|
Post by Florian Ciobanu on Jul 14, 2008 13:01:42 GMT 2
Marius Chitibura 40 ani Aseara (duminica 13 iulie )am aflat ca murit Chitzu. Asa ii ziceam si eu si mai multi cunoscuti (sau prieteni) de-o viata. Implinea 41 ani pe 18 iulie. Cum ar veni poimaine. A murit miercuri, 9 iulie, in jurul orei cinci dupa-amiaza in accident de motor. Un tip efervescent, plin de viata, istet si curajos. Carismatic si plin de viata. Era unul din personajele "legendare" ale orasului si a generatiei anilor "80. Pasionat de masini si motociclete, se pare, ca era un real talent in arta de-a le conduce. Majoritatea il confirma ca, poate, era chiar cel mai bun motociclist din Craiova. De cativa ani se reintorsese din SUA (desi avea cetatenie) si se asezase in Craiova. Locuise multi ani la Chicago dar poate ca a contat mai mult magnetismul orasului nostru in decide relocarea in tara.
A fost si la noi la o petrecere a craiovenilor din Bucuresti (Christmas Party 2004). vezi aici (cel din mijloc cu sapca, langa Ciprian Scrieciu si cred, sotia lui) : craiovenii.effect.ro/christmas/1/pages/DSC00041.htm
Isi cumparase un motor, se pare ca cel mai rapid din lume. Acul vitezometrului arata 220Km/ora, dar unele voci zic ca avea peste. Din nefericire, pe fondul acestei viteze, fara ochelari si casca de protectie, se pare ca i-a intrat o musca in ochi. Si de aici s-a generat momentul fatal. Sotia si fetita erau in masina in spatele lui si au vazut (asa spun amicii) cu proprii lor ochi cum Marius n-a mai putut lua curba. Asta a fost tot.
Se ducea la strand la Beharca unde-l asteptau prietenii de-o viata: Viv si gasca.
A ramas in urma o sotie si o fetita de 2 anisori. Si toti ceilalti, pe care, imi cer scuze daca nu reusesc sa-i numesc.
Nu am cum sa uit cum, imediat dupa "Revolutie" a facut furori la Mare de 1 Mai cu o "broasca VW" pe care o taiase si-o transformase in cabrio. Iar in anii "80 purta cele mai frumoase espadrile din oras! Venea si el, fiind nelipsit in Discoteca 84 din Teatrul National... Intr-o concluzie, il cam cunostea tot orasul.
Se va intalni acolo sus cu Bocanila...
Ar fi mai multe de zis, dar sunt coplesit si de gandul ca nu mai este. In decembrie 2004 mi-a facut cadou un parfum Hugo Boss si am si astazi un digital Sony extra-slim (adus din State) pe care il folosesc destul de des. Acum chiar ca n-am cum sa-l uit.
Sa-i fie amintirea frumoasa!
Florin Ciobanu Bucuresti, 14 iulie 2008 si aici poze dec. 2004 - Craiova (Club Sofia - Calea Bucuresti): "la o tequila de Craciun" craiovenii.effect.ro/181204/sofia/pages/DSC01953.htmlSTIRE GAZETA DE SUD:Eveniment - Dragos GAVRILÃ Un motociclist craiovean a murit miercuri, în urma unui accident, petrecut în afara localitãtii Almãj. Marius Chitibura, de 41 de ani, conducea, în jurul orei 17.30, o motocicletã marca „Suzuki“, pe sectorul Craiova - Filiasi al DE 70, când, din cauza vitezei excesive, acesta a pierdut controlul directiei si s-a rãsturnat în afara pãrtii carosabilestirea si comentarii aici: www.gds.ro/Eveniment/2008-07-11/Ucis+de+viteza&hl=marius%20chitibura&tip=toate
|
|
|
Post by mirelavirgil on Jul 16, 2008 20:10:06 GMT 2
Pe Marius Chitibura l-am cunoscut in 2004, anul in care m-am casatorit si in care am "adoptat"prietenii sotului meu, Ionut-Johnny, din Calea Bucuresti. Ma simt putin jenata sa scriu aici despre Chitzu, pentru ca nu l-am cunoscut atat de bine cum mi-as dori acum sa se fi intamplat. Era prieten cu sotul meu, stiam multe despre el din povestiri, din amintirile "din tinerete" pe care mi le-a impartasit Ionut. Mi-a trezit curiozitatea cand a aparut cu motorul lui, mi s-a parut un tip interesant si oarecum nonconformist, tin minte ca ma soca de fiecare data cand il vedeam pe Calea Bucuresti facand un zgomot greu de egalat cu motocicleta. Ii placea sa mestereasca mereu, sa ii aduca inca o imbunatatire, se vedea ca este pasionat. Anul trecut, la sfarsitul lui mai, parca, am facut mai multi o iesire la Mraconia, el ar fi vrut sa vina cu motorul, insa pana la urma a luat Defender-ul, trebuia sa mearga si Irina, sotia lui, iar drumul era lung si destul de greu.. Am petrecut o zi grozava, ne-a dus pe malul Dunarii, unde isi cumparase loc de casa, ne-a aratat cum este acolo si cum instalase, intr-o baraca minuscula, aer conditionat, pentru cand avea chef sa petreaca un timp pe malul apei. Prieteni a avut multi Chitzu, pentru ca i-a meritat. Stiu ca a muncit mult in America, isi stransese o multime de scule pe care le-a si adus acasa. In America a si cunoscut-o pe Irina, au venit amandoi inapoi in tara, desi s-ar fi putut bucura de beneficiile cetateniei americane si de un alt trai. A vrut sa vina acasa... Nu stiu ce as mai putea spune...Imi pare atat de rau ... Ma doare dstinul acesta crud, ma doare ca a lasat in urma doi copii, dintre care unul nici nu si-l va aminti, pentru ca are doar doi ani... Au ramas in urma lui oameni pe care nimic nu ii poate consola, familia, prietenii apropiati.... Inmormantarea lui Marius a fost infioratoare, insuportabil de dureroasa, am crezut ca mama lui i se va alatura in mormant, in calatoria spre lumea de dincolo. ... Imi aduc aminte ca in 2004, cand l-am cunoscut eu si cand, de fapt, abia se intorsese in tara, il priveam cu oarecare retinere, pentru ca imi imaginam ca anii petrecuti pe alte meleaguri ii deformasera, poate caracterul. Mi-am dat seama, insa, cu placere, ca nici nu putea fi vorba de asa ceva, chitzu era jovial, deschis, placuut, dintr-o bucata...si avea un haz nebun cand povestea cate ceva despre oamenii si locurile cunoscute. Sa tot fie un an de cand a dat o tura cu motorul, pe Calea Bucuresti, avandu-l pe Ionut, in spate. Alergase, bineinteles, in stilul propriu, incat sotul meu il stransese in brate pana ii taiase respiratia. L-a plimbat si pe Andi, baiatul cel mic al lui Vivi... Ar fi multe de spus...As vrea sa existe o justificare pentru moartea aceasta absurda...sunt voci care spun ca era imprudent, ca ar fi trebuit sa poarte casca... Poate atat i-a fost dat lui sa traiasca...Poate de aceea a ales sa traiasca atat de intens... Un lucru este sigur: a trecut prin viata frumos, lasand amintiri puternice in urma. Cred ca daca s-ar mai naste o data, ar trai in acelasi fel...Chitibura, ne va fi dor de tine, prietene! Dumnezeu sa aiba grija de tine si sa-ti odihneasca sufletul in pace! Iar cand iti va fi si tie dor de cei e acasa, trimite cate un tunet...va fi ca si cum te-am auzi trecand pe Calea Bucuresti...
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 17, 2008 10:24:54 GMT 2
Marius Chitibura 40 ani Aseara (duminica 13 iulie ) am aflat ca murit Chitzu. Asa ii ziceam si eu si mai multi cunoscuti (sau prieteni) de-o viata. Implinea 41 ani pe 18 iulie. Cum ar veni poimaine. A murit miercuri, 9 iulie, in jurul orei cinci dupa-amiaza, in accident de motor. Un tip efervescent, plin de viata, istet si curajos. Carismatic si cu simt al umorului. Pot spune ca era un om pozitiv si incarcat de caldura. Chitzu este si astazi unul din personajele "legendare" ale orasului si a generatiei anilor "80. Pasionat de masini si motociclete, se pare, ca era un real talent in arta de-a le conduce. Majoritatea il confirma ca, poate, era chiar cel mai bun motociclist din Craiova. De cativa ani se reintorsese din SUA (desi avea cetatenie) si se asezase in Craiova. Locuise multi ani la Chicago, dar poate ca a contat mai mult magnetismul orasului nostru in a decide relocarea in tara. Si dorul de tara si prietenii de-acasa.
A fost si la noi in Bucuresti la una din serile craiovenilor, parac pe 22 decembrie acum patru ani (Christmas Party). vedeti-l aici (cel din mijloc cu sapca, langa Ciprian Scrieciu si cred, sotia lui, Irina) : craiovenii.effect.ro/christmas/1/pages/DSC00041.htm
Isi cumparase un motor, se pare ca cel mai rapid din lume. Acul vitezometrului arata 220Km/ora, dar unele voci spun ca ar fi avut peste. Din nefericire, pe fondul acestei viteze, fara ochelari si casca de protectie, se pare ca i-a intrat ceva in ochi. Si de aici s-a generat momentul fatal. Sotia si fetita erau in masina in spatele lui si au vazut (asa spun amicii) cu proprii lor ochi cum Marius n-a mai putut lua curba. Asta a fost tot. Live.
Se ducea la strand la Beharca unde-l asteptau prietenii de-o viata: Vivi & gasca.
A ramas in urma o sotie si o fetita de 2 anisori. Si am inteles ca mai are si o fata mai mare, de 16 ani. Si toti ceilalti, pe care, imi cer scuze daca nu reusesc sa-i numesc.
Nu am cum sa uit cum, imediat dupa "Revolutie" a facut furori la Mare de 1 Mai cu o "broasca VW" pe care o taiase si-o transformase in cabrio. Il "umilise" pe Barza care-si cumparase Oltcit-ul cabrio al lui Ceuasescu din uzina... Iar in anii "80 purta cele mai frumoase espadrile din oras! Venea si el, fiind nelipsit in Disco 84 din Teatrul National... Prieten cu fratii Marin pe atunci (din Brestei) si toti ceilalti care nu lipseam niciodata din Teatru. Intr-o concluzie, il cam cunostea tot orasul. Sau, de fapt, cine nu-l stia pe Chitzu atunci?
Se va intalni acolo sus cu Bocanila...
Ar fi mai multe de zis, dar sunt coplesit si de gandul ca nu mai este printre noi.
In decembrie 2004 mi-a facut cadou un parfum Hugo Boss (inca ma mai dau cu el) si am si astazi un digital Sony extra-slim (adus din State) pe care il folosesc destul de des. Aproape toate pozele de la Serile craiovenilor din Bucuresti sunt facute cu aparatul cumparat de la Chitzu. Acum chiar ca n-avem cum sa-l uitam.
Cer iertare daca am omis nume de rude sau daca nu am informatii complete si corecte...
Sa-i fie amintirea frumoasa!
Florin Ciobanu Bucuresti, 14 iulie 2008 si aici poze dec. 2004 - Craiova (Club Sofia - Calea Bucuresti): "la o tequila de Craciun" craiovenii.effect.ro/181204/sofia/pages/DSC01953.htmlSTIRE GAZETA DE SUD:Eveniment - Dragos GAVRILÃ Un motociclist craiovean a murit miercuri, în urma unui accident, petrecut în afara localitãtii Almãj. Marius Chitibura, de 41 de ani, conducea, în jurul orei 17.30, o motocicletã marca „Suzuki“, pe sectorul Craiova - Filiasi al DE 70, când, din cauza vitezei excesive, acesta a pierdut controlul directiei si s-a rãsturnat în afara pãrtii carosabilestirea si comentarii aici: www.gds.ro/Eveniment/2008-07-11/Ucis+de+viteza&hl=marius%20chitibura&tip=toate
|
|
|
Post by WSN on Nov 26, 2010 12:26:05 GMT 2
Dumnezeu sa il odihneasca in pace! A fost un fel de unchi, varul lui Venus este unchiul meu dupa mama! A plecat in America fiind eu micut! Nu il mai recunosteam daca il vedeam pe strada, pentru ca se schimbare fata de cum il stiam de la nunta...! Era atat de aproape in oras dar eu eram prin cu alte treburi si nu am mai ajuns sa ma intalnesc cu el! Am aflat cu stupoare ca a murit pe la Isalnita-Beharca ... cand au primit ai mei telefon! Ma gandeam la motociclisti pentru ca ii auzeam mereu cum isi ambalau motoarele pe Severinului ... zona Hanul Craiovita! Nu m-am gandit niciodata ca ar fii Maru ... Dumnezeu sa te ierte si sa iti fie tarana usoara Marule...
|
|