|
Post by Florian Ciobanu on May 13, 2004 19:49:59 GMT 2
_____________________________________________ Ia, bagati aici domnu' Marius Droasca... Turnati (acilea-n plen) pe unde va beti berile si pe unde mai ascultati U2. Salutari si lui Liviu Droasca! Va propun sa promovati orasul Timisoara si la alti craioveni ce studiaza sau merg la pescuit pe Bega te foarte salutez, asa fain, de la Bucuresti, Florin Ciobanu
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on May 26, 2004 18:11:32 GMT 2
|
|
|
Post by droasca on May 27, 2004 8:37:34 GMT 2
Superoras!Este cuvantul care descrie cel mai bine Timisoara.Nenumarate sunt carciumile,terasele, cluburile, in care se poate petrece dupa gustul si buzunarul fiecaruia.Poate sunt subiectiv(rectific:cu siguranta sunt),dar orasul acesta exercita o fascinatie absoluta.Sunt realmente indragostit de el,de parcurile raspandite peste tot,de piscinele,terenurile de tenis,baschet...,de cladirile moderne si de epoca, intr-o superba coexistenta,de femeile fabuloase raspandite la fel ca si cladirile peste tot.A....sa nu uit : Complexul studentesc - este ca pe vremuriin vacanta la Neptun - toate cele amintite,comprimate pe o raza de cativa zeci de metri patrati,intr-o aglomeratie (in sensul bun al cuvantului) de nedescris,netinand seama de ora,zi, noapte,ploaie,sau orice altceva. Un singur lucru pe care as putea sa il reprosez imi vine in minte:nu are un WAWE 84' - sau nu l-am gasit eu ... inca,dar caut cu sarguinta - nu se poate sa nu existe. Acestea fiind zise La buna vedere!
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on May 27, 2004 12:23:29 GMT 2
Ultima data am fost, cred ca era noiembrie ''99. Imi amintesc ca eram cu Paul in delegatie si ca am baut niste vin fiert intr-o carciuma, apoi am mers la un jazz undeva sub un pod. S-a dormit la Conti, unde am fost destul de dezamagiti... si aveau in receptie un pui de crocodil bagat intr-o mica piscinuta. Atmosfera extraordinara in orasul asta. Aaaa, si am mancat undeva bine de tot, intr-un loc amplasat printr-un campus studentesc. Apoi, am plecat la Deva...
|
|
|
Post by Cãtãlin Bugean on May 27, 2004 12:25:50 GMT 2
cred ca pe vremea aceea cel mai bine se manca in campus. acum nu mai stiu, daca mai este asa. preturi bune + mancare buna= burtica plina ;D
|
|
|
Post by Sorin Opran on May 27, 2004 13:19:54 GMT 2
si fete frumoase...;D
|
|
|
Post by Cãtãlin Bugean on May 27, 2004 13:27:46 GMT 2
fete frumoase si cu accent
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jun 2, 2004 6:22:12 GMT 2
Buna dimineata domnu' Marius! Uite ca, din cauze de cafea am intrat in Timisoara asta a voastra, in dimineata asta... Chiar, am uitat sa te intreb, matale mai vorbesti cu perfectul simplu pe acolo, si daca da, concitadinii se uita stramb sau "languros"? De ex., eu recunosc ca p-aici nu folosesc mai deloc regionalismele, iar limabjul nostru oltenesc nu mi-l pun in valoare decat in anturaj adecvat. Adica cel putin doi olteni langa mine. O fi bine, o fi rau?
|
|
|
Post by droasca on Jun 2, 2004 7:40:10 GMT 2
M'neata Florin, Folosesc perfectul simplu (cred ca nu poti sa renunti niciodata la el,cel putin eu nu pot),dar mult mai putin. Sunt in faza in care pot sa ma controlez si sa schimb timpul la care folosesc verbul.Nu stiu daca e bine sau rau,dar mie personal imi lipseste,e ca si cum ai imbraca o haina veche si draga.Sunt momente cand,cu toate ca imi dau seama la timp,folosesc intentionat perfectul simplu pentru a ma auzi,iar reactia lor(a celor neolteni) este una de amuzament politicos.Nu neg nici faptul ca imi place felul in care vorbesc banatenii,domol,asezat, putin afectat. Ce mi se pare in schimb extraordinar,este faptul ca in momentul in care apare unul din prietenii mei din Craiova,trec instantaneu la fusei,facui,vazusi chiar in legatura cu actiuni ce au avut loc nu intr-un trecut imediat,ci cu luni sau ani in urma (se mai numeste si fanatism oltenesc).Astept cu nerabdare sfarsitul saptamanii,pentru ca plec pentru cateva zile la Craiova si o sa folosesc perfectul simplu "la greu". Iti raspunsei pe scurt la ce ma'ntrebasi,dar nu epuizai nici pe departe subiectul.
Totalitalitatea respectelor, Marius Droasca
|
|
|
Post by oana on Jun 3, 2004 17:21:54 GMT 2
M'neata Florin, Folosesc perfectul simplu (cred ca nu poti sa renunti niciodata la el,cel putin eu nu pot),dar mult mai putin. Sunt in faza in care pot sa ma controlez si sa schimb timpul la care folosesc verbul.Nu stiu daca e bine sau rau,dar mie personal imi lipseste,e ca si cum ai imbraca o haina veche si draga.Sunt momente cand,cu toate ca imi dau seama la timp,folosesc intentionat perfectul simplu pentru a ma auzi,iar reactia lor(a celor neolteni) este una de amuzament politicos.Nu neg nici faptul ca imi place felul in care vorbesc banatenii,domol,asezat, putin afectat. Ce mi se pare in schimb extraordinar,este faptul ca in momentul in care apare unul din prietenii mei din Craiova,trec instantaneu la fusei,facui,vazusi chiar in legatura cu actiuni ce au avut loc nu intr-un trecut imediat,ci cu luni sau ani in urma (se mai numeste si fanatism oltenesc).Astept cu nerabdare sfarsitul saptamanii,pentru ca plec pentru cateva zile la Craiova si o sa folosesc perfectul simplu "la greu". Iti raspunsei pe scurt la ce ma'ntrebasi,dar nu epuizai nici pe departe subiectul. Totalitalitatea respectelor, Marius Droasca M-a amuzat mesajul tau fiindca asa am patit si eu.In prima faza,venind in Sibiu,trebuia sa repet mai intotdeauna ce voiam sa spun fiindca fie vorbeam prea repede,fie foloseam din abundenta perf.simplu.Acum,cand ma duc in Craiova,prietenii imi spun:Vaaaaai ti-ai luat accent!Chestie care se regleaza dupa zi de povestit cu ei .Cand ma intorc in Sibiu,trebuie sa-mi controlez debitul verbal ;D,tot in jur de o zi dureaza.
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 5, 2004 14:24:19 GMT 2
Domnu' Marius, vad ca din cauze de caldura, v-a inghetat termometrul cu care scriati in forum. Nu cumva e un paradox? Si cand mai veniti la Bucuresti, dati un mare semn de viata..., va rog
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 16, 2004 12:32:37 GMT 2
Eu sper ca nu faci baie prin Bega...sa te fi luat la vale? hehehe si nu mai tine halba aia invers. nu vezi ca e goala.
|
|
|
Post by Sorin Cioaca on Jul 29, 2004 11:36:02 GMT 2
Floare, Vezi ca mi-am mai reperat un amic, care s-a stabilit de peste un deceniu pe malurile Begai: Sorin BRUMARU (propotia L.N.B.'86 ptr cei ce-l stiu)
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Feb 18, 2005 10:26:30 GMT 2
|
|
|
Post by pufica on Mar 5, 2008 17:40:13 GMT 2
Am fost la Timisoara in vizita. Am gasit un clubulet D'arc destul de ok; mai roackeri dar nu cine stie ce si departe de ideea de Wave 84. Placut case si parcuri. Parca-s toate mai randuite si nu e lumea asa agitata acolo. M-as adapta? nu m-as adapta?
|
|