|
Post by Gazetar on Mar 22, 2005 14:37:55 GMT 2
Dinel a spus ca tehnicienii se tem sa preia Stiinta „Am negociat cu zece antrenori“<br> Cosmin STAICU Dinel Staicu pare nehotarit pe cine sa puna antrenor Patronul echipei a promis ca astazi il va prezenta pe noul antrenor, sansele cele mai mari avindu-le Basarab Panduru
Desi toata lumea il astepta ieri-dimineata la sediul clubului pe Basarab Panduru pentru a prelua oficial Universitatea, acesta nu a aparut, ba mai mult, s-a zvonit ca nu ar mai fi in carti pentru a antrena „lanterna rosie“. Daca la prinz numele cel mai vehiculat era cel al lui Silviu Lung, Dinel Staicu a aparut la cantonamentul din Lunca Jiului si a dezmintit avansarea antrenorului cu portarii in functia de „principal“.
Patronul a purtat o discutie cu jucatorii, carora le-a adus anumite critici dupa cele trei infringeri inregistrate intr-o saptamina, dar le-a si prezentat citeva nume de antrenori pentru a vedea daca exista obiectii. „Dupa ce s-a intimplat cu Lacatus, m-am gindit ca trebuie sa consult toate taberele, inclusiv suporterii si jucatorii, pentru ca nu vreau ca noul antrenor sa fie contestat. Am vorbit cu jucatorii si ei mi-au spus ca vor accepta antrenorul ales de mine“, a spus Dinel.
Zece tehnicieni s-au aflat in atentia finantatorului Craiovei, dupa spusele sale, doi dintre ei fiind chiar de peste hotare. „Miine dimineata (astazi - n.r.) veti cunoaste suta la suta antrenorul echipei. Dintre cei cu care am purtat negocieri, majoritatea s-au temut de pozitia din clasament a echipei, iar eu nu voi accepta un antrenor care sa ia in calcul retrogradarea. Probleme nu au aparut in privinta banilor“, a spus Dinel. Patronul Universitatii a adaugat ca l-a contactat si pe Sorin Cirtu, dar s-a lovit de refuzul oficialilor pitesteni de a-l lasa sa plece pe antrenorul oltean, care are o intelegere pe trei ani cu clubul din Trivale.
In privinta situatiei in care se gaseste Universitatea in clasament, finantatorul si-a pus cenusa in cap, afirmind: „Eu consider ca am cel mai valoros lot de cind am intrat in fotbal, dar cel mai rusinos loc. Din prostia noastra ocupam ultimul loc, nu ne-a adus nimeni aici. Recunosc ca am gresit cind am continuat cu Badea din iarna“, a marturisit Dinel.
Patronul a incheiat „cuvintarea“ de ieri promitind ca, in aceasta dimineata, Stiinta va avea un nou antrenor principal, iar sansele cele mai mari le are tot Basarab Panduru.
|
|
|
Post by GAZETAR on Mar 25, 2005 12:07:00 GMT 2
Al saselea antrenor al Stiintei din acest sezon si-a intrat in piine Bondrea a semnat a patra oara cu Universitatea Cosmin STAICU/GdS, 25/03 Marian Bondrea incearca sa-i reinvete pe fotbalistii Universitatii sa joace impreuna. Marian Bondrea a semnat un contract pe un an si trei luni cu Universitatea Craiova, fiind al saselea antrenor principal al echipei in acest sezon, dupa Mircea Rednic, Stefan Iovan, Eugen Neagoe, Ion Geolgau si Pavel Badea, cu precizarea ca numai primul si ultimul din acest sir au apucat sa conduca echipa de pe banca in meciuri oficiale. In functie de rezultatele din ultimele 13 etape si din Cupa României, in vara se va rediscuta intelegerea, cele doua parti putind renunta sa duca la final mariajul. „Cind am acceptat propunerea lui Costel Mitrita, conduceam cu peste 150 de kilometri pe ora, asa ca nu am stat pe ginduri, deoarece puteam pierde controlul masinii“, a povestit antrenorul negocierea pentru revenirea in Banie.
Marian Bondrea isi incepe astfel cel de-al patrulea sau mandat la Universitatea, cea mai importanta performanta in precedentele trei fiind cistigarea Cupei României in 1993, dupa o finala cu Dacia Unirea Braila, de care si-a adus aminte la finalul conferintei de presa de ieri: „Desi a fost ultimul trofeu cucerit de Universitatea, nici nu am realizat importanta sa, fiind suparat din cauza accidentarii lui Emil Sandoi“.
Desi a acceptat ca relatia cu presa si suporterii nu a fost una dintre cele mai bune la ultimele sale prezente la cirma echipei, Bondrea a solicitat clementa pentru el si pentru echipa din partea mass-media in aceasta perioada dificila: „Unui prost daca ii spui mereu ca e prost, devine si mai prost.“<br> Bondrea a recunoscut ca nu cunoaste foarte bine lotul, „deoarece nu am mai urmarit meciurile echipei, fiind suparat putin pe Craiova“, si a dezvaluit ca primele informatii despre echipa au fost contradictorii. „Badea a incercat 4-4-2, eu am folosit in ultimul timp acelasi sistem, dar am inteles de la oamenii din jurul echipei ca Universitatea a dat randament mai bun cind au fost folositi trei fundasi“, a spus Bondrea.
In privinta atacantului Daniel Stan, jucatorul sau preferat la FC Oradea si subiectul unei contre cu Universitatea in iarna aceasta, Bondrea a spus ca este un jucator foarte bun, care ar fi fost util Universitatii, dar nu poate fi transferat pina la vara. De asemenea, noul antrenor a anuntat ca revenirea lui Borbely la Craiova nu se va produce in curind, deoarece atacantul imprumutat la FC Oradea a alunecat in baie si s-a lovit destul de grav. Un astfel de accident a fost invocat in toamna trecuta de conducatorii Stiintei in cazul lui Jeremy Njock, pina la urma dovedindu-se ca africanul se taiase dupa o rabufnire la adresa unui coechipier care ii udase ghetele.
|
|
|
Post by GAZETAR on Mar 28, 2005 16:18:04 GMT 2
Staicu vrea sã renunte la “prietenii cu fotbalul” de la Universitatea, recunoscând pentru prima datã cã lotul “alb-albastru” este “subtire”, si se va despãrti în curând de anumiti jucãtori .
Dinel Staicu Dacã aveam jucãtori de valoare, lui Bondrea îi era greu sã aleagã.<br>Stranierii sosiþi în aceastã iarnã au fost trimiºi la “satelit”
Aºa cum “Ediþie Specialã” vã informa încã de ieri, actualul finanþator al Universitãþii, Dinel Staicu, a declarat (în premierã) cã lotul pe care în mare mãsurã el l-a alcãtuit este unul “subþire” ºi cã va renunþa la jucãtorii care nu corespund cerinþelor Diviziei A. “Am purtat o discuþie cu Marian Bondrea ºi l-am rugat sã-mi spunã care sunt fotbaliºtii din lotul Universitãþii care nu au nici o perspectivã. Cum eu am cu fiecare o clauzã prin care unilateral pot sã le reziliez contractele, iar dacã nu, o sã le gãsesc o altã echipã, o sã-i pun pe liber. În felul acesta voi economisi banii pe care-i cheltuiam degeaba cu ei”, a declarat Staicu. Despre modul în care Bondrea va forma lotul pentru ultimele treisprezece etape din acest retur de “foc”, Dinel a afirmat: “Bondrea mi-a cerut ºi mie, cum a fãcut ºi în cazul secunzilor, pãrerea despre fiecare jucãtor în parte ºi am fãcut-o, sfãtuindu-l însã sã nu se ia dupã cartea lor de vizitã. Sã þinã cont de locul pe care echipa îl ocupã în clasament ºi de evoluþiile jucãtorilor, pe care le-a putut urmãri în casetele video. Oricum, pentru Bondrea nu ar fi greu sã aleagã un nucleu de 14-15 jucãtori, cã ºi aºa în lot nu sunt foarte mulþi de valoare. Dacã erau mulþi jucãtori buni, alegerea ar fi fost dificilã”. Staicu a încheiat spunând cã achiziþii va face dacã va fi o perioadã de minimercato sau prin alte metode, dacã va fi convins cã fotbalistul dorit este de valoare certã. Altfel, antrenorul “alb-albaºtrilor” a continuat încercarea sa de a-ºi forma o opinie cât mai exactã despre actualul lot, fiind circumspect în declaraþii: “De la unii dintre jucãtori aºteptam mai mult, dar m-au dezamãgit, însã alþii m-au surprins plãcut. Sigur, la unii dintre ei vom fi nevoiþi sã renunþãm”. Deja stranierii sosiþi în aceastã iarnã au fost trimiºi la “satelit”, este vorba de sârbii Gavalovski ºi Stevanovic ºi de cei trei brazilieni, Edu Magri, Marquinhos ºi Negri, în timp ce Vivi Rãchitã nu a fost prezent la antrenamentul de ieri, urmând sã soseascã astãzi în Bãnie pentru a “divorþa” de “ªtiinþa”. <br>
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 4, 2005 12:11:04 GMT 2
Ionut Popa are emotii pentru intilnirea cu oltenii "Universitatea isi joaca ultima sansa la Iasi!“ Ion JIANU Ionut Popa nu se teme de echipa Craiovei, ci doar de jocurile de culise ale oficialilor clubului din Banie Revenita in Divizia A dupa opt ani de pribegie prin esaloanele inferioare, „Poli“ Iasi a avut un start slab de campionat, motiv pentru care antrenorul Vasile Simionas a fost demis. In etapa a saptea, Sportul Studentesc a invins pe „Poli“ la Iasi (3-1), iar acest esec a produs haos in capitala Moldovei. Ceva asemanator cu ceea ce este la noi acum, tot dupa un meci cu „gasca nebuna“ din Regie. In saptamina de dupa esecul cu Sportul, „Poli“ Iasi nu a avut antrenor si nici presedinte, Marius Stan demisionind din functie. A fost numit antrenor principal Ionut Popa, iar fostul jucator al Stiintei in perioada '71-'73, Narcis Ciocirlan, antrenor secund (el fiind de la inceputul campionatului). In lotul actual al moldovenilor sint patru fotbalisti care au jucat si la Universitatea in anii trecuti: Dorin Arcanu, Adrian Baldovin, Romulus Miclea si Daniel Rednic.
In primul sau meci pe banca tehnica, Ionut Popa a produs surpriza campionatului, invingind pe Steaua, in Ghencea, cu 1-0! Zilele trecute, antrenorul moldovenilor a decis sa-i tina pe jucatori in cantonament pina la sfirsitul sezonului. Jucatorii vor avea liber doar cite o zi dupa fiecare meci, dupa care vor reveni la stadion! Ionut Popa a explicat: „Vreau sa-i am sub observatie, sa-i am proaspeti la fiecare meci, sa nu aud ca-s obositi“. L-am contactat ieri pe antrenorul Ionut Popa, solicitindu-i un interviu despre meciul de vineri dupa-amiaza de pe stadionul „Emil Alexandrescu“.
- Ce ziceti de meciul cu Universitatea?
- Este o partida importanta pentru ambele echipe. Totusi, Craiova isi joaca la Iasi ultima sansa de a ramine in Divizia A. Dar si noi avem nevoie de cele trei puncte, deoarece daca pierdem vineri cu oltenii intram si noi adinc in hora retrogradarii.
- Dinspre Iasi au aparut unele declaratii ale dumneavoastra destul de aluzive privind eventualele tentative de „umblare“ la jucatorii ieseni...
- N-am facut nici o afirmatie explicita in aceasta problema. Probabil v-au ajuns declaratii rastalmacite. Eu am zis doar ca am citit prin ziare declaratii ale lui Dan Petrescu ca s-ar fi incercat sa se „umble“ la jucatorii lui inaintea meciului cu Universitatea...
- La conferinta de presa de dupa meci, Dan Petrescu a spus altceva, anume ca nu crede in aceste zvonuri, iar jucatorii nu i-au spus nimic in acest sens...
- Aha, inteleg...
- Va este totusi teama de asa ceva?
- Normal ca iti este frica de orice, nu? Nu se stie ce se poate intimpla. Vreau insa sa fiu clar: nu acuz si nici nu cond**n pe nimeni. Departe de mine gindul asta, Doamne! Dar, repet, mi-e frica asa, in general, deoarece se aud multe, chiar si ziarele mai scriu. In consecinta, trebuie sa te gindesti la orice. Mai ales aici, in România, care-i tara tuturor posibilitatilor. Nu zic ca s-a facut sau ca se va face, dar aud si citesc multe. Atunci te sperii, nu? Iar meciul cu Universitatea este foarte, foarte important.
- Ati fost impreuna cu Bondrea in Italia, v-ati documentat pentru licenta PRO, sinteti in relatii de prietenie. Cum o sa-l intimpinati la Iasi?
- Sint in relatii bune cu Marian, am fost, intr-adevar, impreuna in Italia, dar vineri datele problemei sint altele. Vom fi dusmani pentru 90 de minute. Asta-i viata noastra, a antrenorilor. Ne bucuram, ne intristam, ce sa mai zic. Ne ducem crucea pina la capat! Si „Poli“ Iasi se confrunta cu destule probleme, n-avem o situatie linistita. Iar acum, dupa infringerea din „Stefan cel Mare“, unde elevii mei au jucat slab, fricos, m-am ales si cu accidentarea lui Tinel Petre, care are ruptura musculara.
- Aveti in lot citiva jucatori care au jucat si la Universitatea. Ii veti folosi vineri?
- Da. Dar ce, e vreo problema?
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 6, 2005 11:08:19 GMT 2
Plesan nu este de acord cu Bondrea "Retrogradarea Craiovei ar fi mai mult decit o tragedie“<br> Cosmin STAICU
Internationalul Mihaita Plesan nu ia in calcul o eventuala retrogradare a Stiintei si crede ca este rolul jucatorilor cu psihic puternic sa-i mobilizeze si pe cei mai slabi din acest punct de vedere, pentru ca nimeni din actualul lot sa nu se gindeasca la ceea ce, dupa parerea sa, „ar fi mult decit o tragedie“.
„E putin spus ca va fi o tragedie daca va pica Universitatea. Este ceva inimaginabil, iar eu nu ma gindesc deloc la acest lucru, pentru ca sint convins ca putem iesi din aceasta postura“, a fost afirmatia plina de optimism a celui mai bine cotat jucator al Craiovei. Nu de aceeasi parere este si Marian Bondrea, noul antrenor insistind in ultimele zile cu declaratii din care reiese faptul ca nu prea mai crede in salvarea echipei si incearca sa ne explice ca nu ar fi o tragedie daca Stiinta ar ajunge in „B“.
De asemenea, Plesan exclude din start si o eventuala fuziune cu FC National, considerind ca s-ar pierde intr-un fel identitatea Universitatii Craiova. „Nu avem noi treaba cu Nationalul. Trebuie sa raminem in prima divizie prin fortele noastre, nu prin nu stiu ce minuni. In primul rind noi, jucatorii, trebuie sa facem minuni in urmatoarele meciuri si sa aducem punctele necesare linistii suporterilor olteni“, a precizat „Banderas“, care va reveni pe teren in partida de la Iasi, in ciuda faptului ca nu este refacut complet dupa accidentarea la umar.
„Vor sa ne distruga psihic“<br> Mihaita Plesan crede ca insinuarile adversarilor Universitatii cu privire la contactarea unor jucatori de catre conducerea olteana sint menite sa accentueze starea de tensiune din cadrul lotului craiovean: „Se incearca amplificarea presiunii de pe umerii fotbalistilor Universitatii, stiindu-se faptul ca multi dintre ei au probleme cu moralul. Vor sa ne distruga psihic, pentru ca s-a vazut ca evolutia unor jucatori este influentata foarte mult de starea de spirit pe care ti-o da ultimul loc din clasament“.
Plesan a ramas o jumatate de ora dupa primul antrenament de ieri, pentru a exersa loviturile libere impreuna cu prietenul sau, Nicusor Banica. Dupa ce portarul iesean Branet a fost invins de Claudiu Niculescu dintr-o lovitura libera in meciul Dinamo - „Poli“ Iasi, Plesan spera sa aiba si el ocazia de a marca dintr-o faza fixa. „Important este sa cistigam la Iasi, iar, daca voi reusi un gol din lovitura libera, ne va fi usurata misiunea“, a spus Plesan.
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 11, 2005 10:46:57 GMT 2
Acuzind lipsa sprijinului din partea conducerii Universitatii Bondrea ia in calcul demisia
Cosmin STAICU Marian Bondrea se simte parasit de propriii conducatori Dezinteresul diriguitorilor gruparii oltene, arbitrajele potrivnice, subtirimea lotului si incapacitatea jucatorilor de a depasi blocajul psihic sint motivele care il determina pe antrenorul alb-albastrilor sa nu mai fie increzator in salvarea de la retrogradare.
- Am pierdut la Iasi, dar ne mai dau sperante rezultatele celorlalte echipe din subsolul clasamentului. Ce sanse mai avem sa scapam de retrogradare?
- O sansa exista intotdeauna, numai ca ea trebuie sa se bazeze si pe ceva concret. Degeaba au pierdut Brasovul si Alba Iulia daca noi nu am reusit sa spargem gheata si sa aducem macar un punct de la Iasi. Nu prea putem sa ne agatam de nimic. Daca ne uitam in urma, un punct cu Sportul si unul la Iasi insemnau ceva acum.
- Nu sinteti deloc optimist...
- Pentru ca nu prea am de ce sa fiu. Am dat trei goluri valabile in ultimele doua meciuri si nu este nimeni in conducerea clubului care sa ia atitudine, iar acest lucru nu este in regula. Dinel Staicu este dat peste cap, pare resemnat, iar la club nu mai ai cu cine sa vorbesti, sa ceri un sprijin, nimic. Se vorbeste de vinzarea echipei intr-un moment delicat si nu cred ca este lucrul cel mai indicat. Am acceptat sa preiau Universitatea intr-un moment greu, dar daca lucrurile vor continua astfel s-ar putea sa renunt si eu.
- Totusi, nici jocul echipei nu ne da vreo speranta...
- Este adevarat, jucatorii nu pot iesi din acest blocaj psihic. Una vorbesc cu ei, alta fac pe teren. Unii nu pot sa mai stea in ghete din cauza emotiilor, chiar daca sint jucatori cu experienta, care si-au facut un nume in Divizia A. Nu avem in lot decit un singur atacant, pe Dragan, care a jucat in ultimul timp in esalonul secund, nu exista mijlocasi la inchidere, foarte importanti in fotbalul de astazi, iar perioada de transferuri nu mai exista. As vrea sa promovez jucatori de la echipa de tineret, de la „satelit“, dar nu am pe cine.
- Il veti folosi in continuare pe Plesan virf?
- Nu stiu, deocamdata sint sigur doar ce nu prea am solutii. Ilie Iordache intra bine in meci, dar se stinge la fel de repede, Stoianof are decit viteza intii si a doua, nu este deloc pregatit.
- Nu ati renuntat prea usor la straini? Se vorbea frumos despre unii dintre ei si au marcat citeva goluri in partidele amicale.
- Pai acelea au fost meciuri? Cine i-a adus a facut o mare greseala, pentru ca nu au nici o treaba cu fotbalul. Stevanovic am auzit ca nu a vrut sa semneze pina nu a luat banii, adica a fost transferat fara sa stie cineva cum joaca. Si nu joaca nimic. Pe Gavalovski l-am vazut cu amatorii la Segarcea, unde s-a facut de ris, iar apoi a iesit spunind ca s-a lovit. Oricum, si ei, si brazilieni se dau accidentati si vor decit bani, nu ii intereseaza pe ei de aceasta echipa.
- Mai asteptati ceva de la meciul din Cupa României sau va ginditi doar la campionat si veti menaja anumiti jucatori?
- Nici nu ma gindesc sa renuntam la Cupa României. Nu ne-am menajat destul pina acum necistigind nici un meci? Partida cu Farul o vom aborda cu toata seriozitatea, cel putin din punct de vedere teoretic, pentru ca nu prea reusim sa facem ceea ce ne propunem. O calificare in finala ar fi insa ceva extraordinar pentru moralul echipei, mai ales ca urmeaza apoi partida cu Steaua.
- Daca ne-a invins Iasiul sau Argesul, ce putem spera de la disputa cu Steaua?
- Cine stie, poate ca tocmai pe stelisti o sa ii batem. Nu prea am pierdut meciuri contra Stelei in cariera mea, asa ca sint increzator si acum.
- Tinind cont ca ati spus ca retrogradarea Universitatii nu ar fi o tragedie, ce parere aveti de reactia suporterilor dupa meciurile cu Sportul si de la Iasi?
- Ii inteleg, pentru ca bietii oameni sufera, dar, cu riscul de a deranja din nou, trebuie sa ne obisnuim si cu gindul ca putem retrograda. Daca nu se poate, ce sa facem? Degeaba ii spui unui om ca e frumos cind el este urit ca porcul. Repet, mai avem sanse, dar, in afara incurajarilor suporterilor, trebuie sa mai avem si alte puncte de sprijin, si vorbesc de jocul echipei, de conducerea clubului, de arbitraje.
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 18, 2005 10:03:48 GMT 2
Invocind desele anchete ale PNA Staicu a parasit Universitatea (M.A.) Infringerea de aseara a pus capat „erei Dinel Staicu“ la Universitatea. Cel care a preluat Stiinta in iulie 2002 a decis dupa esecul cu Steaua sa se retraga de la gruparea fanion a Olteniei pe care a lasat-o pe ultimul loc cu sanse infime de salvare. „Ma retrag definitiv din fotbal. Sint intr-o situatie in care nu mai am nici o motivatie de a mai sustine Universitatea. Mai las in cont doar banii necesari pentru etapa viitoare“, au fost cuvintele lui Dinel Staicu, care si-a motivat decizia si cu anchetele la care a fost supus in ultima vreme de PNA. „Exista oameni care vor sa achizitioneze Universitatea pe un pret derizoriu. Au invins. Dar echipa nu avea nevoie de asa ceva“, a mai spus Staicu, care a precizat ca va renunta fara pretentii la jucatori. Dinel a anuntat ca lasa Stiinta Primariei Craiova, in vreme ce „satelitul“ va reveni la Resita, urmind sa fie preluat de municipalitatea de acolo.
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 18, 2005 10:04:57 GMT 2
Alb-albastrii au pierdut in fata Stelei si s-au afundat in subsolul clasamentului Ne pregatim de matineu Marian APIPIE 30.000 de olteni au asistat aseara la inca un esec al favoritilor, al cincilea din tot atitea etape din retur. Universitatea nu a avut puterea sa depaseasca Steaua, a ajuns la -16 in clasamentul adevarului, iar sansele de a mai spera la mentinerea in prima liga au devenit aproape nule. Purtati de la spate de public, craiovenii au inceput asaltul asupra redutei steliste inca din primul minut, dar actiunile lor nu au avut consistenta necesara sa puna in pericol poarta lui Tudor. Alb-albastrii au carat mingea pina in fata careului advers, dar aici, unde intervine si valoarea jucatorului, acestia nu au mai avut solutii. Doar incursiunile pe stinga ale lui Iordache incheiate cu centrari in careu au dat dureri de cap stelistilor. In rest, in imposibilitatea de a-l pune in evidenta pe Dragan, singurul virf al Universitatii fiind izolat intre fundasii adversi, elevii lui Bondrea au apelat doar la suturile de la distanta, dar nici unul nu si-a atins tinta. Steaua, in schimb, a fost mult mai periculoasa. Daouda a dat din nou semne de nesiguranta, dar Paraschiv nu a stiut sa profite. Acelasi jucator a fost aproape de gol in minutul 24, cind a reluat cu capul, dupa un corner executat de D. Munteanu, mingea depasindu-l surprinzator pe Guso, dar fiind scoasa de sub transversala de Buhus. Portarul bosniac a fost apoi salvat de bara, la lovitura de cap a aceluiasi Paraschiv ('31). Actiunile steliste au crescut in intensitate, o combinatie Munteanu - Dica punindu-l pe Cristea in pozitie favorabila, ex-bacauanul depasindu-l in viteza pe Daouda, dar sutul sau a trecut pe linga poarta ('34). Peste numai un minut, oaspetii au trecut in avantaj. „Veteranul“ Munteanu l-a intors scurt pe Bordeanu, a centrat in careul oltean, de unde Dica, marcat indeaproape de... Paraschiv, a inscris lejer cu capul, in coltul lung, si Steaua a intrat in avantaj la cabine. Bondrea a schimbat tactica dupa pauza, retragindu-l pe Papura in defensiva si aruncindu-i in lupta pe Lutu si Pirvu. Universitatea a inceput repriza secunda mai decisa si a avut prima ocazie de gol la lovitura de cap a lui Plesan, care a trecut peste poarta ('49). Primul sut periculos pe poarta lui Tudor a fost cel al lui Schumacher, care a reluat din voleu, dar in bratele lui Tudor ('63). Toate actiunile craiovenilor in partea secunda au pornit de pe stinga, din piciorul lui Lutu, dar centrarile sale prin fata portii nu si-au gasit destinatarul. Oltenii au atacat disperat, insa Iordache, trimis si el in teren pentru a creste forta ofensiva, a luftat la marginea careului. Lutu a avut egalarea in virful bocancului, dar sutul sau din careu a fost respins cu piciorul de Martin Tudor ('87), risipind si ultima sansa a Universitatii de a mai spera la salvare. „Nu meritam sa pierdem nici un joc de cind sint la echipa. Am fost la inaltimea adversarului, dar ne lipsesete un om de gol. Le cerem scuze suporterilor pentru impotenta noastra“, au fost cuvintele lui Marian Bondrea la finalul meciului.
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 18, 2005 10:07:59 GMT 2
Derbiul seriei a 5-a a Diviziei C s-a incheiat nedecis Fotbal putin in Valea Rosie (M.A.) Runda a 18-a putea fi decisiva pentru Universitatea II, care, in cazul unei victorii acasa in fata pretendentei la promovare CSM Vilcea, s-ar fi desprins la cinci puncte. Alb-albastrii lui Ionel Luta nu au profitat insa de aceasta ocazie si au jucat slab, obtinind doar o remiza alba, 0-0, cu toate ca s-au aflat in formula completa, cu Banica, Dobre, Feleaga, Vigariu si Cl. Tudor printre titulari. Craiovenii au fost periculosi doar la citeva faze fixe, in timp ce vilcenii nici macar de acest lucru nu au fost in stare. Dupa un meci anost, diferenta dintre cele doua echipe a ramas de doua puncte, lupta pentru promovare fiind in continuare deschisa.
Armata Craiova si-a continuat parcursul bun din retur, reusind o victorie categorica la Ticleni. In fata unei echipe care se zbate pentru evitarea retrogradarii, „militarii“ lui Mugurel Gusatu s-au impus cu 3-0, insa dupa un joc deloc usor, gazdele fiind periculoase in special in prima repriza. Golurile lui Teodosiu ('5), Burada ('67) si Boroiban ('83) au facut insa ca Armata sa se apropie la doua puncte de podium. In schimb, Stiinta CFR a mai pierdut un meci, fiind invinsa cu 2-0 la Corabia, ajungind pe locul opt in clasament. „Ceferistii“ nu au inca probleme cu mentinerea in acest esalon dar, daca vor mai pierde citeva jocuri, ar putea intra in hora. In aceasta runda, Chimia Craiova, FC Olt Scornicesti si Oltchim Vilcea au stat. Echipa Scolii de Fotbal „Gica Popescu“ a invins, in devans, pe Senaco Novaci, cu scorul de 2-1, mentinindu-si invincibilitat
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 25, 2005 12:52:11 GMT 2
Desi au obtinut un punct la Cluj Oltenii simt gustul amar al retrogradarii Ion JIANU Plesan a fost faultat in careu, dar arbitrul Balaj a inchis ochii Trei au fost adversarii Universitatii in meciul de simbata, de la Cluj: ardoarea gazdelor, terenul greu si arbitrul Balaj. Lipsiti de sansa, bulversati de nenumaratele variante de finantare, oltenii - jucatorii si suporterii - au crezut ca la Cluj vor cuceri, in sfirsit, primele trei puncte din acest retur. Conform desfasurarii ostilitatilor de pe teren, Universitatea ar fi meritat victoria, dar ocaziile irosite si erorile arbitrului nu se contabilizeaza in clasament. Bondrea a surprins, intr-un fel, prin aruncarea in lupta de sub dealul Feleacului a doi tineri neexperimentati, Feleaga si Dananae, ultimul debutind astfel in Divizia A. Dar Bondrea este cunoscut pentru aceste debuturi...
Din startul intilnirii, oltenii au fost vaduviti de un penalti, Jula faultindu-l in suprafata de pedeapsa pe Plesan ('7), dar Cristi Balaj nu a acordat nimic! Imediat dupa aceasta faza, gazdele au inscris, profitind de nesincronizarea defensivei oltene: 1-0 (D. Toma), iar peste doar citeva minute ar fi putut fi 2-0, dar Turcu a irosit o reala situatie de a marca, Feleaga salvind. La pauza insa a fost 1-1, atacantul Claudiu Dragan reusind, in sfirsit, in a sasea etapa din retur, sa inscrie un gol in campionat ('29).
Al doilea mitan, desfasurat pe un teren si mai greu, a fost unul in care oltenii ar fi putut modifica din nou tabela de marcaj, dar Papura, din apropiere, a trimis balonul peste transversala ('58)! A fost cea mai mare ocazie a oltenilor, dar nu singura. Meciul s-a incheiat nedecis, Universitatea reusind doar o performanta de palmares, daca mai putem vorbi de asa ceva: primul punct din acest retur! Incredibil, dar adevarat. Sa fie primul punct spre salvare? Inca patron, Staicu a felicitat Universitatea, prin telefon, si a promis ca se va tine de cuvint, adica ii va premia pe jucatori.
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 25, 2005 12:53:40 GMT 2
Balaj l-a sunat pe Ovidiu Costesin „Arbitrul a recunoscut ca imaginile il acuza!“<br>(I.J.) Directorul sportiv al Universitatii, Ovidiu Costesin, a avut o discutie cu arbitrul meciului de la Cluj, Cristian Balaj, asupra fazelor litigioase. Costesin a afirmat ieri: „Aproape cinci minute a incercat sa-mi explice faza in care Plesan a fost faultat de Jula, mi-a oferit o varianta care, cu tot respectul pe care il port arbitrului Balaj, nu are dreptate. Nici n-are rost sa intram acum in detalii nesemnificative pentru cititori. Se intelege, el pretinde ca are dreptate. Ca arbitru, va spun ca a fost penalti clar. Si am pretentia ca sint un om obiectiv. Niciodata n-am facut scandal arbitrilor decit daca aveam motive indreptatite. Dupa ce Balaj a vazut faza pe o camera TV, m-a sunat simbata seara si a inceput sa-mi explice ca, asa cum se vede faza dintr-un anumit unghi, as avea si eu dreptate, adica a fost penalti, dar el ramine la parerea ca n-a gresit! Ca ar putea sa demonstreze ca are dreptate cu o alta filmare din alt unghi, mai exact spus, din spatele portii gazdelor samd. Oricum, era si el de acord ca din ceea ce s-a vazut la TV a reiesit ca trebuia sa acorde penalti pentru Universitatea, adica imaginile video nu-l ajuta si nu se poate justifica, dar sustine in continuare ca n-ar fi gresit! N-am ce comentariu sa mai fac“.
|
|
|
Post by GAZETAR on May 7, 2005 16:02:57 GMT 2
Scurta statistica Am cistigat doar un punct la Timisoara (D.B.) Intre Poli Timisoara (fosta „Poli“ AEK) si Universitatea Craiova s-au disputat doar cinci partide. Banatenii au cistigat doua partide, oltenii si-au adjudecat o singura intilnire, in timp ce doua meciuri s-au incheiat la egalitate (golaveraj 4-3 in favoarea lui Poli). Pe stadionul „Dan Paltinisanu“ din Timisoara, Poli si Universitatea si-au disputat doua partide, gazdele cistigind un meci, in timp ce celalalt s-a incheiat la egalitate (golaveraj 3-2 pentru banateni). Prima intilnire dintre cele doua formatii s-a desfasurat la Craiova, pe 23 noiembrie 2002, cind Universitatea s-a impus cu 1-0. Singurul punct luat de craioveni la Timisoara a fost in meciul de pe 30 aprilie 2004, care s-a incheiat la egalitate, 1-1. Mentionam ca intre cele doua echipe nu s-au inregistrat victorii la mai mult de doua goluri diferenta.
|
|
|
Post by GAZETAR on May 7, 2005 16:04:26 GMT 2
Derbi oltenesc la Slatina Lupta pentru evitarea retrogradarii Ion JIANU Partida de astazi, de la Slatina, reprezinta pentru gazde una dintre ultimele sanse de a mai spera in salvarea de la retrogradare. Fosta echipa a lui Nae Ungureanu a capotat la Caracal, in tur (2-0 pentru elevii lui Cristescu), iar acum spera intr-o victorie care sa le readuca speranta salvarii.
Pe de alta parte, nici FC Caracal nu este inca salvata de la retrogradare. Finantatorul Paul Valuta a afirmat ieri: „Am o vorba si care este, cred, si pentru acest meci valabila: daca nici pe astia nu-i batem, atunci pe cine? Meciul este greu, dar cred intr-o victorie a noastra cu 2-0. S-a decis ca primele de joc sa fie integral incasate de jucatori atunci cind, matematic vorbind, sintem salvati de la retrogradare. Chiar daca unor jucatori nu le prea convine asta, desi au semnat acest regulament de ordine interioara, asta este. Am intarit lotul, am adus antrenor cu experienta, cu banii sintem la zi. De ei depinde acum!“.
Caracalenii sint de joi in cantonamentul de la Deveselu, iar in aceasta dimineata se vor deplasa la Slatina. Reintra Saceanu, dar absenteaza Velcovici (suspendat). Incerti: Petrescu, G. Mihaita si D. Mihai.
|
|
|
Post by GAZETAR on May 10, 2005 15:28:00 GMT 2
Suporterii i-au cerut lui Craioveanu sa nu se retraga „Gica, ramii!“<br>(D.B.) Gica Craioveanu, fostul atacant al Universitatii Craiova, este forte iubit de suporterii echipei la care este legitimat, Getafe. Fanii i-au cerut lui Craioveanu, la meciul cu Real Sociedad de duminica seara, sa ramina la echipa Getafe, dupa ce atacantul oltean anuntase in repetate rinduri ca se va retrage la finalul sezonului. „Craioveanu a fost primit cu ovatii la intrarea pe teren, in minutul 65, in locul lui Kome. «Gica, ramii!», i-au strigat suporterii idolului lor de fiecare data cind acesta atingea balonul“, a notat cotidianul Mundo Deportivo. In urma victoriei din meciul cu Real Sociedad, scor 2-0, Getafe si-a asigurat mentinerea in Primera Division
|
|
|
Post by GAZETAR on May 10, 2005 15:29:28 GMT 2
Scurte stiri GDS Divizia D - Dolj / De simbata, prima liga doljeana se disputa dupa sistemul play-off (locurile 1-4), play-out (9-12), in competitie intrind insa si echipele care au terminat campionatul pe pozitiile 5-8. In runda inaugurala, scorul etapei s-a inregistrat la Calafat, unde Dunarea a zdrobit, cu 6-1, pe ASF Mirsani. In celalalt meci din play-off, Avintul Isalnita a invins pe Gaz Metan Pielesti, cu 2-1. In meciurile pentru mijlocul clasamentului, Recolta Ostroveni a trecut de UT Dabuleni, cu 4-1, in timp ce Portul Bechet a depasit, cu 1-0, pe Progresul Segarcea. La retrogradare, Progresul Bailesti s-a impus la limita, 1-0, in disputa de acasa cu ASO Filiasi, in celalalt meci din play-out Vinatorul Desa fiind invinsa, cu 4-2, pe teren propriu, de Unirea Leamna. Aceasta din urma, desi retrogradata direct la finalul sezonului regulat, a reintrat in lupta de mentinere in Divizia D in locul Victoriei Calarasi, formatia care isi anuntase din vara retragerea din prima liga judeteana.
Divizia D - Gorj, rezultatele etapei a 28-a / In Divizia D gorjeana duminica s-au disputat meciurile contind pentru etapa a 28-a. Iata rezultatele: Viitorul Catunele - Energetica Tismana 3-2, Recolta 2000 Balesti - Concefa Albeni 2-3, Dinka Skeleru Bilteni - MVM Dragutesti 1-5, Viitorul Dumbrava Cilnic - Stiinta Pestisani 3-0, Viitorul Negomir - Dinamo Inter Stanesti 2-0, Paringul Sadu - Unirea Dragotesti 5-0, Viitorul Initiativa Glogova - Energia Turceni 3-0, Viitorul Plopsoru - Gilortul Tirgu Carbunesti 1-3. Rostramo Tirgu Jiu a stat.
|
|