|
Post by dragos on Jul 21, 2004 17:09:52 GMT 2
Cum amicul nostru Florin a insistat, si a promis ca da si o bere, m-am gandit sa deschid acest thread, care zic eu poate fi util. Si iata primul anunt:
Seara de Film Romanesc
INTRAREA GRATUITA!
Vineri 23 Iulie de la 8:00PM la Restaurantul "Transilvania"
Pentru inceput, va prezentam filmele romanesti de cinemateca:
* Momente cu Toma Caragiu
* Un om in loden Regia Nicolae Margineanu; In rolurile principale: Victor Rebengiuc, Razvan Vasilescu <http://www.imdb.com/title/tt0137137/>
Acest eveniment este organizat cu sprijinul ARC - Alianta Romanilor Canadieni si patronul Restaurantului Transilvania Locuri limitate, primul venit primul servit!
|
|
|
Post by dragos on Jul 23, 2004 6:28:05 GMT 2
Inca o stire preluata din mailurile care circula prin comunitatea romaneasca: Incepind de astazi dimineata, 15 iulie 2004, programul de televiziune TVRI a fost aprobat pentru transmiterea sa pe cablu (numai in regim digital) pe tot teritoriul Canadei. Va atasez mai jos linkul website prin care se anunta oficial de catre Comisia Canadiana de Cablu si Televiziune aceasta stire. www.crtc.gc.ca/archive/ENG/Notices/2004/pb2004-50.htmSa nu credetzi ca o sa dau banii sa vad TVRI. Dar poate unii sunt interesati. ;D
|
|
|
Post by dragos on Jul 23, 2004 6:52:22 GMT 2
Ok...si acum ceva mai aproape de acest topic: Beaches International Jazz Festival Week 16th Annual July 16 - 25, 2004 Stiu ca a inceput de o saptamana, dar 'Streetfest'-ul este weekendul asta. Recomand la toata lumea, chiar daca nu sunt iubitori de jazz... Detalii la www.beachestoronto.com/jazz/Eu am tot fost in ultimi ani, si pot sa garantez ca atmosfera ca asta nu o gasesti prea des pe continentul American. Ca sa fiu mai convingator, adaug ceva poze din anii trecuti. Cert este ca eu ma duc!
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 23, 2004 9:57:43 GMT 2
Berea se gaseste la www.guiness.com ....hehehe.., si ia si niste www.absolut.com Bine ca revenishi domnu' Dragos "la aparat"! Considera acest Forum un avion cu care poti zbura pe cerul Canadei..., asa ca, povesteste, zambeste, deseneaza, fotografiaza, si nu in ultimul rand posteaza. Cu TVRI nu stiu ce sa zic, dar de vreo luna s-au relansat toate canalele TVR (1,2, I, Cultural) si au avut parte si de rebranding. Asa ca intra pe www.tvr.ro si vezi grila lor program, caci poate fi de acum mai interesanta. In orice caz stiu ca filme romanesti se baga la greu. Daca nu costa mult eu ti-l recomand si p-asta, daca nu...nu. baga-ne si noua site-ul de la Transilvania daca au..., sa mancam niste sarmale...din ce stiu eu si am vazut pe piata a aparut si un dvd cu Toma Caragiu. Posibil sa fie ceea ce se va proiecta acolo Bine ca nu este pregnant doges International.....ca altfel degenarau instrumentele in alte sunete ...anyway din poze pare foarte misto miscarea asta campeneasca cu jazz la firu' ierbii Enjoy yourselves!
|
|
|
Post by dragos on Aug 6, 2004 22:44:39 GMT 2
...stiu...vine cu intarziere, dar poate mai este util pentru unii localnici: Alta sarbatoare campeneasca! 11th Annual Taste of the Danforth August 6-8, 2004 Danforth Ave., between Broadview Ave. and Jones Ave. Detalii: www.tasteofthedanforth.comCica ar fii cel mai mare 'Food festival' din America de Nord!...aso o fii? Pentru cei de prin alte parti, Danforth Ave este cartierul Grecilor din Toronto. Aici gasesti pitorestile taverne, cu Souflaki si Tzatziki, placinte cu spanac si branza, baklavale si lume multa pe strada pana seara tarziu.... Ca un rezumat: Voie buna, mancare si bautura multa! Si de data asta ma duc! ;D
|
|
|
Post by GAZETAR on Dec 5, 2005 11:53:01 GMT 2
Vineri, 27 Ianuarie 2006, la Center for Performing Arts, Vancouver
Virtuosul compozitor si instrumentist Gheorghe Zamfir va intreprinde alaturi de Cvintetul de coarde Athenaeum un turneu in Canada pe parcursul lunii Ianuarie 2006.
La Vancouver, concertul va avea loc, Vineri, 27 Ianuarie 2006, la Center for Performing Arts. Biletele se vor pune in vanzare la 1 Decembrie 2005.
Centrul Comunitar Romanesc din BC (428 Columbia Street, New Westminster) are privilegiul de a va oferi in premiera, inainte de lansarea oficiala, bilete pentru concertul lui Gheorghe Zamfir! Pentru informatii si comenzi, va rugam sa sunati la Lucian Mircioiu, telefon 778-893-0155.
Va informam ca biletele puse in vanzare la BCRCC au cele mai bune locuri din sala si for fi disponibile doar pentru o perioada limitata de timp. Pretul unui bilet este de $65.50. Organizatorii concertului vor dona organizatiei noastre 10% din pretul fiecarui bilet vandut de catre BCRCC.
Lucian Mircioiu Centrul Comunitar Romanesc din BC _________________________________________
|
|
|
Post by dragos on Jan 13, 2006 22:58:35 GMT 2
Ok...dupa o lunga absenta revin cu un eveniment muzical... Concert David Gilmour in Toronto Massey Hall Duminica 9 Aprilie si Luni 10 Aprilie. Biletele se pun in vanzare maine, Sambata 14 Ianuarie Pretul biletelor:CA$62.50, CA$117.50 si CA$152.50 + taxe de procesare Detalii: www.ticketmaster.ca/artist/769001
|
|
|
Post by dragos on Jan 13, 2006 23:22:56 GMT 2
...ai alt eveniment cultural Romanesc in Toronto: "Sambata 14 ianuarie, la orele 12.00 cu ocazia Zilelor Eminescu, are loc Cenaclul "Observatorul Alte puncte din program: Sculptorului Nicapetre la 70 de ani. Prezentarea cartii Istorie si credinta a Pr. Prof. Cezar Vasiliu Montreal Sunt invitati toti cei care se pot bucura de istorie, literatura si arta, muzica si poezie. Adresa este: Biserica "St. Thimothy", 100 Old Orchard Grove, ( intersectia Yonge si York Mills)." www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=3010
|
|
|
Post by GAZETAR on Nov 20, 2006 11:26:10 GMT 2
Festival romanesc in Canada Festivalul romanesc in cinstea zilei nationale a Romaniei va avea loc anul acesta pe 25 noiembrie, incepind cu ora 17:00. Adresa locului de desfasurare este: Royal City Community Church 601 - 8th Avenue New Westminster, BC, V3M 2R2Cladirea este situata la intersectia lui 8th Avenue cu 6th Street, in apropiere de Massey Theatre. Anul acesta sintem la cea de-a 6-a editie si il avem ca invitat de onoare si participant in spectacol pe Stefan Hrusca. Detalii despre festival gasiti pe internet la adresa: romanians.bc.ca/modules/news/article.php?storyid=788" target=_blank >http://romanians.bc.ca/modules/news/article.php?storyid=788 Biletele ramase in acest moment se pot cumpara sunind la Felicia Costea si Valer Demian 604-936-1757 (seara). Pretul unui bilet este de: - $20 pentru adulti - $10 pentru copii, studenti si parinti in vizita - Membri BC-RCC cu cotizatia la zi primesc o reducere de 20%Sala are o capacitate limitata, deci recomandam sa nu va bazati pe cumpararea de bilete in ziua spectacolului. Pe 25 noiembrie vom fi pregatiti sa va primim incepind cu orele 16:00. Speram sa va vedem alaturi de noi!
|
|
|
Post by GAZETAR on Jan 16, 2007 14:17:56 GMT 2
Banda de rromi romani, spaima Canadei16 Ianuarie 2007 Stefan Oprea/GdS Un grup sapte de rromi romani din Montreal a aparut in fata unui judecator, pentru acuzatii de furt, informeaza Ctv.Ca. Conform surselor din politia canadiana, cei sapte fac parte dintr-o banda mai mare care a dat mai multe spargeri in magazine din Calgary. Rromii foloseau o tactica foarte simpla: unii dintre ei creau o diversiune, le puneau pe femei sa danseze sau sa se vaite de dureri de stomac sau ca mimeze ca ar fi insarcinate si au nevoie de doctor, ca sa distraga atentia, iar ceilalti furau banii din seifurile si casele de marcat ale magazinelor. citeste tot articolul: www.evz.ro/article.php?artid=288081
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 2, 2008 14:58:52 GMT 2
Filme românesti, la Toronto Miercuri, 02 Aprilie 2008 În perioada 11 aprilie-2 mai va avea loc la Toronto programul "The Latest Wave: New Romanian Cinema", în cadrul cãruia vor rula unele dintre cele mai cunoscute productii româneºti, potrivit Mediafax.
Programul evenimentului:
11 aprilie- "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Prumboiu; 12 aprilie- "Marele jaf comunist" de Alexandru Solomon; 12 aprilie- "Hârtia va fi albastrã" de Radu Muntean; 13 aprilie- "California Dreamin'" de Cristian Nemescu; 17 aprilie- "Cum mi-am petrecut sfârsitul lumii" de Cãtãlin Mitulescu; 26 aprilie- "Balanta" de Lucian Pintilie; 20 aprilie- "Moartea domnului Lãzãrescu" de Cristi Puiu; 27 aprilie- "Occident" de Cristian Mungiu; 27 aprilie- "Resconstituirea" de Lucian Pintilie; 1 mai- "4,3,2" de Cristian Mungiu; 2 mai- "Marfa si banii" de Cristi Puiu.[/b] citeste tot articolul in EVENIMENTUL ZILEI: www.evz.ro/articole/detalii-articol/798126/Filme-romanesti-la-Toronto/
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 23, 2008 13:07:59 GMT 2
Câti români sunt în Canada? | EXCLUSIV Miercuri, 23 Aprilie 2008 Conform Recensãmântului din 2006 din Canada, ale cãrui rezultate finale au fost publicate la începutul acestei luni de cãtre Statistics Canada, numãrul persoanelor de origine românã care trãiesc legal în Tara frunzei de artar este de 192.170.citeste tot articolul in EVENIMENTUL ZILEI: www.evz.ro/articole/detalii-articol/800986/Cati-romani-sunt-in-Canada--EXCLUSIV/
|
|
|
Post by GAZETAR on May 6, 2008 9:54:03 GMT 2
Si o cartolinã din MontrealOpinii - Cornel Mihai Ungureanu Se înserase. Priveam în treacãt, pe Saint-Denis, casele cu scãri ce urcã brusc (sau cotit) din trotuar pânã la usa cocotatã. Pe masinile inscriptionate „Je me souviens“ fluturau steagurile echipei locale de hochei, iar Florin mã conducea prin anticariate si librãrii. Am cotit apoi pe Saint Catherine.citeste tot articolul in GAZETA DE SUD: www.gds.ro/Opinii/2008-05-06/Si+o+cartolina+din+Montreal
|
|
|
Post by GAZETAR on Jul 28, 2008 11:09:03 GMT 2
|
|