catre bugetul local, Boerica achitindu-si cu constiinciozitate taxele si impozitele locale. Tinind cont de tepele de sute de miliarde de lei pe care le-a dat bugetului de stat, scrupulozitatea temporara manifestata de Boerica este mai mult ca sigur o intimplare. La o simpla privire aruncata asupra celorlalte bunuri proprietate privata sau datoriilor catre bugetul de stat, poti descoperi restante de plata de miliarde de lei. Spre exemplu, lui Boerica nu i-a pasat prea mult ca imobilul proprietate personala din strada Ana Ipatescu sau cele sase masini de lux pe care le detinea impreuna cu familia nu aveau taxele platite catre primarie, acestea ridicindu-se la aproximativ 20 de milioane de lei acumulate in ultimii doi ani. Conform unor surse oficiale, in momentul de fata, pe bunurile respective au fost emise titluri executorii, urmind sa fie valorificate in viitor pentru recuperarea creantelor. Spre deosebire de acestea, „palatul“ de pe strada Unirii, de unde a fost ridicat de procurorii si jandarmii din Bucuresti in urma cu citeva luni, este trecut pe numele unei firme.
BACHUS SA - curata la „locale“, plina de datorii la stat Daca la bugetul local BACHUS SA Craiova este curata ca lacrima, altfel sta situatia in ceea ce priveste bugetul consolidat al statului, unde firma lui Boerica datoreaza aproximativ sapte miliarde de lei, la care se vor adauga in timp dobinzi si penalitati de intirziere. Banii cu pricina trebuie recuperati de Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, care a pus sechestru pe mai multe bunuri vindute de-a lungul timpului prin mai multe licitatii, in urma carora a recuperat o parte din creante. Metoda adoptata de Finante a fost aceea a pasilor marunti: valori modice, dar sigure. Cea mai recenta licitatie la care au fost vindute bunuri apartinind SC BACHUS SA a avut loc anul trecut, pe 14 decembrie, cind fiscul doljean a vindut mai multe butoaie in valoare de 24 de milioane de lei.
|
|
|
Post by Gazetar on Jan 12, 2005 11:24:20 GMT 2
Finantele doljene „au dat teapa“ teparilor din judet Sute de milioane de lei, TVA ilegala pe baza facturilor emise de firme-fantoma
• Valentin TUDOR
Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj a recuperat la bugetul consolidat al statului aproximativ zece miliarde de lei, in urma controalelor desfasurate in luna decembrie a anului trecut la societatile comerciale din judet. Pe linga banii recuperati de la firmele controlate, care au achitat pe loc 4,5 miliarde de lei la presiunile consilierilor fiscali ai DGFP, fiscul a efectuat zeci de controale inopinate in urma carora a aplicat amenzi de peste 800 de milioane de lei. Consilierii fiscului au descoperit totodata trei societati comerciale ale caror nume nu pot fi date momentan publicitatii, care au incercat sa pagubeasca bugetul de stat cu sute de milioane de lei. Metodele prin care cele trei firme au incercat sa pacaleasca vigilenta organelor de control fiscal sint bine cunoscute de reprezentantii DGFP Dolj. Una dintre ele a depus la sediul Finantelor o cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata de peste un sfert de miliard de lei. Dupa ce au studiat cu atentie pretentiile firmei in cauza, consilierii fiscali au dat aviz negativ rambursarii celor 256 de milioane de lei. Alta societate comerciala prinsa cu mita in sac de Finante a dedus in mod ilegal TVA de 136 de milioane de lei, in timp ce o firma avind ca obiect de activitate comercializarea deseurilor metalice a dedus TVA nejustificat in suma de 450 de milioane de lei. Reprezentantii firmei au reusit aceasta „performanta“ prin inregistrarea in contabilitate a unor facturi emise de firme-fantoma, metoda preferata de fraudare folosita pina in prezent de firmele doljene. Pentru a continua cercetarile cu privire la natura elementelor descoperite de consilierii fiscului, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj a trimis notele de control pe adresa Inspectoratului Judetean de Politie.
|
|
|
Post by Gazetar on Jan 12, 2005 11:25:05 GMT 2
50.000 de euro o vila in centrul Craiovei Cresterea preturilor pe piata imobiliara este inerenta de Rodica MITROI
Agentii imobiliari din Craiova asteapta in 2005 o crestere semnificativa a preturilor la case si terenuri. Din dorinta de a obtine mai multi bani pe propietatile pe care le detin, oamenii vehiculeaza insa sume mult peste valoarea reala a acestora. In continuare, cele mai accesibile preturi le au apartamentele cu doua camere si garsonierele situate in cartiere ca Vale Rosie sau Craiovita, iar o camera de camin se poate achizitiona cu 350 de milioane de lei. Conform declaratiilor agentilor imobiliari, un rol important in stabilirea sumei de achizitionare o au mass-media. „Am avut situatii in care un vinzator a marit suma cu aproximativ 100 de milioane de lei in numai o ora. Acest lucru s-a datorat faptului ca a auzit la televizor ca vor fi marite preturile cu 40-50 la suta si s-a gindit sa nu iasa in pierdere. Marirea nu se justifica, deoarece in acel interval nu s-a produs nici o modificare reala, nu au fost aduse nici un fel de imbunatatiri la apartamentul in cauza. Proprietarul respectiv s-a lasat insa influentat de sumele pe care le-a auzit“, a precizat un agent imobiliar. In ultimii ani s-a inregistrat si o crestere a cererilor de cumparare, astfel incit nu se mai poate stabili cu exactitate un anotimp propice pentru intermedierea acestor tranzactii. In 2005 sint insa la mare cautare vilele situate in zonele importante ale Craiovei, sumele variind in jurul cifrei de 50.000 de euro. In schimb, pentru 700 de milioane de lei se poate cumpara o casa intr-un cartier marginas. Preturile acestora cunosc insa modificari zilnice, in functie de suprafata pe care o au si de imbunatatirile aduse.
Terenurile din centru - cel mai bine vindute „Doream sa imi vind apartamentul, dar m-am gindit sa mai astept o perioada, pina cind vor creste mai mult preturile. Am o casa si am unde sa stau, astfel ca interesul meu este sa obtin cit mai multi bani, pe care apoi sa ii investesc intr-o afacere. Stau in 1 Mai si pina in ianuarie mi s-au oferit 970 de milioane de lei. Sint insa hotarit sa il dau spre toamna, pentru ca sigur va fi mai mult. Nu inteleg insa cum poate sa ajunga o garsoniera la 800 de milioane de lei, pentru ca, la urma urmei, e doar o camera“, a declarat proprietarul unui apartament cu trei camere. Majoritatea preturilor sint exprimate in euro, o situatie diferita inregistrindu-se in luna decembrie 2004, cind scaderea acestuia a determinat proprietarii sa mentina valoarea imobilelor, dar stabilind-o in lei. Si in cazul terenurilor craiovenii sint pregatiti sa arunce cu bani, fie pentru a-i investi, pentru ca apoi sa vinda mai avantajos, fie pentru construirea unei case. Cele mai ieftine sint in zona Metro, valoarea crescind pina la citeva zeci de euro pe metru in centrul Craiovei. Daca doriti sa achizitionati o casa, ar fi mai avantajos sa o faceti in primele luni ale lui 2005, inainte ca preturile sa explodeze.
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jan 13, 2005 11:33:29 GMT 2
Ce ne aduce cota unica? Capital
In functie de felul in care ne-am negociat salariile, de tipul veniturilor sau de plasamentele facute, cota unica ne transforma in castigatori sau perdanti. Salariatii cu venituri mari, avocatii, notarii, medicii, arhitectii sau expertii contabili, dar si persoanele care obtin venituri substantiale din drepturi de autor, toti acestia nu au decat de castigat dupa introducerea impozitului unic pe venit. Alaturi de ei isi pot freca mainile de bucurie si proprietarii care inchiriaza imobile. De cealalta parte, posesorii de microintreprinderi vor plati o parte din costul reducerii impozitului pe venit, pentru ei povara fiscala urmand sa se dubleze. La fel se va intampla cu detinatorii de actiuni, trecuti si ei in categoria perdantilor.
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jan 14, 2005 12:27:44 GMT 2
Dan Voiculescu: "Pana aici!" POLITIC Dan Voiculescu, liderul PUR, a reafirmat ieri ca nu a avut nici o legatura cu fosta Securitate si nici cu presupusele conturi ale lui Ceausescu. El a dat publicitatii o scrisoare pe aceasta tema, adresata presei.
DANA PICIU ULTIMA DISCUTIE. Dan Voiculescu a spus ca este pentru ultima data cand mai discuta despre acuzatiile nefondate la adresa sa cu ziaristii si ca de acum incolo aceste subiecte vor fi tratate exclusiv de grupul de juristi ai partidului Liderul umanist a dat publicitatii o scrisoare adresata presei pe care o prezentam integral.
"Pana aici! Romanii au o vorba: in pomul care nu rodeste nu da nimeni cu pietre. Asa este! M-am convins personal de acest lucru. In Romania, sa ai propria ta afacere de succes, sa fii propriul tau stapan, sa reusesti sa te impui si in politica, deranjeaza.
Ani la randul am suportat atat eu, cat mai ales familia mea, reluarea la nesfarsit a unor acuze nefondate in incercarea disperata de a ma denigra. De a improsca cu noroi in tot ce am realizat eu in viata, in tot ce am construit in ani de munca.
In numele meu, in numele familiei mele, in semn de respect fata de echipa mea, am decis ca e momentul sa actionez si sa fac ca atacurile sa inceteze.
Iata de ce vin astazi in fata opiniei publice si declar raspicat: Pana aici! Unu: Nu am fost securist, nici macar colaborator, nu am facut nici un fel de politie politica! Doi: N-am nici o legatura, dar absolut nici una, cu conturile lui Ceausescu.
Si acum sa le luam pe rand: Unu. Dupa cum v-am promis ca va prezint cat mai curand si, din pacate, n-a tinut de mine, ci de raspunsul unor institutii abilitate ale statului, am prezentat astazi, 13 ianuarie 2005, intr-o conferinta de presa, documentele care dovedesc neimplicarea mea in structurile fostei Securitati. Doi. Declar inca o data ca n-am nici o legatura, dar absolut nici una, cu conturile lui Ceausescu. Sunt constient ca e un subiect care atrage. Dar nu inteleg de ce, periodic, trebuie sa suport calomnii din partea unor oameni care asociaza, aluziv, acest subiect cu mine.
Reamintesc ca am castigat toate procesele pe care le-am intentat diversilor calomniatori, atat din tara, cat si din strainatate.
Mai nou, a devenit Voiculescu sursa tuturor relelor din societatea romaneasca. Am fost consternat de articolul prin care prestigiosul cotidian Financial Times imi ataca virulent imaginea publica, cu atat mai mult cu cat am raspuns cu transparenta totala intrebarilor unui trimis al acestei publicatii. Date fiind gravitatea afirmatiilor din articol, cat si implicatiile multiple ale acestei denigrari a persoanei mele, am decis, in calitatea mea de senator si de fost om de afaceri onest, respectat pe plan international, sa-i actionez in instanta pe autorii acestui atac, in speta publicatia Financial Times. In acest scop, anunt public ca am angajat una dintre cele mai reputate case de avocatura din Marea Britanie si voi solicita reparatia morala cuvenita.
Pana aici! Toate eventualele campanii anti-Voiculescu se vor incheia in instanta!".
Dan Voiculescu - Senator, Presedintele PUR
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jan 15, 2005 13:24:41 GMT 2
SOCIAL Romanii au preferat in 2004 berea si vinul Consumul pe locuitor la principalele produse alimentare a inregistrat o crestere pe primele 10 luni ale anului trecut comparativ cu aceeasi perioada a anului 2003, conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale /MAPDR/. Astfel, la carne si produse din carne consumul a crescut cu 9,6%, de la 36,3 kg/locuitor la 39,8 kg/locuitor, iar la lapte si produse din lapte (in echivalent lapte), de la 193,7 kg/locuitor la 199,7 kg/locuitor (cu 3,1%). Si in cazul consumului de oua, cresterea in 2004 fata de perioada similara din 2003 a fost de 3,2%, de la 252 buc./locuitor la 260 buc./locuitor in 2004. Consumul de zahar si produse din zahar a urcat de la 20,7 kg/locuitor la 21,4 kg/locuitor (respectiv cu 3,4%), in timp ce cel de miere a ramas stabil de 0,5 kg/cap de locuitor. Din datele MAPDR, reiese ca romanii au consumat in cele 10 luni ale anului 2004, mai mult ulei, cu circa 400 de grame, de la 9 kg/locuitor in 2003 la 9,4 kg /locuitor in perioada ianuarie - octombrie 2004. De asemenea, consumul de margarina a crescut de la 2 kg/locuitor in 2003 la 3,2 kg/locuitor in perioada similara din 2004, in timp ce consumul de unt a ramas constant la 0,4 kg/locuitor. La paine si produse de panificatie, consumul urban a urmat tendinta europeana, de scadere a consumului de astfel de produse, de la 139 kg/locuitor in 2003 la 120 kg/locuitor in 2004. La consumul urban de malai s-a constatat o scadere considerabila in perioada mentionata din 2004 fata de 2003, de la 16,5 kg/locuitor ( in 2003) la numai 5 kg/locuitor in 2004. In ceea ce priveste consumul de bauturi, romanii au preferat in 2004 berea si vinul, consumand in medie 59 litri de bere/locuitor, fata de 51 de litri/locuitor in 2003 si 12 litri de vin//locuitor, o cantitate aproape identica cu consumul din 2003 - 11,8 litri/locuitor. Consumul de bauturi racoritoare a scazut in primele 10 luni ale lui 2004 fata de perioada similara din 2003 la numai 40 de litri/locuitor in 2004, fata de 68,7 litri/locuitor in 2003. Potrivit MAPDR, consumul de bauturi alcoolice a cunoscut o scadere cu circa 7 litri, in 2004 fata de 2003, atingand 23,8 litri/locuitor fata de 30,4 litri/locuitor in 2003. La stabilirea consumului se ia in considerare productia interna, precum si importul si exportul principalelor produse alimentare. Raportarea s-a facut la o pop..atie de 21,7 milioane locuitori, din care: 11,6 milioane locuitori - pop..atie urbana si 10,1 milioane locuitori - pop..atie rurala. (14.01.2005)
|
|
|
Post by GAZETAR on Jan 19, 2005 16:51:17 GMT 2
MAGAZIN - Miercuri, 19 ianuarie 2005 Combaterea anorexiei la top modele
Israelianul Adi Barkan, fotograf de moda si proprietar al unei agentii de modeling, a initiat un proiect de lege care prevede ca tinerele care aspira sa lucreze in domeniu sa fie supuse unui control medical, pentru a descuraja anorexia, informeaza New York Post, citat de Mediafax. Adi Barkan are sustinerea lui Inbal Gavriely, membra a camerei inferioare a Parlamentului israelian. Proiectul lor, care va fi supus votului Parlamentului, prevede ca inainte de semnarea primului contact de modeling fetele sa fie supuse unui control medical. Prima de acest gen din lume, initiativa incearca sa descurajeze practicile nesanatoase din lumea modei si sa evite ca obsesia perfectiunii sa duca la instalarea unor tulburari alimentare, mai ales printre adolescente.
"Anorexia si bulimia sunt dedesubturile urate ale lumii modeling-ului", a declarat Barkan, un veteran al industriei modei din Paris si Israel, care este de parere ca 60% din modelele din Israel sufera de asemenea boli. "Agentiile le cer modelelor sa slabeasca, fara sa le pese in ce mod o fac. Cei din domeniul nostru ambaleaza malnutritia atat de frumos incat majoritatea femeilor isi doresc sa arate asa. Este timpul ca industria modei sa arate lumii ca frumusetea si moda de calitate nu sunt echivalente cu privarea de hrana", a completat Barkan. (D.V.)
|
|
|
Post by GAZETAR on Jan 19, 2005 16:58:33 GMT 2
|
|
|
Post by GAZETAR on Jan 24, 2005 17:42:37 GMT 2
Concernul SIEMENS si doua societati românesti, interesate de ELECTROPUTERE Craiova Bogdan GROSEREANU
Trei societati sint interesate pina la aceasta data de preluarea pachetului majoritar de actiuni de la SC ELECTROPUTERE SA Craiova. Pina acum, au achizitionat caietul de sarcini pentru participarea la licitatie HIDROTEC Bucuresti, CUPROM SA Bucuresti si SIEMENS Austria (divizia de locomotive a concernului german), deschiderea ofertelor pentru achizitionarea pachetului de 62,46% detinute de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) urmind sa aiba loc pe 10 februarie. Statul român a scos intreprinderea craioveana la privatizare inca din 2001, insa cele patru tentative de a o vinde au esuat pina acum. GENERAL ELECTRIC si GENERAL MOTORS au fost cele mai vehiculate nume care si-au anuntat pina acum intentia de a cumpara uzina de la Craiova, insa cum acestea voiau doar anumite fabrici, procesul a fost tergiversat.
Ultima oferta a venit la sfirsitul anului trecut, cind se intentionase incredintarea uzinei unui consortiu format din companiile SIEMENS, DAB Grecia (specializata in industria transformatoarelor) si asociatia salariatilor intreprinderii, insa si aceasta varianta a picat dupa ce ordonanta de urgenta a guvernului prin care se intentiona vinzarea nu a fost aprobata de unele dintre comisiile de specialitate ale parlamentului.
|
|
|
Post by GAZETAR on Feb 3, 2005 14:29:12 GMT 2
Sediul PSD din Craiova, atacat cu pietre ... Cel care a spart gemurile sediului de pe strada Mihail Kogalniceanu este inregistrat in evidentele Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova Sediul Organizatiei Judetene a PSD a fost atacat ieri de un tanar, care a spart mai multe geamuri ale imobilului de pe strada Mihail Kogalniceanu. Albert Axinte sustine ca detine informatii potrivit carora fostul partid de guvernamant este implicat in experimente medicale de spalare a creierelor. “PSD vrea sa ma vanda in Occident pentru 30 de milioane de dolari, ca sa ma reduca la tacere. PSD colaboreaza cu marile servicii secrete, cu CIA si cu NASA”, striga tanarul in timp ce arunca cu pietre in geamurile sediului partidului social-democrat. Barbatul a spus ca a reactionat asa dupa ce a citit presa si a aflat ca „vor sa-l omoare pe Basescu”. Cativa trecatori s-au solidarizat cu nemultumitul. Mai multi cetateni au inceput sa ii huiduie pe membrii PSD. Dupa 20 de minute de protest, doua echipaje de politie au sosit la fata locului, pentru a-l calma pe protestatar. Dupa legitimarea acestuia, oamenii legii l-au dus la sectie, pentru a-i lua declaratie. Presedintele PSD Dolj, deputatul Ion Calin, s-a aratat nemultumit ca, “in timp ce acel cetatean spargea geamurile, televiziunea il filma”. El nu a exclus posibilitatea ca actiunea sa beneficieze de “suport politic”. Protestatarul este inregistrat in evidentele Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova. Sursa: Euromedia Press
|
|
|
Post by GAZETAR on Feb 3, 2005 14:30:32 GMT 2
Angajatii Primariei Craiova isi muta birourile in cladirea fostului hotel Palace ...
Potrivit viceprimarului Sorin Iordache, suma care ar trebui investita nu ar depasi un miliard de lei, deoarece cladirea se prezinta in conditii multumitoare Angajatii primariei Craiova se vor muta in curind in casa noua, deoarece a obtinut acceptul din partea guvernului sa preia in patrimoniu o cladire cu spatii de aproximativ 3.000 de metri patrati pe strada A.I.Cuza. Cladirea a apartinut hotelului Palace si a fost pana de curand sediul Banci Comerciale Romane. Edilii intentioneaza sa mute aici toate birourile angajatilor, in actualul sediu al primariei raminind doar primarul, viceprimarii si directorii de directii. Potrivit viceprimarului Sorin Iordache, suma care ar trebui investita nu ar depasi un miliard de lei, deoarece cladirea se prezinta in conditii multumitoare. Sursa: Euromedia Press 25-01-2005
|
|
|
Post by GAZETAR on Feb 3, 2005 14:32:04 GMT 2
Primaria Craiova a reziliat contractele cu doua societati ...
Primarul Antonie Solomon a precizat ca respectivele societati nu s-au grabit sa intervina atunci cind a fost nevoie de ele, asa ca rezilierea contractelor este intemeiata Primaria Municipiului Craiova a solicitat Serviciului de Salubritate rezilierea subcontractarii de utilaje cu doua firme de constructii, SCT Bucuresti si Societatea Drumuri si Poduri (SDP) Craiova, care se angajasera sa participe la activitatea de deszapezire a orasului. Primarul Antonie Solomon a precizat ca respectivele societati nu s-au grabit sa intervina atunci cind a fost nevoie de ele, asa ca rezilierea contractelor este intemeiata. Din cauza zapezii, pe mai multe artere din municipiu circulatia a fost ingreunata, cu toate ca utilajele de deszapezire au fost scoase la lucru, dar asta mai ales in zonele centrale ale orasului. Potrivit celor declarate de primar, inspectorii municipalitatii au aplicat, amenzi de aproape 200 de milioane de lei pentru craiovenii care nu au degajat zapada de pe trotuare. Sursa: Euromedia Press
|
|
|
Post by GAZETAR on Feb 3, 2005 14:33:27 GMT 2
Un miliard de lei pentru montarea de toalete ecologice in Craiova ...
Licitatia pentru cumpararea toaletelor a fost organizata in ianuarie, iar cel tirziu la inceputul lui februarie se va cunoaste cistigatorul acesteia Primaria Craiova a alocat un miliard de lei de la bugetul local pentru achizitionarea de toalete ecologice. Scopul achizitionarii acestora este de a face din Craiova un oras mai bine ingrijit. Reprezentantii Serviciului Public de Salubritate, sustin ca licitatia pentru cumpararea toaletelor a fost organizata in ianuarie, iar cel tirziu la inceputul lui februarie se va cunoaste cistigatorul acesteia. Numarul toaletelor nu este insa cunoscut pentru ca nu se stie suma care va fi solicitata pentru fabricarea unei bucati. Directorul Serviciului de Salubritate, Sorin Ciobanu, a declarat ca nu au fost inca stabilite zonele din oras in care aceastea vor fi montate dar a precizat ca vor fi amenajate in locurile foarte aglomerate. "Cred ca vor fi amplasate linga statiile de taxi, dar si in centrul Craiovei“, a precizat Sorin Ciobanu. Sursa: Euromedia Press
|
|
|
Post by GAZETAR on Feb 3, 2005 14:33:53 GMT 2
Liberalii din Craiova si-au desemnat noul presedinte ... In aceasta functie a fost desemnat Sorin Sora, cu 370 de voturi din cele 800 liber exprimate Liberalii din municipiul Craiova s-au intalnit ieri, pentru a-si alege viitorul presedinte. Intrunirea celor aproximativ 800 de membri a fost gazduita de Sala Sindicatelor Libere de la Electroputere Craiova. Presedintele care a asigurat interimatul inca de la sfarsitul lunii iunie 2004, actualul subprefect, Ion Groza, a facut o radiografie a activitatii filialei municipale, cu reusitele si neimplinirile mandatului sau. Din cele sapte propuneri facute de membrii PNL, trei au cazut de la inceput. Este vorba de Aurel Bojenoiu, fostul candidat al partidului la Primaria Craiova, Virgil Patrascu si Gabriel Nica, unul dintre cei mai combativi adversari ai organizatiei judetene a PNL, Horatiu Buzatu. Printre cei care au ramas in cursa pentru presedentie PNL Craiova se afla Dan Dutescu, care s-a declarat nemultumit de intalnirea de ieri pe care a considerat-o nestatuta, „intrucat listele cu membrii cotizanti si, in speta, cei cu drept de vot trebuiau afisate la partid, iar candidatii trebuiau sa depuna la sediul partidului niste CV-uri. Dupa mai multe ore de discutii, presedinte al PNL Craiova a fost ales Sorin Sora, cu 370 de voturi, urmat de Dumitru Ungureanu cu 166 voturi, Ionel Nedelcu 33 si Dan Dutescu 27. Sursa: Euromedia Press
|
|