|
RUSIA
Oct 13, 2005 15:58:01 GMT 2
Post by GAZETAR on Oct 13, 2005 15:58:01 GMT 2
adica, exact ce ne lipsea pe harta Europei. Paul Criveanu la Moscova si tot intr-o agendura de publicitate. Frumos transfer! Cu vodka mai rau...
|
|
|
RUSIA
Oct 14, 2005 8:45:37 GMT 2
Post by Paul on Oct 14, 2005 8:45:37 GMT 2
zdrasvuyte, pai, dragii mosului, motivul principal pentru care m-am transferat la moscova, este unul singur: era nevoie clara de un craiovean la moscova. in consecinta, iata-ma actualmente studiind perfectul simplu in literatura sovietica... cind am plecat de la budapesta, o colega mi-a zis ca nu crede ca e o idee buna sa ma duc la moscova; de ce? - am intrebat-o - pentru ca acolo sunt multi rusi - mi-a raspuns, nu lipsita de oarece aplomb. sunt zile in care ii dau multa dreptate, dar, slava Domnului, si zile in care nu am de ce. dupa trei luni si jumatate de sedere aici spun ca este un oras cu mult mai civilizat si mai interesant decit credem cu totii, din afara. este intr-adevar ingrozitor de scump sa traiesti aici (este, se pare, al patrulea cel mai scump oras din lume), dar este ciudat si fascinant in acelasi timp, exista un amestec de culoare si contrast care ii confera un aer foarte special, exista oameni extrem de bogati si multi amarati in acelasi spatiu, pe aceleasi strazi, exista mult vechi si din ce in ce mai mult nou, multa politie pe strazi si libertate barbara in acelasi timp, ultimele si cele mai scumpe masini si mii de masini Lada, etc. exista - in plus si ca diferenta de orasele tipice din europa - o uriasa varietate de produse, de la marcile clasice pina la produse de toate felurile din asia, din america sau din tarile scandinave. sunt cazinouri sau sali de jocuri peste tot; in comparatie, scena bucuresteana pe care o credeam intesata de asemenea locuri este o biata gluma. sunt 16 milioane de oameni cu totul la moscova, aproape cit pop..atia romaniei la un loc. este un oras nemarginit si de care iti poate fi frica la prima intilnire. cu trecerea timpului, imi spun copiii de pe aici, ajungi sa-l indragesti, in ciuda dimensiunilor exagerate. mi-e greu sa zic, vom vedea odata ce mai trece ceva vreme. in cazul ciudat in care va ganditi la o excursie incoace, trebuie sa stiti ca mai toata lumea are nevoie de vize pentru a veni la Moscova si viza este in general prosteste, prohibitiv de scumpa, ceea ce face turismul incoace (si mai) ... exotic. in orice caz, daca sunteti curiosi sa va faceti o idee despre fauna de pe aici, iata citeva surse: www.exile.ru/field_guide.htmlwaytorussia.net/cam acestea de pe aici. da svidanya, paul
|
|
|
RUSIA
Oct 17, 2005 8:30:50 GMT 2
Post by pufica on Oct 17, 2005 8:30:50 GMT 2
:-) inseamna ca moscova e pe maini bune :-) altfel nu ne-ar spune soarele "bunadimineata!" cu atata pofta de albastru ca in ultimele 3 luni ... spor la trebi si multipupicei
|
|