|
Post by Florian Ciobanu on May 14, 2004 17:21:24 GMT 2
Sincer, tot cu anii 80 sunt Foarte Prieten. Prieten sunt cu mai multe genuri, pe care le ascult in functie de stari..., si de ce nu, necesitate. E mai mult de discutat pe aici, asa ca astept sa ne apucam sa spunem lucrurilor pe nume si in cazul asta.
|
|
|
Post by pufica on May 17, 2004 7:31:27 GMT 2
u2... mi-am propus anul viitor sa merg la concert cu ei, undeva unde-or fi pe aici prin europa :-)))) altfel ma dansez pe orice fel de ritm...si savurez toate genurile muzicale.. :-))
|
|
|
Post by Adrian Barbu on May 17, 2004 21:53:43 GMT 2
...sa fie oare 2004?..mama mama, jur ca nu pot sa uit de Jimmy Sumerville, Erasure, the Cure, INXS(multumesc Lucian ca m-a educat cu serile lui la Horion) .Madonna, Tina Turner, Annie Lenox, Jewel, Portishead, Radiohead, Coldplay ..dar nici cu Planet Funk, Lamb si Massive Attack...lucrul ce mi-l permit in aproape fiecare seara la aburii unei vodci. tragand o conluzie perfect logica, ...eu zic sa bem.
|
|
|
Post by pufica on May 18, 2004 11:23:20 GMT 2
sting
am auzit sambata nishte polonezi foarte dragutzi
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on May 18, 2004 14:56:15 GMT 2
un extras din biografia trupei HOLOGRAF:
"Inceputa cu gandul unui contract in strainatate, colaborarea cu Gabriel Cotabita (vocal) si Nicki Themistocle (bas) s-a transformat in realizarea primului album - Holograf 1 - aparut in 1983. Din pacate cei doi veneau din Craiova si nu si-au permanentizat sederea in capitala. Discul a placut datorita sonoritatilor moderne, a notei de umor si a vocii inconfundabile a lui Gabriel Cotabita. Aparitiile in Cenaclul Flacara i-au dus prin tara si lumea a inceput sa-i cunoasca mai bine. Un turneu in Rusia (URSS in acele vremuri) i-a despartit de Gabriel Cotabita dar i-a determinat sa devina liber-profesionisti. "
|
|
JoeTheDJ
Junior
"Viata trebuie traita privind inainte si inteleasa privind inapoi"
|
Post by JoeTheDJ on May 18, 2004 16:14:23 GMT 2
je unul ca mai nou p-aci pan' zona nu m-a lasat inimioara sa nu-mi dau shi io cu parerea, ca vorba aia....de-aia ne dam pe forum si de-aia suntem craioveni si trecand la lucruri mai "practice", ar fi de mentionat muzica pop, disco, new wave a anilor '80...unde se mai adauga in functie de dispozitie ceva de prin discotecile anilor '90 by the way, daca e cineva interesat de fo muzica anume de prin anii 80 pot sa caut la catastif si cu acestea fiind zise, ma intorc la treaba
|
|
|
Post by Cãtãlin Bugean on May 20, 2004 10:33:12 GMT 2
sting am auzit sambata nishte polonezi foarte dragutzi cred ca este vorba despre: Sto Zvirat - Every breath you take, nu?
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on May 21, 2004 4:58:23 GMT 2
Daca tot m-am bagat cu nasu' p-aici, si am apasat pe butonul cu anii "80, as enumera cateva nume dragi mie:
Simple Minds, Inxs, The Cure, U2, Depeche Mode, Visage, Ultravox, Bronski Beat, Soft Cell, Tears for Fears, A Flock of Seagulls, Talking Heads, Talk Talk, FGTH, Duran Duran, Spandau Ballet, Yazoo, OMD, Culture Club..., etc. Sa nu uitam ca ne-a placut si Cindy Lauper, Gazebo, Laura Branigan, Billy Idol si multi altii. O perioada muzicala foarte incarcata, care a avut ce sa transmita prin text si sunet (ex. Two Tribes/Frankie Goes to Hollywood) si care ne-a umplut viata de culoare. O muzica vie, plina de cuvinte, interesanta si prietenoasa. Prin aceasta muzica am legat si multe prietenii prin Craiova, care au razbatut in timp, chiar si pana azi: Laurentiu Chirita, Catalin Caras Sarac (sa-i fie vie amintirea), Razvan Dutulescu, Marius Droasca, Gugila Dan, Catalin Udrescu, Marius Berceanu, Marius Firicel, Ciprian Scrieciu, Cosmin Rasnita, s.a. Schimburi de casete audio, postere, inregistrat muzica pe benzi, revistele Bravo erau la mare moda, chefurile aferente, viata aceea plina de lipsuri era atat de misto, incat nu va inchipuiti. Televiziunea sarba care ne-a ajutat foarte tare sa importam si sa vedem Occidentul la noi in case. Primele spoturi tv adevarate: Lee Cooper, Coca-Cola, etc..(1985)..., culmea, cu totii incepusem sa " o rupem" binisor in sarbeste, iar altii vorbesc fluent chiar si azi. Am auzit prin Wave 84 anul trecut. Si tot acest fond muzical era sustinut in acelasi timp de moda. Haine si coafuri. Si cred ca va amintiti cu placere (cei care au trait si prins acele momente) de tot felul de improvizatii pe care le faceam cu hainele care nu se gaseau. Un exemplu absolut cuceritor...cine nu-si mai aminteste de perioada in care se cumparau maieuri chinezesti (se vindeau pe sub mana) si se vopseau acasa (in negru, in principal) si se purtau peste tricouri de plasa - 1984. Dar, de moda lansata de Billy Idol cu suvite galbene prin par...apa oxigenata din Farmacii. Discoteca din Teatru, unde era 15 lei intrararea, se umplea de fiecare data la refuz. Vorbim aici de foaierul din Teatru si, cateodata, se deschidea si partea cu terasa + barul. Break-Dance-ul lui Bocanila si Rasnita. De Nicu Raducanu care ne aducea reviste muzicale spaniole/italiene pe care le devoram pur-si-simplu. Nicu Raducanu un mare promotor al muzicii de calitate. La el am ascultat pentru prima oara pe vinil Pink Floyd original. N-aveam de unde sa stiu ca la varsta 24 ani ei aveau sa intre cu totul in sufletul meu. Azi e trupa mea de capatai pe care n-as imprumuta-o nimanui. Am zis sa scriu, asa cateva vorbe, despre ce s-a-ntamplat atunci, pentru ca ma simt intr-un fel sau altul produsul acelei perioade, iar "incarcatura mea" de baza cu carti si muzica de atunci provine. Aceasta e fundatia. Anii "80 sunt cu mult mai mult decat ce se ascunde sub mapa unui CD aruncat azi pe un raft de magazin cu muzica. E o miscare ampla ce s-a produs acolo in interior si numai cel ce traieste asa ceva poate sa confirme. Sunt mii de povesti....
|
|
JoeTheDJ
Junior
"Viata trebuie traita privind inainte si inteleasa privind inapoi"
|
Post by JoeTheDJ on May 24, 2004 15:52:26 GMT 2
da, corect, pentru majoritatea celor de peste 25-26 de ani probabil ca anii '80 au insemnat mai mult sau mai putin ceva....cel putin "la bloc" si in fostul Liceu Industrial Nr. 1 erau cateva figuri celebre care partizau fie cu Depeche (Erasure, Yazoo, OMD etc), fie cu Pink Floyd, U2 sau alte nume nu mai putin cunoscute. Una din figurile consacrate era "Melcul", sincer nu mai stiu cum il cheama in realitate. Oricum, cine a facut liceul cu pricina pana in '92-'93 nu cred sa nu-l stie macar din auzite... Pe vremurile sa zicem "bune" (acum fo 4-5 ani) la Radio Sud era o emisiune facuta de Raul Popescu - Conexiuni '80, sambata si duminica din cate imi aduc aminte...pacat ca acum nu mai e, sau cel putin eu nu am mai sesizat asa ceva in programul actual de la R. Sud in putinul timp in care ajung in Craiova. Iar Raul era unul din cei care spunea de TNC '84 si de vremurile de atunci...
|
|
|
Post by Victorash on May 26, 2004 18:37:04 GMT 2
Salutare! Ma inregistrai si io. Pai cand beau o bere sau merg la un chef cel mai tare imi place sa ascult trupele alea pe care le-a enumerat Florin. Tot 80-ul e de baza. Ati vazut "Bands reunited" pe VH1? Pe ascuns si mai aproape de sufletelul meu e Cocteau Twins, si electronice de-astea ciudate Autechre, Chris Clark, Squarepusher, Aphex Twin, BOC etc. Si io mai fac d'astea. Tot pe ascuns.
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on May 26, 2004 21:39:22 GMT 2
Viiictooraaash, bine ca venishi!
Eee, tocmai imi aminteam cum, nu stiu-cum, intr-o zi de ani "80 am mers pana la tine sa facem un celebru schimb de casete audio originale. Ti-am dat un Billy Idol/Rebel Yell si mi-ai dat Duran Duran/Arena. Ca doar eram fan inrait al Duranilor. Parca, acum 18 ani! Eeee, vremuri apuse...
Tu, tot pe la Castel Film? Ne vedem pe 6 la Salsa. ______________________________
Pt. Joe:
Domnul Joe, ma vad acilea nevoit sa spun o mica poveste.... Cica se facea ca era prin 1996 luna octombrie. Numai bine ca sa se lanseze pe FM-ul craiovean, dar in banda estica un nou radio - Radio Charlie (71.12). Am lucrat acolo (part-time) pana in ian. 98 si am fost coleg cu mai multi, printre care si cu Vlad Craioveanu. Prima emisiune 100% new wave se numea Expresul de Seara si se difuza in fiecare joi de la ora 21, iar uneori se transmitea live in Wave 84. Aveam un acord cu Marius Ciobancan (cel care are clubul) si au iesit seri destul de mistoace. Poate d-aia nici astazi nu-mi ia bani pe biletul de intrare..hehehehe
Si uite asa in acel ianuarie am trecut de un interviu cu dl. Olteanu (Fie-i amintirea placuta!) care era Director General, si m-am transferat la Radio Sud. Unde mi s-a dat brief sa-mi refreshez formatul emisiunii de la Charlie, dar sa-i schimb numele. In fine..., intr-o zi, impreuna cu un coleg de-al meu de la Panasonic (unde lucram cu carte de munca de vreo 6 ani) ne-a venit inspiratia sa-i spunem CONEXIUNI "80. Si asa i-a ramas numele si dupa ce m-am mutat eu in Bucuresti prin sept. "98. Cristi Dinu il cheama pe celalalt. Raul a preluat-o si si-a facut treaba foarte bine. Ma mai intersectam cu Raul prin Wave cand mai puneam si eu o melodie ocazional. Chiar, ar putea si Raul (daca n-o fi plecat prin Canda) sa-si bage rapid nasul prin Forum...
|
|
|
Post by Victorash on May 26, 2004 21:59:54 GMT 2
Mama cand aud "18 ani" mi se scoala parul ;D in cap. Pa tu iti dai seama Florine cat am imbatrinit? Yeap, ce vremi... Uite ca lumea se intoarce la 80. Nu am luat-o noi razna. Noi eram bine, lumea era razna si se trezeste, sper. Tot la Castel si tot reclame. Si filme. Vin la Salsa, de-abia astept... Speram sa nu faceti cheful pe 22 mai ca a fost botezul fiicei mele . Maria o cheama si are 2 luni. Cine a mai produs???
|
|
|
Post by Victorash on May 26, 2004 23:20:15 GMT 2
Si apropo de Durani, tot pe VH1 am vazut un super concert la emisiunea aia "Storytellers" sau cam asa ceva. Beton.
|
|
|
Post by pufica on May 27, 2004 9:45:54 GMT 2
victor felicitari pentru creatzie, sa-tzi fie printzesa sanatoasa si sotzia sa nu aiba probleme cu programul de somn :-)
cat despre muzica...n-am citit cu atentzie ce a enumerat florin, insa sunt cateva piese cu care sunt foarte prietena
Billy Idol-White wedding Bronski Beat-Wild Boys The Cure-In between days U2-Desire INXS-Suicide Blonde Depeche Mode-Behind the wheel Soft Cell-Monoculture Siouxie and The Banshees-The passenger The Clash-Should I stay or should I go Gun-World Up Belinda Carlisle-Heaven is a place on earth Simple Minds-Alive and Kicking Simply Red-Something got me started Madonna-Material girl Prince-Sexy m.f.
|
|
|
Post by pufica on May 27, 2004 9:46:32 GMT 2
Tina Turner-Proud Mary Ray Charles-Hit the road Doobie Brothers-Long train coming James Brown-Sex machine Bob Marley-Could you be loved Gloria Gaynor-I will survive Rolling Stones-Love is strong Police-Roxanne Erasure-Love to hate you Eurithmics-Missionary man Tom jones-Kiss George Michael-Killer-Papa was a rolling stone Zuchero-Baila Hot Chocolate-You sexy thing Divinyls-I touch myself Prince-Cream U2-Pride(in the name of love)
|
|