|
Post by Florian Ciobanu on Jul 14, 2004 15:57:04 GMT 2
Doi dintre cei trei brazilieni au plecat S-a renuntat si la Fabio Berco
Dupa primele doua meciuri amicale desfasurate in Austria, Mircea Rednic s-a convins in privinta posibilitatilor brazilienilor Andrea de Oliveira si Fabio Berco. Daca primul, de meserie fundas central, a fost expediat de antrenorul craiovean inca de duminica seara, Fabio Berco a jucat o jumatate de ora si in amicalul cu TSV 1860 München. Considerind ca nu este cu nimic superior mijlocasilor de banda stinga pe care-i are in lot, Preda si Borbely, Rednic s-a dispensat de fostul jucator al lui Flamengo si Bangu. Pentru respectivul post este inca testat jucatorul congolez Filston Mongu, care a mai dat probe de joc si la FC National, dar nu a fost pastrat. Astfel, singurul jucator brazilian care a ramas la Filzmoos si pe care conteaza antrenorul Craiovei este Rubenilson, care a acceptat deja propunerea lui Mircea Rednic de a evolua pentru echipa din Banie in sezonul urmator. In acest sens, datele contractului au fost stabilite, urmind ca la revenirea in tara sa fie semnata si o intelegere pe un an, cu optiune de prelungire. Lucian Marinescu, care a jucat ultima data la Academica Coimbra (Portugalia, liga a doua), este asteptat in continuare la Filzmoos, mijlocasul de 32 de ani promitind ca va veni sa semneze cu Universitatea Craiova. La fel ca Rubenilson, care a jucat la Standard Liege acum zece ani cu actualul sau antrenor, Lucian Marinescu a fost coechipier cu Mircea Rednic in sezonul 1997-1998, cind Rapid a cistigat Cupa Romaniei. Invinsa de atunci a giulestenilor (printr-un gol din penalti al lui Marinescu) a fost Universitatea Craiova, aceeasi echipa care cu trei zile in urma le suflase giulestenilor titlul de campioana. Ieri dimineata, alb-albastrii au primit liber de la Mircea Rednic si au profitat pentru a iesi la cumparaturi. „Recolta“ a fost insa una destul de slaba, preturile din regiune fiind sensibil mai mari decit cele din Romania.
|
|
|
Post by intervi Rednic on Jul 15, 2004 14:42:22 GMT 2
Antrenorul Mircea Rednic este ferm si vrea performanta la Craiova: „Imi dau demisia de la Universitatea daca nu ne calificam in Cupa UEFA!“<br>• Rubenilson n-a semnat inca un contract cu oltenii • Pentru Plesan nu exista oferta conform dorintelor Universitatii • „Puriul“ ii va plati contractul lui Pascovici
- Domnule Rednic, v-ati cristalizat, cit de cit, primii 11 ai Universitatii pentru sezonul acesta? - Primii 11?! Nu, ci primii 23 cu care abordam sezonul. Pentru mine toti sint primii 11, toti sint titulari, nu fac diferente. Am incercat sa fac un lot omogen, ca sa fie concurenta pentru fiecare post si fiecare, iertati-mi repetitia, sa joace titular.
- Care ar fi cistigurile acestei perioade din Austria? Inteleg ca sinteti multumit de fostul coechipier de la Standard Liege, atacantul Rubenilson... - Da, dar nu numai de el, ci si de ceilalti, chiar si de cei mai vechi. Vorbesc de felul cum s-au pregatit s.a. Am constatat o mai mare preocupare, o deosebita dorinta de a juca, de a-si cistiga locul in echipa. Este o concurenta mare la Universitatea, iar jucatorii considera asta ca pe un fapt normal, pozitiv.
- O parte a presei pretinde ca s-a si semnat contractul cu Rubenilson. Asa este? - Doar am batut palma cu el, cum se zice. Este un baiat de caracter, va avea un contract modest. Ruby vrea in primul rind sa joace, se simte foarte bine la Universitatea. Isi doreste sa evolueze sub culorile acestei echipe, dar si pentru mine. Repet, ii place cu noi, a ramas placut surprins de atmosfera, de tot... El a fost destul de nestatornic, a umblat foarte mult, nu-i place sa stea mult timp la o echipa. Si mi-a spus ca-i diferenta mare intre felul cum a fost primit prin alte parti si cum a fost la Universitatea.
- Pe cine mai asteptati in probe? - In probe? Pe nimeni! L-am asteptat pe Lucian Marinescu... N-am renuntat la Mihalache, dar inca nu a venit. Nu ma mai intereseaza Dascalescu.
- Ce mai stiti de Njock? - Mai nimic. Din cite am inteles, astazi ar trebui ca el sa-si ia viza, asa a aflat Ovidiu Costesin de la Craiova. Probabil ca va veni la Craiova... Eu sint preocupat acum de jucatorii pe care-i am aici in lot. Oricum, Njock a facut o mare greseala. Indiferent de motive, indiferent daca antrenorul te place sau nu, tu, jucator aflat sub contract, trebuie sa-ti respecti colegii, conducatorii, suporterii. In contrast cu Njock, va ofer cazul lui Pascovici, jucator care si acum isi doreste sa vina la Universitatea, chiar daca Farul l-a suspendat pentru doi ani.
- Iar FRF a ratificat suspendarea ceruta de Farul! - Ramine de vazut. Eu ma voi tine de promisiune.
- Adica? - Daca Pascovici va ramine suspendat din cauza Universitatii, adica din cauza mea, atunci eu o sa-i platesc contractul! Dar Pascovici nu s-a antrenat cu Universitatea, el a facut o pregatire separata. Suspendarea lui mi se pare o nedreptate.
- Ca antrenor al Universitatii, ce stiti de plecarea din iarna a lui Plesan, asa cum aproape toata presa a scris zilele acestea? - Eu, ca antrenor, stiu despre toate miscarile de la Universitatea. Si va declar in cunostinta de cauza ca la ora aceasta nu putem vorbi despre o plecare, din iarna, a lui Plesan. Pina acum, Mihaita nu are nici o oferta de a pleca in conditiile dorite de Universitatea.
- Chiar asa, toate ofertele care s-au vehiculat - Ajax, Tottenham, Roma - sint chiar inventii? - Pai sa luam, de exemplul, „oferta“ de la Tottenham. N-are cum sa ajunga Plesan acolo, deoarece nu indeplineste conditiile de a juca in campionatul Marii Britanii, sint anumite cerinte legate de meciuri internationale jucate ... Repet, nu exista pentru el o oferta care sa intrunesca toate conditiile financiare impuse de Universitatea.
- Daca Universitatea nu se califica in Cupa UEFA, va dati demisia? - Mi se pare normal... Am venit la Craiova sa fac performanta. Si Universitatea trebuie sa faca in acest sezon performanta! Pentru ca si-a gasit echipa Marinescu nu mai vine (C.S.)
Desi Mircea Rednic era convins, ieri-dimineata, ca Lucian Marinescu se va alatura lotului Universitatii Craiova, jucatorul a sunat dupa-amiaza pentru a anunta ca nu mai vine la Filzmoos, deoarece a gasit o echipa care sa-i satisfaca pretentiile materiale. Antrenorul craiovean a anulat antrenamentul de ieri-dimineata, din cauza ploii care nu a incetat nici o secunda, alb-albastrii avind astfel, din nou, sansa de a vizita imprejurimile si de a mai face cumparaturi. Bastina este in continuare accidentat, iar fundasul Filston Mongu Nkoy va mai ramine in probe pina la incheierea turneului din Austria.
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 16, 2004 11:03:17 GMT 2
Ieri, in meci amical „U“ Craiova - Legia Varsovia 1-5
Dupa ce s-a distrat cu doua formatii de amatori austriece, pe care le-a invins cu scoruri de handbal, Universitatea Craiova a fost adusa aseara cu picioarele pe pamint de vicecampioana Poloniei, Legia Varsovia. Desi a condus cu 1-0, prin golul marcat de Corneliu Papura in minutul sapte, Universitatea a fost egalata destul de repede, in minutul 18, de Saganowski, iar dupa pauza a fost pur si simplu umilita de formatia poloneza, care a mai inscris de patru ori, autorii golurilor fiind Dudek ('48, '63, '73) si Wlodarczyk ('64). Antrenorul Mircea Rednic a inceput amicalul de aseara cu urmatorul „unsprezece“: Guso - Daouda, Papura, Moti - A. Dumitru, Bundea, Papura, Frunza, Borbely - Rubenilson, Gane. Au mai jucat: Banica, Iordache, Murgan, Lutu, Buhus si Stoianof.
|
|
|
Post by GdS1907 on Jul 19, 2004 10:06:19 GMT 2
Lupta pentru banderola la Universitatea Referendum pentru capitan (C.S.)
In repriza secundã a meciului cu Ferencvaros, in momentul cind a fost inlocuit, Pleºan i-a oferit banderola de cãpitan de echipã lui Papurã, care a refuzat-o. Mihãiþã Pleºan se considerã onorat de funcþia de cãpitan, nefiind presat de aceasta: „Importante sint evoluþia noastrã in campionat ºi rezultatele, nu cine va purta banderola. Nu simt o tensiune in plus cind sint cãpitan, pentru am avut acelaºi statut ºi la naþionala de tineret.“ Ionel Gane a afirmat cã nu aspirã la banderolã, dar a precizat cã Pleºan nu a fost votat oficial cãpitan de echipã: „Vom mai discuta despre acest lucru, dar oricum nu este o decizie foarte importantã. Eu nu tinjesc dupã banderolã“. De asemenea, Corneliu Papurã a afirmat cã Mircea Rednic nu l-a informat despre o eventualã retragere a multmediatizatei banderole, decizia urmind sã aparþinã jucãtorilor.
|
|
|
Post by GdS 1907 on Jul 19, 2004 10:08:05 GMT 2
Simbata, de la ora 19.00 Amical Universitatea - Steaua
Pentru ultima perioada a pregatirilor, Mircea Rednic a solicitat stabilirea unor meciuri amicale cu adversari puternici. Nemultumit de adversarul de la mijlocul acestei saptamini, Pandurii Tirgu Jiu, antrenorul Universitatii a cerut anularea disputei cu divizionara B, obtinind astfel promisiunea presedintelui Badea pentru aranjarea unei partide de verificare impotriva Stelei. In aceste conditii, simbata, de la ora 19.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, alb-albastrii vor intilni vicecampioana Romaniei, Steaua Bucuresti, dupa ce joia trecuta au suferit un esec memorabil, 1-5, in fata ocupantei locului secund din Polonia, Legia Varsovia. In premiera la un meci amical, intrarea se va face pe baza de bilet, pretul fiind de 10.000 de lei, banii astfel obtinuti urmind sa fie donati in scopuri caritabile.
|
|
|
Post by Balaci on Jul 21, 2004 16:50:51 GMT 2
Ilie Balaci sustine ca Universitatea are nevoie de fotbalisti „Craiova s-a nascut si a murit o data cu mine!“<br>• „Printul“ si-a sarbatorit ziua onomastica in Craiova • „Minunea blonda“ vrea sa antreneze in strainatate pina la 50 de ani
- La multi ani pentru ziua onomastica! Unde v-o petreceti? - Multumesc pentru urari. Sint in Craiova de citeva zile, asa ca se intelege unde-mi sarbatoresc onomastica.
- Ce ziceti de Craiova fotbalistica: o oarecare tensiune la Universitatea, FC Craiova s-a mutat la Caracal, Electro este de vinzare. Asta a ajuns Bania, fosta capitala a fotbalului romanesc... Nu o ajuta nimeni. De fapt, cine ar putea s-o ajute ? - Cei care investesc bani, numai ei pot s-o ajute. In fapt, este obiectul lor, ca sa zicem asa. N-ai cum sa impui cuiva sa faca un anumit lucru din moment ce el isi investeste banii acolo...
- Din declaratiile dumneavoastra anterioare am inteles ca este exclusa orice revenire a lui Balaci la Craiova ! - Exclus! Eu m-am dus pe drumul meu, ca sa zic asa. Am un nou contract in strainatate pentru un an. Probabil ca voi mai ramine in afara inca un an in afara acestuia, adica pina prin 2006. Nu de alta, ci sa se faca 50 de ani in cap! (Ilie Balaci este nascut in septembrie 1956 - n.r.). Apoi o sa vin in Craiova si o sa-mi vad de alte treburi. Dupa cum bine stiti, sint de doua ori bunic.
- Totusi, nu va doare sufletul cind vedeti unde se afla Craiova fotbalistica?! - Te doare... N-as vrea sa fiu rautacios, dar Craiova este acum asa cum a fost pina prin 1972. Aici e Craiova... Ca sa fiu un pic lipsit de modestie, Craiova s-a nascut si a murit o data cu mine! Cu o exceptie, respectiv sezonul acela fantastic al Universitatii cu Sorin Cirtu antrenor, cind s-a cistigat campionatul si Cupa Romaniei. Dar nu este vorba numai de mine, ci si de o gramada de alti fotbalisti. Pentru ca Bania sa reajunga acolo unde a fost, are nevoie de fotbalisti. Pentru a nu fi inteles gresit, mai fac o precizare. As vrea ca actualii jucatori ai Universitatii sa demonstreze ca toate cele spuse de mine sint niste aberatii. Cu alte cuvinte, sa arate ca ei sint unul si unul, numai mari fotbalisti. Din suflet as dori asta. Din pacate, mai e mult pina acolo!
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 26, 2004 11:22:15 GMT 2
Craiova e... Craiova, e nebunie aici!“<br>interviu cu MIRCEA REDNIC (dupa meciul amical U Craiova-Steaua 1-1)
• Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 15.000. • Au marcat: Gane '42-p / Dica '17. Universitatea: Guso - Moti, Papura ('80, Murgan), Jovanovic ('75, Iordache) - A. Dumitru ('46, Buhus), Bundea ('84, Stoianof), Plesan ('73, Bastina), Lutu ('46, Frunza), Nkoy ('46, Preda) - Gane ('64, M. Ilie), Rubenilson ('58, Borbely). Antrenor: Mircea Rednic. Steaua: Hamutovski - P. Marin ('62, Ogararu), Ghionea, Rachita ('69, Radoi, '90, D. Balan), P. Stoica ('76, Nesu) - Fl. Dumitru ('62, Paduret), Paraschiv, Aliuta ('62, D. Munteanu), Bostina ('46, Oprita; '75, Pitu) - Dica ('75, A. Cristea), Dinita ('62, Neaga). Antrenor: Victor Piturca. • Au arbitrat: V. Berbecaru - F. Ion, Fl. Buzarnescu. • Cartonase galbene: Jovanovic, Iordache, Murgan / Ghionea. • Cartonas rosu: Iordache '89.
- Cu meciul de simbata seara, s-au incheiat amicalele din perioada de pregatire. Care sint concluziile antrenorului Rednic despre aceasta perioada? - O perioada buna, cu multe lucruri pozitive. Cred ca jucatorii pe care i-am adus au reusit sa se integreze, intr-un timp foarte scurt, destul de bine. Astazi a semnat contract cu Universitatea si Filston Nkoy, pentru doi ani. Si Jovanovic este al nostru pentru trei ani, mai ramin de solutionat contractele lui Frunza si lui Dumitru. Pina la inceperea campionatului ar putea insa sa mai apara o surpriza, poate doua, adica jucatori din Romania. Nu pot, deocamdata, sa spun mai multe, astazi (ieri -n.r.) astept unele confirmari.
- Pe Njock l-am pierdut? - Hm... Se tot baga in seama pe acolo, prin Germania, cum ca ar avea oferte, dar la club nu exista nimic oficial.
- Acum se intra in linie dreapta pentru meciul de la Pitesti... - Da, pregatim cu toata responsabilitatea debutul in noul campionat. Trebuie sa ma decid asupra sistemului de joc... Am vrut simbata sa joc si cu patru jucatori pe linia de fund. Fiind insa un meci cu Steaua, n-am vrut sa risc, adica un rezultat bun face bine moralului nostru si al minunatilor suporteri.
- Exista o informatie potrivit careia Universitatea ar putea fi cumparata de firmele LaDorna si Lukoil Romania, iar dumneavoastra intermediati asta. Este adevarat? - Nu este vorba de cumparat. Cei doi patroni ai celor doua firme amintite vor sa vina ca sponsori. Ei, Jean Valvis (LaDorna) si Constantin Tampiza (Lukoil Romania), sint prietenii mei si le-am propus sa vina alaturi de Universitatea deoarece domnul Staicu nu poate de unul singur sa sustina financiar echipa. Acum, cit de cit, domnul Staicu se mai descurca, dar o sa vina vremuri mai grele... Si e bine sa avem sponsori, adica o parte din contracte sa fie achitate de sponsori. Sper ca aceasta alaturare sa se produca cit mai repede, adica in acest tur de campionat. Am tratat eu aceasta problema, avind acceptul domnului Staicu. Patronul Universitatii este chiar dispus sa renunte la sigla cu SIF de pe echipamentul echipei, lasind loc altor potentiali sponsori, cum ar fi cei doi de care vorbim acum. Oricum, cu sau fara SIF pe tricouri, SIF-ul continua sa finanteze echipa, asa ne-a asigurat domnul Staicu.
- Totusi, cei doi patroni care ar putea deveni sponsorii Universitatii sint si sponsori ai Rapidului! - Da, dar nu vad care-i problema? N-are nici o legatura... Cei doi oameni de afaceri reprezinta doua firme serioase din Romania, prospere si au tot interesul... Cind am discutat aceste probleme de sponsorizare a Universitatii, ei s-au gindit bine... Craiova e... Craiova. Aici e nebunie! Si toata lumea ar avea de cistigat daca lucrurile ar merge bine. Stiu ca exista discutii si cu o firma de asigurari pentru o eventuala sponsorizare, dar eu am tratat doar cu cele doua firme amintite.
- V-ati mutat in casa noua in Craiova, adica ati cumparat vila regretatului Petre Deselnicu? - Nu, n-am cumparat-o, dar sint in discutii avansate.
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 28, 2004 9:01:38 GMT 2
„Puriul“ nu renunta la obiectivul sau „Sint cu un pas inaintea clubului: vreau titlul!“<br>(C.S.)
Invitat ieri pe forumul site-ului oficial al clubului, Mircea Rednic a fost asaltat cu intrebari de fanii Universitatii, purtatorul de cuvint, Camelia Stancu, afirmind ca a fost stabilit un nou record in acest sens. Cele mai multe intrebari au vizat noutatile de la echipa si gindurile antrenorului Craiovei inaintea startului campionatului. „Eu le-am spus tuturor fanilor ca mi-am stabilit telul pentru anul acesta. Chiar daca clubul a stabilit ca obiectiv participarea in Cupele Europene, eu sint cu un pas inainte si spun ca putem sa luam campionatul“, a afirmat „Puriul“. Rednic vede totusi ca pricipala favorita la titlu echipa lui Gigi Becali: „Steaua are cel mai bun lot din campionat, dar asta nu inseamna ca nu putem lua noi titlul. Eu imi doresc sa fiu campion al Romaniei, nu al provinciei.“ In acest sens, antrenorul craiovean a insistat pe linga Dinel Staicu pentru marirea primelor de victorie, fiind stabilite si prime de obiectiv individuale, pentru a-i motiva pe jucatori. In privinta celor doi sponsori pe care vrea sa-i aduca la Craiova, La Dorna si Lukoil, Rednic spune ca totul depinde de rezultatele Universitatii din primele etape: „Daca vom avea numai victorii, este posibil sa-i aducem, dar numai ca sponsori, nu ca actionari.“
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 30, 2004 12:21:04 GMT 2
Reintilnire cu Dobrin de Ion JIANU
Dobrin, Camataru, Lung, Crisan... Cam asta a fost lista principala de transferari a Universitatii Craiova in urma cu 30 de ani. Toti au semnat pentru Stiinta, dar cu Dobrin a aparut o problema complicata, oficialii clubului si ai partidului din Pitesti opunindu-se transferului „Giscanului“ la Craiova. Dobrin voia sa joace sub culorile alb-albastre, Universitatea cucerise atunci primul titlu (campionatul 1973/1974), se pregatea pentru debutul in Cupa Campionilor Europeni. Pitestenii s-au opus, Dobrin nu a putut fi legitimat, dar el a ramas in Banie, cu riscul de a nu juca in acel sezon (1974/1975)! Intr-un final, Dobrin a revenit acasa, in Trivale, oltenii transferindu-i atunci pe Lung, Camataru si Crisan, ca sa amintesc doar numele grele. Cei patru jucatori aflati pe lista de achizitii a Universitatii erau componenti ai loturilor nationale, adica aveau deja nume in fotbalul romanesc, iar cu exceptia lui Dobrin (27 de ani in 1974) ceilalti erau foarte tineri: Camataru - 16 ani, Lung - 18, Crisan - 19. Cam asa a inceput constructia echipei celebre, cea numita de mass-media „Craiova Maxima“. Dobrin regreta ca n-a ajuns atunci la Universitatea, iar una dintre ranile necicatrizate, pe linga cea a refuzului lui Ceausescu de a-l transfera la Real Madrid, este aceea ca n-a putut juca la Craiova. Va inchipuiti ce ar fi insemnat un cuplu Balaci - Dobrin pe „Central“! Nu traim din amintiri... Dar cine pricepe unde „bat“ cu aceste rememorari, intelege... Ma rog, fiecare ce vrea. Fac o precizare: nu vreau sa se creada ca as fi acum un fel de circotas, n-am cu nimeni nimic, mai ales cu cei aproape zece jucatori adusi in aceasta vara la Universitatea. Si unii dintre ei au bastonul de „Balaci“ in ranita, nu? Ramine de demonstrat in teren.
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Aug 2, 2004 14:42:52 GMT 2
FC Arges - Universitatea 1-1, alb-albastrii au jucat surprinzator de slab in repriza secunda Am scapat ieftin!
Divizia A, etapa I FC Arges - „U“ Craiova 1-1 • Stadion „Nicolae Dobrin“, spectatori: 5.000. • Au marcat: Bilasco '86 / Bundea '38. FC Arges: Coman - Somcherechi, M. Radu, Marincau - M. Stan ('70, Bilasco), C. Dobre, M. Sava, Negoita, I. Baicu ('83, M. Negru) - Verdes ('54, C. Nastasie), Tanasa. Antrenor: Ion Moldovan. Universitatea: Guso - Daouda, Papura, Jovanovic ('46, Moti) - Buhus, Bundea, Plesan, Frunza, Nkoy ('46, Borbely) - Gane, Rubenilson ('68, Paduret). Antrenor: Mircea Rednic. • Cartonase galbene: M. Sava, Marincau / Plesan. • Au arbitrat: A. Helesteanu - D. Burloiu, Ad. Vidan. • Observatori: V. Alexandru, Dan Petrescu. • Celelalte rezultate: „Poli“ Iasi - Rapid Bucuresti 1-2, CFR Cluj - „Poli“ AEK Timisoara 2-1, Sportul Studentesc - Apulum Alba Iulia 1-2, Farul Constanta - Dinamo Bucuresti 1-0, FC National - FC Brasov 2-1, Steaua Bucuresti - Gloria Bistrita 2-0,
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Aug 2, 2004 14:44:48 GMT 2
Desi se zvonea ca revine la Universitatea Geolgau a ales sa lucreze la o firma privata
- Luna trecuta, agentiile de presa au anuntat divortul dintre Fram Reykiavic si antrenorul principal Geolgau.
Ce s-a intimplat, ai fost demis sau ti-ai dat demisia? - Mi-am dat demisia, asta-i foarte clar. Ce s-a intimplat? In putine cuvinte, e greu sa ma fac explicit. Atunci cind, dupa aproape sase ani de antrenorat in Insulele Feroe, am decis sa merg in Islanda, am crezut ca, profesional vorbind, fac un pas inainte si astfel am semnat un contract cu Fram Reykiavic pina in 2006. La semnare am primit asigurarile ca totul va fi OK, adica mi se vor asigura conditiile necesare desfasurarii normale si profesioniste a activitatii, dar, din pacate pentru ambele parti, nu s-a intimplat asa. Din motive financiare, lotul alcatuit in exclusivitate de conducerea clubului nu a fost corespunzator, multi jucatori fiind nerefacuti etc. M-am bazat pe profesionalismul lor, dar m-am inselat. Am solicitat completarea lotului cu doi fotbalisti danezi si cu un fost jucator la Universitatea,Vali Suciu, aflat acum, pe nedrept, in liga a treia. Nu s-a realizat nimic, iar rezultatele de pe terenul de joc au reflectat valoarea lotului. Anterior demisiei aprobate, mi-am mai dat de doua ori demisia, dar nu mi-a fost acceptata. Am avut, cu toata sinceritatea o spun, nopti albe si la propriu, si la figurat! As fi putut ramine la echipa chiar si in cazul retrogradarii, dar n-am mai rezistat psihic.
- Acum esti fara angajament. Ai fost vazut in biroul presedintelui Badea, motiv pentru care se zvoneste ca vei reveni in staff-ul Universitatii. Este adevarat? - Am fost de citeva ori la stadion si, intr-adevar, am discutat si cu presedintele executiv Pavel Badea. Si asa au aparut speculatii de presa, dar care nu au nici un suport real. De citeva zile, am decis sa muncesc in alt domeniu, respectiv sint angajat la firma unui bun prieten, Mihai Anghel. Ca atare, am un angajament
|
|
|
Post by GdS on Aug 4, 2004 9:31:45 GMT 2
GdS-04.08.04
Un fost component al Craiovei Maxima il contesta pe Rednic Beldeanu: „Echipa nu joaca nimic!“<br>• Rednic e convins ca Beldeanu este dirijat de persoane care doresc sa strice atmosfera la echipa • Presedintele Badea catalogheaza drept „regretabil“ atacul venit din partea unui antrenor craiovean
Dupa egalul inregistrat in prima etapa de Universitatea, la Pitesti, Rednic si-a gasit primul contestatar. Intervenind telefonic, luni seara, la un post local de televiziune, Aurica Beldeanu, antrenor la centrul de copii si juniori al Universitatii, l-a atacat pe Mircea Rednic, afirmind ca este un „antrenor care se bazeaza doar pe noroc, echipa nearatind nimic de cind Rednic se afla pe banca tehnica“. Cel poreclit „Vulpea“ de pe vremea cind evolua in linia mediana a Universitatii in perioada de glorie a clubului a contestat si achizitiile facute de Rednic in vara aceasta, numele pomenit cel mai des fiind cel al mijlocasului venit de la Vaslui, Sorin Frunza, pe care s-au platit 100.000 de dolari. Primul care a sarit in apararea „Puriului“ a fost tocmai Ilie Balaci, coleg de generatie cu Aurica Beldeanu in perioada Craiovei Maxima: „Pentru Rednic trebuie sa vorbeasca rezultatele. Este vina antrenorilor de la copii si juniori ca Rednic nu are jucatori tineri de valoare pe care sa-i promoveze“.
Rednic: „Ca om, Beldeanu e un zero“ Raspunsul lui Mircea Rednic la interventia lui Beldeanu a fost unul destul de dur, antrenorul Craiovei enervindu-se: „Beldeanu este dirijat de altcineva. Ca jucator il apreciez, dar ca om este un zero. Nu ma asteptam la asa ceva de la cineva din cadrul clubului. Din cauza unor astfel de persoane nu are Craiova performante de atitia ani. Exista multa rautate si multe grupuri de interese“. Antrenorul Universitatii a afirmat ca isi asuma in continuare raspunderea pentru rezultatele echipei si pentru jucatorii transferati de el: „O sa las sa vorbeasca performantele pentru mine, iar cind voi pleca echipa nu va avea de suferit de pe urma jucatorilor pe care i-am adus. Voi recupera cel putin banii care s-au investit pentru aducerea lor“.
Beldeanu: „Nu ma influenteaza nimeni“ Aurica Beldeanu si-a mentinut si ieri declaratiile, negind faptul ca ar fi fost influentat de cineva pentru a strica atmosfera la echipa: „Sint om matur si nu m-a invatat nimeni sa zic ceva. Este parerea mea si mi-o mentin. Ce, nu avem dreptul sa spunem ce credem? De ce a mai fost revolutie?“ Aurica Beldeanu nu a antrenat niciodata in Divizia A, iar pe banca Universitatii a stat o singura data, in meciul din Cupa Romaniei, de anul trecut, pierdut de alb-albastri la Petrosani, scor 0-1.
Plesan il apara pe Rednic Capitanul Universitatii, Mihaita Plesan, a tinut sa-l contrazica pe Aurica Beldeanu, afirmind ca, de la venirea lui Mircea Rednic la echipa, s-au produs numai lucruri bune: „Nu sint de acord cu domnul Beldeanu. De cind a venit Mircea Rednic, echipa s-a schimbat in bine, ca dovada ca am pierdut doar doua meciuri.“ Plesan l-a avut ca antrenor pe Aurica Beldeanu in perioada junioratului si la echipa de tineret. In prezent, Aurica Beldeanu este angajatul consiliului local, care are in subordine Centrul de copii si juniori al Universitatii Craiova
|
|
|
Post by GdS on Aug 9, 2004 10:46:21 GMT 2
Rednic: „Imi reprosez alcatuirea formatiei“<br>(I.J.) „U“ Craiova - Farul 0-0 • Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 10.000. Universitatea: Guso - Buhus, Daouda, Papura, Iordache ('61, Preda) - Bundea, Bastina, Plesan ('55, Vigariu), Frunza ('46, Lutu) - Rubenilson, Gane. Antrenor: Mircea Rednic. Farul: Curca - Barbu, Schiopu, Pascovici - Farmache, Lungu, Todoran ('55, Apostol), Cristocea, Senin - Gurita ('69, Usurelu), L. Mihai ('71, Baicu). Antrenor: Petre Grigoras. • Au arbitrat: C. Balaj - N. Marodin, M. Nagy. • Cartonase galbene: Guso, Daouda, Bundea / Curca, Farmache, Barbu, Cristocea.
Vizibil afectat de rezultat, Mircea Rednic nu a vrut sa-si acuze transant jucatorii pentru evolutia modesta: „Nu pot sa zic ca Universitatea a jucat prost... Am avut o prima repriza foarte buna, in care ne-am creat trei ocazii, dar apoi ne-a fost foarte greu, pentru ca Farul s-a aparat foarte bine. Ei si-au propus sa scoata cel putin un punct si au reusit. In finalul partidei, puteam chiar sa pierdem. Nu pot sa le reprosez nimic jucatorilor mei, ei si-au dorit victoria, dar, ca si la Pitesti, cind ai ocazii trebuie sa marchezi. Ce i-a lipsit Craiovei? Un om care s-o bage in poarta! Ce-mi reprosez? Normal, cind faci egal acasa, primul vinovat este antrenorul. As putea sa-mi reprosez poate alcatuirea formatiei. Miercuri, in meciul cu Sportul, vor juca si alti jucatori din lot. Selectia se face in teren, numai de ei depinde“. Chestionat despre noile achizitii, Rednic a gasit scuze aproape tuturor: „Nu uitati ca Bastina a venit dupa o perioada de intrerupere, Gane a ajuns de doua ori in fata portii, iar Ruby a facut o repriza buna... Am rabdare, am incredere in ei si merg in continuare pe mina lor“. Intrebat daca inlocuirea lui Plesan a fost o pedeapsa, Rednic a afirmat: „Nu a fost o pedeapsa, dar sper ca Mihaita sa inteleaga de ce l-am schimbat, pentru ca el este un lider, mai ales din momentul in care a preluat banderola de capitan. Vreau ca Plesan sa redevina ceea ce a fost, adica un jucator simplu, sa nu se gindeasca la faptul ca, daca a avut o oferta, a ajuns fotbalist! Mai are mult de munca, sa inteleaga ca trebuie sa-si puna calitatile in slujba echipei“. Rednic s-a declarat optimist in privinta meciului de miercuri din Regie: „Sper sa luam cele trei puncte la Sportul“. „Credeti ca unii jucatori joaca invers?“. La aceasta intrebare, Rednic a avut un raspuns pe masura intrebarii: „A, ca au dat citeva mingi spre Guso? Nici vorba!“. Antrenorul Universitatii a mai spus ca unii jucatori s-au plins conducerii ca nu joaca, precizind apoi: „I-am bagat... Nu se poate insa sa joci 50 de minute, 60 de minute si... Asta e! Unii sint de citiva ani aici si n-au confirmat“.
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Aug 20, 2004 15:26:25 GMT 2
Un meci al suspinelor, olteni contra moldoveni Stiinta, obligata sa cistige!
„U“ Craiova - „Poli“ Iasi • Stadion „Ion Oblemenco“, astazi, ora 20.00 (National TV). • Formatii probabile: „U“ Craiova: Guso - Daouda, Papura, Moti, Iordache - Buhus, Bundea, Plesan, Frunza - Gane, Rubenilson (Borbely). Antrenor: Mircea Rednic. „Poli“ Iasi: Branet - Ad. Toma, Onut, T. Petre, Bernard, Pereny - Arhire, Bogdanovici, Ad. Cristea, Ciubotariu - Bilba. Antrenor: Vasile Simionas. • Vor arbitra: M. Salomir - D. Burloiu, O. Sovre. Rezerva: O. Trandu. • Observatori: N. Dobrin, M. Nesu.
Dupa trei rezultate slabe, oltenii spera ca sa se razbune asta-seara pe „studentii“ din dealul Copoului printr-o victorie care sa puna capat acestei serii de insuccese din debutul campionatului. Ar fi unica solutie pentru a iesi, cit de cit, din situatia tensionata de la Universitatea. In conditii normale, o victorie ar fi posibila, iesenii, promovati destul de lejer in Divizia A, parind o prada usoara pentru oltenii aflati in mare criza de puncte si bani! Obiectivul adversarilor de astazi ai Craiovei este unul „provincial“, respectiv mentinerea in Divizia A, in timp ce gazdele inca spera intr-o revenire in forta si, in final, in indeplinirea obiectivului mult trimbitat si visat, participarea in cupele europene. In general, un meci cu o nou-promovata pare facil, mai ales ca „Poli“ Iasi s-a dovedit a fi un fel de ciuca batailor in acest campionat, dar niciodata nu trebuie subestimat adversarul. Vor fi moldovenii o prada usoara? Cu doua infringeri din doua meciuri (si cu o restanta care nu are nevoie de pronosticuri, „Poli“ - Dinamo), echipa ex-craiovenilor Arcanu, Baldovin si Miclea nu si-a propus sa vina in excursie in Banie, iar replica data Rapidului, in prima etapa, a aratat ca elevii experimentatului antrenor Vasile Simionas nu au de gind sa revina in liga a doua. Simionas este secondat de un fost jucator al Stiintei, Narcis Ciocirlan, iar in staff-ul conducerii se afla, pe linga cunoscutul Marius Stan, si fratele lui Daniel Pancu, Ovidiu. In partida de astazi, poate debuta la oaspeti Romulus Miclea, care abia zilele trecute a primit drept de joc pentru ieseni. Din lotul moldovenilor, care a plecat spre Banie inca de miercuri, lipsesc Arcanu, Baldovin, Adrian Ilie, Sandu Cernat, Chiper si Irinel Ionescu, nerefacuti dupa accidentari. In tabara gazdelor, nu exista decit o singura varianta: victoria. Trei puncte obtinute asta-seara ar destinde destul de multe persoane de pe Unirii 86, inclusiv pe finantator. Dupa acest meci, intilnim Steaua, in Ghencea...
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Aug 23, 2004 11:32:44 GMT 2
Schimbare inevitabila in cadrul conducerii clubului alb-albastru Badea nu mai este presedinte
Dupa ce a fost jucator, antrenor si presedinte la Universitatea Craiova, Pavel Badea a afirmat ca astazi se va desparti oficial de clubul din Banie. Cu o cariera remarcabila in postura de jucator si cu rezultate promitatoare in calitate de antrenor, Badea nu a avut acelasi succes de cind a fost numit in fruntea Universitatii. In mandatul sau, doi antrenori s-au aflat pe banca alb-albastrilor: Nicolo Napoli si Mircea Rednic. Daca italianul a fost indepartat din cauza rezultatelor slabe, Badea si-ar putea revendica meritul de a fi adus in Banie un antrenor campion national, Mircea Rednic. Numai ca, dupa un final de campionat datator de sperante, care le-a insuflat tuturor dorinta unei performante deosebite anul acesta, pauza competitionala si apoi debutul noului sezon au confirmat o evidenta raceala intre presedinte si antrenor. Dupa citeva transferuri ratate si unele „contre“ in privinta achizitionarii unor jucatori (Ziyati, Lincar), dar mai ales in urma rezultatelor slabe din primele patru etape, publicul a ramas alaturi de Mircea Rednic, cerind, in schimb, capul lui Badea.
Contestat de suporteri Mesaje de genul „Badea, antrenor este Rednic. El decide achizitiile, tu incearca sa le rezolvi“ au precizat pozitia suporterilor fata de situatia de la club. Toate acestea au culminat cu reactia violenta a lui Badea la adresa unui fan care l-a invinuit ca „i-ar fi facut“ pe Cirtu si pe Napoli si ca a incercat sa procedeze la fel si cu Mircea Rednic. Antrenorul a simtit si el aversiune din partea presedintelui si a izbucnit imediat dupa meciul cu „Poli“ Iasi: „De fapt, cred ca Badea nu m-a sustinut de la inceput“, aducind in discutie nereusitele in cazul transferurilor lui Mutica si Dobre, „cazul Beldeanu“, dar si lipsa sustinerii dupa anumite greseli de arbitraj impotriva Craiovei. „Trebuia sa ia o pozitie, ca este presedinte. Ce sa fac, sa ma apuc eu sa critic arbitrii?“, a intrebat, retoric, Rednic. Chiar daca Rednic a retractat a doua zi unele acuze, ruptura nu mai putea fi evitata. Badea s-a aparat de criticile venite din partea suporterilor, presei si chiar a lui Rednic, dar a decis sa renunte la functie: „Nu m-am implicat in problemele echipei, pentru ca nu am vrut sa fac ceea ce mi-a facut Mititelu mie. Eu l-am adus pe Rednic si mi-am asumat alaturi de el si bune, si rele. Rolul meu a fost acela de a obtine bani de la Dinel Staicu pentru transferuri si, chiar daca nu am reusit intotdeauna, eu consider ca mi-am facut datoria fata de club.“
Rednic: „Ma intereseaza meciul cu Steaua“ Mircea Rednic a evitat sa faca vreun comentariu asupra demisiei lui Pavel Badea, afirmind ca, in prezent, lucrul cel mai important pentru el este meciul cu Steaua, programat la finalul acestei saptamini. De altfel, „Puriul“ a dorit sa vada pe viu viitorul adversar, asistind aseara la derbiul Dinamo - Steaua. Tehnicianul oltean, care a negat orice zvon privind plecarea sa din Banie, se va putea baza, incepind de miine, pe serviciile fundasului Dorel Mutica si asteapta in continuare un raspuns de la Erik Lincar, care si-a manifestat, saptamina trecuta, dorinta de a juca la Universitatea. In schimb, patronul Dinel Staicu nu a fost de gasit, dar se asteapta ca astazi sa ia o pozitie oficiala in privinta demisiei lui Pavel Badea. Cel mai probabil, Staicu va numi un alt presedinte, dar nu este exclus ca patronul craiovean sa-i acorde puteri depline lui Mircea Rednic, convins fiind de abilitatile de manager ale „Puriului“.
|
|