|
GRECIA
May 14, 2004 9:05:30 GMT 2
Post by Florian Ciobanu on May 14, 2004 9:05:30 GMT 2
1.SIMONA, cea care a terminat LNB si Fac. Drept Craiova, actualmente casatorita si stabilita in Grecia. Cred ca ne poate ajuta si dl. Surpateanu de la Canada cu mai multe info. si date de contact.
|
|
|
GRECIA
Jul 7, 2004 16:44:34 GMT 2
Post by Florian Ciobanu on Jul 7, 2004 16:44:34 GMT 2
Jannis, am vazut ca te-ai inregistrat. Asa ca, nu pot decat sa-ti spun Bine ai venit pe Forum! Zi-ne cum va simititi acum ca si campioni europeni, si nu in ultimul rand promoveaza si tu putin site-ul asta pe la Elada. Ca sunt atatia fosti colegi de-ai tai care vorbesc si acum olteneste...hehehehe Asteptam vesti de la tine, F
|
|
|
GRECIA
Jul 12, 2004 17:01:12 GMT 2
Post by Jannis Vit on Jul 12, 2004 17:01:12 GMT 2
Salutari din Corfu Florin Bineinteles ca tin minte cine esti..si mi pare bine ca ai gasit adresa aceasta. Vezi Dragos de cind s-a casatorit a cam disparut In legatura cu forum la care esti moderator m-am inscris , dar problema este ca nu mi incarca paginile... asa ca nu pot nici mesajele mele sa vad dar nici mesajele celoralti sa citesc....deti faza e ,ca se opreste la meniu general,unde se afla categoriile ,craiova etc. Poate stii ce e de vina si ma anunti si pe mine. Ai salutari de la Simona ...o sa se inregistreze si ea. Cred ca prin forum este mult mai lejer sa discuti. Iti multumesc pt urarile. Jiannis
|
|
|
GRECIA
Jul 12, 2004 17:10:16 GMT 2
Post by Florian Ciobanu on Jul 12, 2004 17:10:16 GMT 2
Din cauze de gazduire a forumului nostru pe diverse servere, posibil ca atunci cand este mare trafic acolo sa nu se deschida deloc. Mi s-a-ntamplat si mie. O sa incerc sa iau un alt domeniu, dar cei de la Connex (operator gsm in Ro) pentru un www.craiovenii.ro nu ne dau decat 10Mb, ceea ce in timp nu ne-ar ajuta cu nimic, caci am vrea sa avem o mare arhiva si de poze. (pozele de acum din Forum sunt gazduite de unul din administratori pe contul lui personal) Dar, mai cautam...datorita efectelor secundare ale razelor solare foarte incinse nu promitem nimic pana in toamna. va salutam de aici de la Bucuresti si BINE ATI VENIT! Cum e, Kalos orises? nu mai stiu, am uitat.., sorry
|
|
|
GRECIA
Jul 16, 2004 10:51:20 GMT 2
Post by Florian Ciobanu on Jul 16, 2004 10:51:20 GMT 2
Hey, Simonsen...te-am vazut. esti on line. Ce faci grecoaico? Te elenizezi?
|
|
|
GRECIA
Jul 16, 2004 11:34:51 GMT 2
Post by Florian Ciobanu on Jul 16, 2004 11:34:51 GMT 2
E soare, e mare, e albastru, e frumos? hai, pune-ne si noua o poza cu ce e pe acooloooo! ca si-asa esti cam departe...
|
|
|
GRECIA
Jul 19, 2004 11:17:41 GMT 2
Post by Simona V on Jul 19, 2004 11:17:41 GMT 2
dupa cum ai vazut m-am "conformat" chemarii si m-am inscris in forum(care e foarte buna idee pt ca nu exista nimic,din cite stiu eu care sint in fiecare zi pe internet, special pt craioveni). Poti sa crezi ca, uitindu-ma la numele membrilor, desi multe imi spun ceva, nu le mai pot lega de figura ?! Citesc numele si pur si simplu e un gol in mintea mea. Adevarul e ca de 3 ani nu am mai fost pe acasa, iar in Corfu nu prea sint romanii, iar daca sint(foarte putini) nu sint din Craiova si incearca sa se asimileze. Persoanele cu care vorbesc pe romaneste aici sint numarate pe degetele de la o mina (impreuna cu Jiannis, deci ramin cite ? Patru...) si cind sun acasa.
|
|
|
GRECIA
Jul 20, 2004 17:00:35 GMT 2
Post by Simona V on Jul 20, 2004 17:00:35 GMT 2
|
|
|
GRECIA
Aug 14, 2004 1:35:36 GMT 2
Post by simona.V. on Aug 14, 2004 1:35:36 GMT 2
SAlut, In sfirtsit a inceput si Olimpiada. Mi-as fi dorit f. mult sa fiu in Atena, dar nu s-a putut din pacate .Bineintels, banii astia care ne maninca viata inca de cind ne nastem ! (in special la gimnastica, inot, atletism,etc.) Oricum festivitatea de incepere a fost splendida ! Pt cei interesati exista o bogata galerie foto la urmatoarea adresa : www.athens2004.com/en/Ceremonyimgallery/redirectOricum Atena nu e de vizitat in perioada Olimpiadei de majoritatea care sintem cu buzunare infometate, insa in anii ce vin(mai ales iarna, pt ca iarna e cel mai nimerit moment pt vizitarea Greciei-nu exista aglomeratie,iar preturile sint f. mici, adica octombrie pina in martie , aprilie) Atena este un oras care tb vizitat neaparat. Inchipuiti-va numai ca metroul este(in anumite statii centrale) un muzeu in sine. Va tb sa acordati metroului o deosebita atentie.Mai este si aeroportul care, desi mic in dimensiuni muzeale, va va fascina deopotriva(mie mi-a ramas in memorie,printre altele, un colier deosebit ;D-zona in care s-a construit aeroportul se numeste Spata,un sat in ziua de azi, dar cu bogate vestigii arheologice). Sa nu mai vorbim de magazine superscumpe, pina la cafenele si restaurante de orice fel. Daca esti nevoit sa faci escala pe aeroport, nu stii cum iti zboara timpul ! Asa ca cei care veti veni in Corfu(tb sa fac si putina reclama insulei pe care locuiesc) in vacanta nu veti realiza cind va tb sa prindeti urmatorul avion. Bineinteles, ca in Grecia oriunde ai sapa dai peste antichitati ! Calci pe ele, casele si orasele sint construite peste ele, dar asta e viata. Altfel nu am evolua. Marea e plina de orice isi poate cineva inchipui ! In ceea ce priveste festivitatea, o surpriza a constituit-o prezenta lui Bjork(s-a maturizat si ii sta bine). La ora cind scriu,adica 02:28 dimineata, dupa cel putin 8 pahare de vin rosu, micile greseli de exprimare sau gramaticale(desi incerc sa fiu atenta) sper ca vor fi iertate . Imi place ca exista forumul asta pt craioveni, desi poate, din unele puncte de vedere(clasicul comportament suspicios si temator al romanilor, complexat si plin de mindria aia stupida ca toti ceilalti sint prosti si nu ne inteleg si, mai grav, ca ne vor raul) ar tb sa nu ma entuziasmeze atit. Dar ce sa faci, singele apa nu se face, iar locul in care te nasti se leaga de tine si tu de el intr-un mod inexplicabil, aproape paranormal. Am ajuns sa inteleg aceasta temere, pt ca am observat ca orice popor o are undeva ascunsa in suflet si o manifesta mai mult sau mai putin fanatic(am avut si sansa sau nenorocul, depinde de optica, sa traiesc in 2 tari in care fanatismul religios si nationalist este hranit din belsug). Ma rog, de unde am inceput si unde am ajuns. Cred ca e de vina vinul, bata-l vina ! Va pup si noapte buna. Miine ne ducem la un gratar pe plaja, dar pt asta tb sa ma trezesc devreme, lucru nu prea placut pt mine.Sper sa facem si o baie in mare, ca tare mi-a lipsit in ultima saptamina. Vom vedea... Ce-mi place sa inot si sa lenevesc ! ;D
|
|
|
GRECIA
Aug 23, 2004 11:43:26 GMT 2
Post by Florian Ciobanu on Aug 23, 2004 11:43:26 GMT 2
Atena si atenienii ei, cred ca sunt super interesanti si pot sa ofere si sa dezvaluie lucruri si locuri de neimaginat. Un oras care intr-adeavar este construit pe o fundatie, nu din beton, ci din istorie. Si inca una care a ajutat-o pe cea europeana. Vorbind in general de eleni, sa nu uitam ca, noi acum 200 ani inca ne exprimam (scris si vorbit) in greaca veche. Si inca mai avem multe cuvinte asimilate in limba noastra de la ei. Da, asa e, surpriza a fost intr-adevar Bjork, si pentru fanii lui, chiar si Tiesto. Parca el era....
Vinul acela impricinat, din care tot ai baut tu, poate il vom degusta la locul faptei, caci ne-ai cam facut pofta... Si nici gratar pe plaja nu am avut parte, sincer..., asa ca poate se vor lega in tandem... Salutari lui Jiannis, care poate si el sa scrie, daca are timp... va foarte pupam si noi de p-aci, F
|
|
Adrian Constantinescu
Guest
|
GRECIA
Sept 23, 2004 13:20:14 GMT 2
Post by Adrian Constantinescu on Sept 23, 2004 13:20:14 GMT 2
Ieri m-am intors dintr-un concediu facut in Grecia. Sejurul a fost (nici nu se putea altfel) minunat. M-am bucurat sa intilnesc si multi romani veniti ca turisti (cit despre cei ce lucreaza si locuiesc acolo n-am avut ocazia sa intilnesc niciunul). Adrian Constantinescu, Düsseldorf
Vizitind in acest an Grecia, pot spune ca si aceasta tara si mai ales popor au (pe linga deosebiri evidente) si multe similitudini si asemanari izbitoare cu Romania, cu neamul romanesc.
Ce-i leaga pe romani de greci se stie: ortodoxismul, deci aceeasi ramura orientala a bisericii crestine, pozitia geografica de tara balcanica in cadrul Europei, aceeasi dominatie otomana timp de secole atit peste romani cit si peste greci (desi in Grecia, jugul otoman a fost mult, mult mai aspru decit in principatele romane, Grecia fiind pur si simplu stearsa ca tara devenind pasalic turcesc, in timp ce tarile romane existau ca formatiuni statale trebuind doar sa plateasca tribut Inaltei Porti), numarul mare de greci bogati existenti in tarile romane care faceau comert, tineau dregatorii pe linga domnitori, in fine, in secolul XVIII grecii din cartierul Fanar din Constantinopol devenind ei insisi domnitori ai tarilor romane sub numele de Domniile Fanariote (domnii fanariote care, in ciuda rolului negativ jucat in dezvoltarea tarilor romane, au avut si o serie de contributii pozitive), in fine atit Grecia (dupa 1830, anul cistigarii independentei) cit si Romania (dupa 1877- cistigarea independentei) au devenit regate incoronind printi din case princiare germane (Otto I de Bayern in cazul Greciei, Carol I de Hohenzollern in cazul Romaniei).
Dar acestea sunt lucruri cunoscute si arhicunoscute. Ceea ce insa se cunoste mai putin este un alt aspect al istoriei, petrecut mai aproape de zilele noastre si care s-ar putea rezuma in citeva cuvinte:
Grecii au vrut comunism si nu l-au avut; Romanii n-au vrut comunism si l-au avut.
Poate ca cei mai in virsta care citesc aceste rinduri isi aduc aminte ca pe la inceputul anilor 50, in plina campanie de comunizare stalinista a Romaniei, au aparut in diferite orase ale Romaniei refugiatii politici greci. Si eu imi amintesc ca fiind elev in clasele primare am avut vreo 2-3 colegi greci. La vremea respectiva nici nu intelegeam, nici nu dadeam importanta acestui fapt. De-abia acum, peste un arc de zeci de ani realizez cine erau ei si o parte din tragedia poporului grec. Refugiatii politici erau COMUNISTII GRECI care, in urma pierderii razboiului civil purtat intre 1946 -1949 intre diferite fractiuni politice, care a costat viata a zeci de mii de greci, s-au refugiat in tarile vecine comuniste.
Incredibil dar asa este: in timp ce in Romania erau oficial cca o mie de comunisti si inca citeva mii de simpatizanti de extrema stinga (din care o mare parte nici macar nu erau romani), in Grecia comunistii si simpatizantii lor erau cu sutele de mii daca nu chiar milioane, si nu minoritati conlocuitoare, ci greci pur singe.
De ce in Romania s-a instaurat comunismul fara comunisti si in Grecia nu s-a instaurat comunismul desi erau multi comunisti se stie, faptul este binecunoscut: procentajul de 90% influenta sovietica contra 10% influenta anglo-americana in cazul ROMANIEI si 90% influienta anglo-americana contra 10% influenta sovietica in cazul GRECIEI. Celebrul procentaj stabilit de Churchill pe un petec de hirtie la Yalta si acceptat de Stalin.
Dar sa lasam istoria si sa trecem la zilele noastre. Facind din nou o comparatie intre Grecia si Romania, as putea spune, as putea chiar sa jur ca Grecia nu a prea profitat in cele cca 5 decenii scurse dupa terminarea razboiului de influenta anglo-americana, de avantajele economiei de piata, de liberalism.
Industrie este foarte putina, doar in jurul capitalei Atena, in jurul celuilalt mare oras grec Salonic si in alte citeva orase mai importante se pot vedea mari unitati industriale si comerciale. In rest, magazine mai mari sau mai mici si foarte multe restaurante, crisme, crismulite (taverna cum se spune in greceste si preluat si-n romaneste) si bineinteles hoteluri caci totusi, cea mai importanta ramura economica a Greciei ramine turismul international, cca 18 milioane de turisti straini asalteaza anual aceasta tara (si au si ce vedea).
Trecind la Romania si la cele 5 decenii trecute dupa terminarea razboiului, as putea spune ca poporul roman, mai de voie, mai de nevoie a muncit mult mai mult decit grecii in dezvoltarea tarii. Cu toate pacatele dictaturii comuniste, totusi este de necontestat ca Romania s-a dezvoltat (in cele 5 decenii) de zeci de ori mai mult decit Grecia, tinind mai ales cont de nivelul mult inferior in care se gasea Romania comparativ cu Grecia la sfirsitul razboiului.
Si nu trebuie sa uitam un lucru: in Grecia sfinta proprietate privata nu a fost desfiintata nici macar o secunda; in Romania s-a desfiintat la inceputul anilor 50 pentru ca acum, dupa revolutie sa se reinfiinteze DIN NIMIC.Cu inginerii financiare, cu miliardari de carton, cu falimentari voite de banci, cu coruptie si intreg cordonul cunoscut.
Din 1980 Grecia este integrata in Uniunea Europeana (in ceea ce priveste NATO, Grecia este integrata inca din 1949 - foarte interesant ar fi de relevat faptul ca grecii au o antipatie fata de americani mai ceva decit au avut-o romanii fata de sovietici) profitind enorm in cele doua decenii scurse de banii Comunitatii.
In ceea ce priveste munca, valoarea muncii, productivitatea muncii pe cap de salariat este pe ultimul loc in U.E. Si totusi (si aici vine miracolul grec de care rid grecii insasi) desi mai mult NU se munceste decit SE munceste, toti grecii sunt fericiti si multumiti, si cei bogati, si cei mai putin bogati, si cei saraci. De pe la ora 10 tavernele, crismele, cofetariile se deschid, incep sa se umple, incepe consumatia, difuzoarele date la maxim cinta SIRTAKI si BOUZAKI si altele de astea, grecoteii rid, palavragesc, cinta si invirt intre degete mataniile bucurindu-se de viata.
Cind m-am inapoiat in R.F.Germania parca as fi intrat intr-un fel de "Vale a Plingerii" ("Jammertal" cum ii spun chiar nemtii): toti se pling, toti critica! Partidele din guvernare pe cele din opozitie, partidele din opozitie pe cele dela guvernare, cei ce muncesc ca muncesc prea mult si cistiga prea putin, cei ce nu muncesc ca nu au de lucru, ca sunt prea multi someri, ca sunt prea multi pensionari, ca sunt prea multi Ausländeri, ca impozitele si asigurarile sociale sunt prea mari (ceea ce este adevarat), ca de cind cu Euro viata s-a scumpit peste masura si altele, si altele.
Trecind peste toate astea, in incheiere as dori sa mai spun un lucru, un fel de "suma sumarum" la titlul articolului: parerea mea personala (si pe care o spun chiar daca-mi voi atrage critici vehemente) este ca tara noastra mama, ROMANIA se afla cam acolo unde ar trebui sa se afle: nici cu mult in sus, dar nici cu mult in jos. S-a tot spus si se tot spune:"Unde ar fi fost Romania daca n-ar fi fost cele 4 decenii de comunism si ar fi avut o evolutie continua; unde ar fi fost Romania daca dupa revolutie ar fi venit la putere alte partide, unde ar fi fost Romania daca dupa revolutie ar fi redevenit regat?" Inca o data o spun: tot cam pe acolo, tot cam la acelasi stadiu la care se afla si acum. Caci aceasta este puterea ei, puterea neamului romanesc. Peste puteri, minuni nu se pot face! Si eu zic ca se afla pe drumul cel bun!
Adrian Constantinescu Düsseldorf, 22 sept. 04
|
|
|
GRECIA
Sept 23, 2004 13:21:39 GMT 2
Post by Alexandru Draghici on Sept 23, 2004 13:21:39 GMT 2
D-l Constantinescu,
nu pot decat sa confirm mentalitatea aceasta nemteasca de a vedea lucrurile aproape numai negativ. Consecinta este clara: nu se lauda decat cu zgarcenie. Aceasta conduce la o stare de nemultumire generala.
Cred ca si noi romanii din Germania ne "infectam" cu acest sindrom. De multe ori spun prietenilor: ati uitat sa va bucurati in Germania.
A. Draghici
|
|
|
GRECIA
Dec 24, 2004 16:55:13 GMT 2
Post by simonaV on Dec 24, 2004 16:55:13 GMT 2
Nu stiu de ce nu imi mai accepta username-ul cind incerc sa fac login. Anyway... CRACIUN FERICIT tuturor! SA VA DISTRATI DE MINUNE! SA AVETI TOTI PARTE DE TOT CE E MAI BUN SI MAI FRUMOS PE LUME!
|
|
|
GRECIA
Jan 1, 2005 15:23:00 GMT 2
Post by simonaV on Jan 1, 2005 15:23:00 GMT 2
Din pacate, in continuare nu pot face login... !?!? Dar m-am gindit sa va sorcovesc, morcovesc (desi stiu ca nu o sa-mi dea nimeni nici un banut ) : Sorcova, Vesela, Sa traiti, Sa-mbatrâniti, Ca un mar, Ca un par, Ca un fir de trandafir. Tare ca piatra, Iute ca sageata, Tare ca fîeru', Iute ca otelu', Câta sindrila pe casa, Atâtia galbeni pe masa; Cât grâu în ogor, Atâtea vite-n obor; Câte paie-n batatura, Atâtia copii în patura; Cât par într-un cojoc, Atâtia copii la foc; Câta frunza pe umbrar, Atâtia bani în buzunar! La anu' si la multi ani! ;D ;D ;D ;D
|
|
|
GRECIA
Jan 3, 2005 12:19:41 GMT 2
Post by Florian Ciobanu on Jan 3, 2005 12:19:41 GMT 2
HRONIA POLA!
|
|