|
Post by oana on Jun 3, 2004 17:00:07 GMT 2
De ce Sibiu?In mare,fiindca aici am gasit cel mai repede un job care sa ma multumeasca.Indiciu suplimentar :am rude in zona asta. Si acum despre oras.Este mic-pe jumatatea Craiovei,si ca intindere si ca pop..atie.Daca cei ramasi in Craiova se plang ca nu mai au pe unde iesi,sa vedeti dezastru aici:vreo 5 discoteci ,1 club de house(chill out)care arata binisor,si un pic mai multe baruri-asta daca iau in considerare si bodegile ,terase cateva-nu stiu daca sunt 10(aici nu consider un spatiu deschis cu 3 mese). Partea frumoasa e ca,la numai o jumatate de ora-maxim de oras,sunt muntii unde,dupa caz si anotimp se pune de un gratar(Sibiel,Cisnadioara...)de o baie buna(lacul Victoria,Ocnele Sibiului),se merge la cabane,se schiaza(Paltinis-birrrr e foarte scump pe aici) Spre deosebire de Craiova,Sibiul e intr-o continua crestere economica.Asta fara sa tin cont ca primarul e sas ,si implicit,bun gospodar. Las topicul deschis pentru continuare si eventuale intrebari,caterinca bla-bla.
|
|
|
Post by pufica on Jun 4, 2004 7:40:49 GMT 2
Acolo inca se petrece viatza de patiserie...se deschide la ora 9 si se inchide la ora 20...este foarte greu sa gaseshti un loc de distractie dimineatza la 4-5...nu se pricepe notziunea de "zori de zi la terasa" este inorat, ploua des...
orizontul e inconjurat de muntzi...unde intorci capul si privesti se vad creste vesele...semn de stabilitate care a indus si ritmul lor (dealtfel sanatos) de viatza.
daca ajungi la sibiu este foarte important sa urci in turn....privelishtea de acolo este incredibila...in sine "urcatul" in varful turnului este o aventura..sa nu uitatzi aparatul de fotografiat
|
|
|
Post by Cãtãlin Bugean on Jun 22, 2004 9:20:58 GMT 2
nu am fost niciodata in Sibiu, dar parerea mea(din auzite si vazute pe la tv si muuulte fotografii) este ca pe fiecare pietricica din aia cubica, sta scris un pic de istorie. Acolo, timpul, parca a ramas in loc. Da, asa e, noi suntem generatia...sa-i zicem "PRO"...si vrem cat mai multe cluburi de "house-chill out" si multe baruri deschise non-stop. Daca vreti asta, mutati-va in Bucuresti. Aici gasiti din plin asa ceva si muuulta mizerie. Cred ca astea ar fi diferentele: liniste si curatenie vs. nebunie si mizerie.
|
|
|
Post by pufica on Jun 22, 2004 19:17:54 GMT 2
generatzia este precum vremurile...tulbure si nestapanaita...si cine s-ar incumeta sa o indrume? eu nu...eu ma feresc de iarna si ma gandesc la razele de soare...cum imi bronzeaza pielea de pufica ce sunt
|
|
|
Post by oana on Jun 22, 2004 19:18:45 GMT 2
nu am fost niciodata in Sibiu, dar parerea mea(din auzite si vazute pe la tv si muuulte fotografii) este ca pe fiecare pietricica din aia cubica, sta scris un pic de istorie. Acolo, timpul, parca a ramas in loc. Da, asa e TEXT Daca vreti asta, mutati-va in Bucuresti. Aici gasiti din plin asa ceva si muuulta mizerie. Cred ca astea ar fi diferentele: liniste si curatenie vs. nebunie si mizerie. Cred ca glumesti .N-am facut si nu fac parte din generatia PRO,am depasit virsta ingrata alaturi de o generatie care nega cam tot(deviza era No f..ture,no life!)Cat despre house,birrrrrr mi se zdruncina creierii daca ascult mai mult de 3 melodii la rand ;D .Ideea era ca,in Sibiu,chiar nu ai multe optiuni de a petrece timpul liber.poate se va schimba ceva pana in 2007(stii ca Sibiul va fi capitala europeana a culturii,alaturi de Luxemburg,nu?).Anyway,pana atunci ma bucur de orice iesire din orasul asta
|
|
|
Post by pufica on Jul 15, 2004 8:50:12 GMT 2
cum e la mare oana? sa-mi scrii..ok? pupici
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 16, 2004 12:44:31 GMT 2
Cand se-ntoarce poate ne trimite si noua un baton cu salam de Sibiu. Pentru inspiratie.
|
|
|
Post by pufica on Jul 19, 2004 10:23:07 GMT 2
miercuri cred ca ajunge inapoi la sibiu a prins zilele cu ploaie :-)) cat despre salamul de sibiu ...trebuie sa mergi sa-l manaci personal la ea acasa :-))
|
|
|
Post by io on Sept 1, 2004 16:35:10 GMT 2
Buna, Oana! Eu sunt o ardeleanco-olteanca-moldoveanca-nemtoaica ce a plecat din Sibiu spre meleagurile mizerabile si pline de "mitici" le Bucurestilor. Cand am ajuns aici, orasul asta m-a fermecat, in sensul ca ai atat de multe optiuni si poti face chir tot ce vrei, numai sa vrei! Si m-a si oripilat, in primul rand prin rautatea crancena cu care te privesc oamenii, apoi prin mizerie, nemernicie, zgomot, prostie si lista poate continua! Desi nu am nu stiu ce salariu, la fiecare 2-3 saptamani vin acasa la Sibiu, sami adun mintile si sa vad oameni normali la cap, sa-mi incarc betriile in gradina lu' mama si sa-mi faca buna sarmale! Iubesc Sibiul si nu l-as da pe toate bogatiile din lume, de-aia eu am un apartament acolo si stau cu chirie in Bucuresti pentru ca am refuzat sa-l vand! Uita-te in jur, deschide ochii si-ai sa vezi cat de frumos, cald si calm e orasul ala din care zici tu ca abia astepti sa pleci! Daca n-ar fi fost chestie de job, nu plecam in veci de-acolo! Amin!
|
|
|
Post by pufica on Sept 2, 2004 14:51:50 GMT 2
io...ma gandesc asha...chiar e imposibil sa gasesti ceva pe plac in sibiu?? ma indoiesc.... ar trebui sa cauti...cum spunea un prieten...acum poti alege in cunoshtiintza de cauza unde sa locuieshti aibi grija
|
|
|
Post by oana on Sept 2, 2004 16:35:27 GMT 2
Buna, Oana! Eu sunt o ardeleanco-olteanca-moldoveanca-nemtoaica ce a plecat din Sibiu spre meleagurile mizerabile si pline de "mitici" le Bucurestilor. Cand am ajuns aici, orasul asta m-a fermecat, in sensul ca ai atat de multe optiuni si poti face chir tot ce vrei, numai sa vrei! Si m-a si oripilat, in primul rand prin rautatea crancena cu care te privesc oamenii, apoi prin mizerie, nemernicie, zgomot, prostie si lista poate continua! Desi nu am nu stiu ce salariu, la fiecare 2-3 saptamani vin acasa la Sibiu, sami adun mintile si sa vad oameni normali la cap, sa-mi incarc betriile in gradina lu' mama si sa-mi faca buna sarmale! TEXT de-aia eu am un apartament acolo si stau cu chirie in Bucuresti pentru ca am refuzat sa-l vand! Uita-te in jur, deschide ochii si-ai sa vezi cat de frumos, cald si calm e orasul ala din care zici tu ca abia astepti sa pleci! Daca n-ar fi fost chestie de job, nu plecam in veci de-acolo! Amin! Salut! N-am cunoscut pana acum vreun sibian(ca)care sa nu fie mandru de orasul lui.Toti spun la fel:n-as da Sibiul pt.nici un alt oras. Dar,dupa cum spuneam anterior,are si partile lui proaste.Oricum,e de 1000 de ori mai curat decat Bucurestiul iar oamenii intr-adevar sunt excesiv de amabili. imi pare rau ca n-am timp sa dezvolt,poate alta data Numai bine
|
|
|
Post by pufica on Sept 3, 2004 7:57:55 GMT 2
chestia asta cu alt fel de orash cred ca este valabila tuturor orashelor de peste muntzi, acolo e diferita mentalitatea ...
|
|
|
Post by pufica on Sept 10, 2004 13:48:34 GMT 2
acum e frig...daca eu la craiova am inghetzat, cred ca la sibiu ash inebuni :-)) oana dadushi drumul la centrala?!?!
|
|
|
Post by Cãtãlin Bugean on Sept 12, 2004 21:44:14 GMT 2
Fusai in Sibiu. Statut, vizitat, mancat. Frumos tare. Frig la fel de tare. Oameni amabili. Dar preturi mari. Un ex: am prajit un cd cu niste poze de pe o digitala si pt. a face asta ei luau 500 de lei de poza + cd-ul. La Mall in Buc. este 20 de mii cu totul. Trecand peste toate astea, ceea ce m-a impresionat acolo a fost culoarea cerului. Nu am mai vazut un albastru asa de curat in nici un oras/regiune pe unde am mai fost in sapt. asta. Era incredibil. O sa postez cateva foto facute acolo. o sa revin cu mai multe...detalii ;D
|
|
|
Post by pufica on Sept 13, 2004 11:42:25 GMT 2
ca si stare a vremii, ash declara sibiul ...o londra a romaniei...acolo e soare acum, peste 2 ore ploua, peste 3 ore e soare, cerul e colorat frumos, dupa toanele muntzilor din apropiere...este intr-adevar un orash special...sunt curioasa ce ai pozat?
|
|