|
Post by GAZETAR on May 10, 2005 15:31:18 GMT 2
Corneliu Papura stie de ce a ajuns Universitatea in Divizia B „Vinovati sint cei care au alcatuit lotul in vara lui 2004!“ Ion JIANU Papura (la minge) spune ca lotul Universitatii a fost alcatuit prost - As vrea sa stam de vorba despre Universitatea...
- A, vreti sa apar iarasi prin ziar la necaz? Numai pe mine ma bagati!
- Esti capitanul echipei... Pe cine ai vrea sa intervievez?
- Sa apara cei care au distrus Universitatea! Ce naiba, tot pe mine ma chestionati?
- Cine sint cei care au distrus Universitatea, patronul, antrenorii, jucatorii?
- Doar stiti la fel de bine ca mine ce s-a intimplat aici.
- Se zice ca patronul Staicu este principalul vinovat.
- Vinovati sint cei care au facut in vara anului trecut lotul pentru campionatul acesta, respectiv cei care au luat deciziile din vara lui 2004. Sa nu uitam faptul ca in campionatul trecut am terminat pe locul patru...
- Adica finantatorul Staicu, presedintele Badea si antrenorul Rednic?
- Nu fac eu nominalizari, ci repet ceea ce cunoastem toti: vinovati sint cei care au luat deciziile de alcatuire a lotului in vara anului trecut. Atunci s-au facut greseli mari. Consecinta? Clasarea Universitatii pe ultimul loc la sfirsitul turului. In aceste conditii, returul a devenit foarte greu, mai ales ca din achizitiile facute in iarna au jucat in retur doar doi, Schumacher si eu. Erau destule posturi neacoperite, in primul rind virfuri, dar si altele, asa cum tehnicienii echipei au solicitat. Totodata, s-au schimbat prea multi antrenori. In retur am avut apoi o problema care ne-a vaduvit de citeva puncte importante, erorile arbitrilor. Sint multe, multe cauze, toate cunoscute.
„Sper sa ramin la Craiova“<br> - Care-i situatia voastra, a jucatorilor, acum?
- Una incerta!
- Vi s-au platit contractele?
- Nu.
- Daca depuneti memorii, puteti deveni jucatori liberi?
- Cred ca da, nu prea stiu bine regulamentele.
- Cum este cazul tau acum?
- Sincer, nu m-am interesat de aceasta problema. Eram preocupat de altceva, sa scapam de necazul asta...
- Am „scapat“ acum de necaz, adica s-au dus si ultimele iluzii, nu?
- Din nefericire, da!
- Ce faci de la vara?
- Nu pot raspunde acum la aceasta intrebare. Habar n-am ce va fi pina la vara! Eu sper sa ramin acasa, in Craiova, dar nu stiu ce se va intimpla. Vom vedea.
- Probabil ca de la vara se va incepe totul de la zero...
- Pai tot incepem de la zero de aproape opt ani! Aproape in fiecare campionat vorbeam de un nou inceput... Si doar ne-am amagit. Am terminat pe locul patru in campionatul trecut si am inceput totul de la zero, nu?
- In afara de antrenorul Bondrea, a mai vorbit cineva de la club cu voi, jucatorii, in aceasta perioada?
- Nu. Cine sa ne vorbeasca?
- Fratii Staicu, Biju...
- Hm... Aveti glume in program? Domnul Dinel Staicu a spus ca renunta, a fost clar. Ni s-a transmis doar ca, daca batem, cistigam prime. Si cu asta basta.
- Nu vi s-a spus si provenienta banilor? De la Staicu, Netoiu...
- Habar n-am. Credeti ca pe noi ne intereseaza asta? Daca ni s-ar da banii pe contracte si salarii, ar avea importanta de unde sint?
„De la Constanta trebuia sa incepem salvarea“<br> - Inca nu pot intelege infringerea cu FC Brasov! Nu pricep acest meci...
- Am facut o partida slaba, ce sa mai ocolim adevarul.
- In cazul unei victorii cu FC Brasov, puteam inca spera in salvare.
- Puteam sa batem Farul. De la Constanta trebuia sa incepem salvarea, ca sa zic asa.
- Cred ca abia acum regreti ca ai plecat din Cipru.
- Nu regret. Marele meu regret este ca Universitatea coboara spre B. Am dorit sa revin acasa, cu familia... Am incercat sa ajut Universitatea, dar atit s-a putut. Ce sa mai zic? Trebuia sa se faca transferari serioase, vreo trei-patru fotbalisti.
- Cine va fi noul patron?
- Nu stiu. Am o intrebare logica: cine sa preia Universitatea? Si ce sa preia, o echipa ajunsa in Divizia B?
- Preia echipa, cumpara un loc in Divizia A...
- Ma abtin. O sa vedeti cite telenovele vor fi in Craiova, cite echipe vor fi anuntate samd. Discutam cind stim ceva oficial. In rest, doar speculatii si declaratii.
|
|
|
Post by GAZETAR on May 13, 2005 8:35:33 GMT 2
Fotbalul a fost neindurator pentru „Tunar“<br>Nelu Oblemenco ar fi implinit astazi 60 de ani (I.J.) Cel mai prolific gogheter al Craiovei, Ion Oblemenco, s-a nascut la Corabia, pe 13 mai 1945. El a jucat la Rapid, dar adevarata consacrare in fotbal s-a petrecut in perioada de la Universitatea, devenind idolul oltenilor si numai. I-au fost dedicate o carte (de Marius Popescu) si o statuie (autor: Anton Barbu Panaghia) in fata stadionului „Central“, lucru destul de rar in timpul comunismului. Nelu Oblemenco a fost de patru ori golgheter al campionatului intern (1967, 1970, 1972 si 1973), egalind recordul lui Dobay, insa nu a avut bucuria nici unei selectii la echipa nationala! Tot ca jucator, are in palmares un titlu cu Universitatea in 1974, primul din istoria oltenilor.
Cifrele carierei lui fotbalistice: 272 jocuri in Divizia A,170 de goluri. Ca antrenor principal, Ion Oblemenco a cucerit cu Universitatea primul event (campionat-cupa) din istoria Stiintei in sezonul 1980/1981, dupa ce in editia precedenta a campionatului (1979/1980) a cucerit titlul national, ca secund al lui Dutu Cernaianu. Cei care l-au cunoscut indeaproape spun ca Nelu Oblemenco a fost si un om de toata isprava, generos, modest, pe linga calitatile recunoscute de puncheur si luptator prin definitie pe terenul de joc. Dupa eventul din 1981, Universitatea, cu Oblemenco antrenor principal, s-a calificat, in premiera pentru fotbalul românesc, in sferturile de finala ale Cupei Campionilor Europeni, dar in vara anului 1982 Oblemenco a fost inlocuit din functie, Craiova fiind de pe atunci masina de tocat antrenori. A fost obligat sa paraseasca Craiova, iar apoi a antrenat la Rimnicu Vilcea si la Scornicesti, revenind mai tirziu la Universitatea (antrenor si in functii administrative). In 1996 a parasit România si a ajuns in Maroc, unde era pe punctul de a semna contract ca antrenor principal al echipei Hassania U.S. din Agadir. Din nefericire, la sfirsitul unui meci amical (septembrie 1996), s-a prabusit pe banca tehnica a echipei Hassania si, citeva ore mai tirziu, a murit in Spitalul din Agadir, lasind in urma amintirea unui caracter solid.
|
|
|
Post by GAZETAR on May 13, 2005 8:43:37 GMT 2
LA MULTI ANI MIRCEA IRIMESCU!
Nãscut în aceeaºi zi cu fotbalistul simbol al Craiovei, Ion Oblemenco, Mircea Irimescu a îmbrãcat la fel de demn tricoul “alb-albastru”. Parcã Dumnezeu a avut un plan special pentru cei nãscuþi pe 13 mai: ca ºi idolul sãu Nelu Oblemenco - “Bau-Bau”, cum îl cunoºteau adversarii -, Irimescu era tot un fotbalist de picior stâng. ªi dacã este sã vorbim de o altã asemãnare, forþa ºutului pe care o aveau amândoi nu credem cã a fost egalatã de vreun alt jucãtor din fotbalul autohton. Pentru tot ceea ce ai fãcut pentru gruparea de suflet a tuturor oltenilor, îþi mulþumim, Mircea Irimescu! ªi, nu în ultimul rând, îþi urãm tradiþionalul “La Mulþi Ani!”. Redacþia Sport
|
|
|
Post by GAZETAR on Jun 14, 2005 18:08:02 GMT 2
Sandoi plinge pentru retrogradarea Universitatii si se bucura pentru promovarea echipei sale „Pandurii a devenit echipa fanion a Olteniei!“ Cristi PEPTAN In cinstea promovarii, Sandoi a facut baie cu sampanie Bilantul antrenorului Emil Sandoi pe banca Universitatii Craiova este unul pozitiv, o salvare de la retrogradare si o calificare in cupele europene, ultima pentru juveti. De acum, in CV-ul tehnicianului se va adauga o alta performanta, promovarea in Divizia A cu Pandurii Tirgu Jiu, echipa care va inlocui gruparea craioveana pe prima scena. Pandurii a devenit echipa fanion a Olteniei, o onoare, dar si o mare responsabilitate pentru gorjeni.
- Mai sperati in victorie dupa ce Building a deschis scorul?
- Bineinteles, ca doar nu este prima data cind ni s-a intimplat sa fim condusi. Si atita timp cit am jucat cu atitia suporteri in spatele nostru, care ne-au sustinut din primul pina in ultimul minut, cred ca indiferent ce echipa era, reusea. Orice echipa isi doreste un astfel de public si vreau sa le multumesc in numele jucatorilor si al clubului. Ii asteptam si in Divizia A sa ne sustina cu aceeasi dragoste. In prezent, munca noastra de doi ani este incununata de succes. In ceea ce priveste jocul cu Building, eu cred ca noi eram echipa care merita sa cistige fara doar si poate. E adevarat ca a existat o presiune mare si asupra noastra, dar si asupra adversarilor. Eu chiar le-am spus jucatorilor ca in momentul in care o sa marcam, nu conteaza la ce scor, automat aceasta va turna plumb in picioarele adversarilor. Lucru care s-a si adeverit.
- Unii jucatori de la Pandurii au plins pentru Universitatea Craiova...
- Ne pare rau la toti pentru ceea ce s-a intimplat cu Universitatea Craiova, pentru ca a fost ani la rind echipa fanion a Olteniei si chiar a tarii. Ne pare rau, dar in prezent noi ne-am cistigat dreptul sa jucam pe prima scena fotbalistica a tarii si eu zic ca nu o vom face rau. Este o onoare pentru noi faptul ca am ajuns aici, dar in acelasi timp va fi si o mare responsabilitate. Pentru ca Universitatea a retrogradat in Divizia B, cred ca noi am devenit echipa fanion a Olteniei. Sa stiti ca, in putinul timp pe care l-am petrecut la Craiova in ultima perioada, mai multe persoane m-au oprit pe strada si chiar mi-au urat succes pentru Pandurii si imi spuneau ca daca s-a intimplat ce s-a intimplat cu Universitatea vor veni la Tirgu Jiu sa vada jocuri de prima divizie. A fost un campionat greu pentru noi, pentru ca am ajuns pe prima pozitie abia cu trei etape inainte de final. Asa cum am promis, nu am mai scapat acest loc pina la finalul campionatului. Eu am mai declarat si cu alte ocazii ca echipa care se va bucura cel mai mult este aceea care va fi pe locul I dupa ultimul fluier al arbitrului. Eu ma bucur ca noi am reusit sa prindem prima pozitie si ca nu am mai scapat-o pina la final de campionat. Ma bucur ca noi am promovat si as vrea sa facem o figura frumoasa pe prima scena.
- Veti juca la Tirgu Jiu sau la Craiova?
- Sint ferm convins ca echipa Padurii va juca la Tirgu Jiu. Ati vazut ce public a fost la acest meci, cred ca au fost sase-sapte mii de spectatori care au venit aici sa sustina echipa favorita si cred ca ar fi mare pacat ca un asfel de public sa nu se bucure de o prezenta in prima divizie.
- Are orasul Tirgu Jiu toate conditiile pentru ca echipa sa poata juca in Divizia A?
- In doi ani de cind sint aici si de cind domnul presedinte Condescu a preluat echipa, s-au facut pasi imensi in aceasta directie. Eu sint convins ca se vor mai pune multe lucruri la punct in urmatoarea perioada, iar in ceea ce priveste echipa, cred ca sintem pregatiti pentru o prezenta meritorie in prima divizie.
- E mai mare bucuria promovarii de acum decit cea a calificarii Universitatii in Cupa UEFA?
- Atunci ne-am calificat in Cupa UEFA, dar din pacate nu am mai continuat eu drumul cu echipa. In ceea ce ma priveste, cred ca si promovarea in prima divizie e o performanta. Nu sint avid dupa un CV stufos si ma bucur in primul rind pentru jucatori, pentru publicul nostru de la Tirgu Jiu si, nu in ultimul rind, pentru presedintele Marin Condescu, care atunci cind a venit la echipa m-a contactat si m-a adus ca antrenor aici si a crezut in mine pina in ultimul moment.
- Merita sa faci o baie cu sampanie pentru a sarbatori astfel de momente?
- Merita, merita. Ca sa fiu sincer, pina acum nu am incercat astfel de sampon.
- Citi ani credeti ca veti rezista in Divizia A?
- E prea devreme sa spun asta. Dar sa stiti ca noi am facut o serie de jocuri amicale cu echipe de prima divizie si chiar cu echipe de top din strainatate in turneele pe care le-am efectuat si nu ne-am facut de ris. Am incredere in lotul de jucatori pe care il avem, dar asta nu inseamna ca portile echipei nu sint deschise oricarui fotbalist de valoare.
|
|
|
Post by GAZETAR on Jun 14, 2005 18:09:12 GMT 2
In timp ce Universitatea se intareste cu juniori Dinamo a luat cinci jucatori de la Stiinta (D.B.) Vicecampioana României, Dinamo Bucuresti, a confirmat achizitionarea de la Universitatea Craiova a jucatorilor Adnan Guso, Mariko Daouda, Cosmin Moti, Mihaita Plesan si Ilie Iordache.
De asemenea, in sezonul viitor se vor alatura formatiei pregatite de Ioan Andone si jucatorii care au fost imprumutati la alte grupari, printre care se numara Claudiu Dragan (Universitatea Craiova), Cristi Munteanu si Vlad Munteanu (ambii de la FC National).
|
|
|
Post by GAZETAR on Jun 30, 2005 11:05:10 GMT 2
Fostul antrenor Eugen Neagoe o spune raspicat „Cu lotul actual, Stiinta nu repromoveaza !“ Ion JIANU Neagoe sustine ca Universitatea trebuie sa cumpere jucatori valorosi - In ultimele etape ale Diviziei A, Universitatea a fost umilita deoarece jucatorii titulari, dupa ce au fost declarati liberi, au refuzat sa mai joace pentru culorile clubului. Crezi ca au procedat corect, mai ales ca o eventuala victorie in ultimele meciuri ar fi scutit Universitatea de penalizare?
- Normal ar fi fost ca toti jucatorii sa ramina si sa evolueze pina la sfirsit, inclusiv in ultima etapa. Sa fi dus rusinea pina la capat. Reamintesc, in ultimele doua etape de Divizia A, Universitatea a fost reprezentata de jucatorii echipei a doua, cu foarte multi juniori, adica din start noi am fost invinsi! Pe linga faptul ca o posibila victorie obtinuta in ultima etapa, acasa, cu Otelul, ar fi permis Universitatii sa abordeze noul sezon in Divizia B fara penalizarea de doua puncte, mai este o problema. Anume faptul ca juniorii care au reprezentat Universitatea in ultimele doua etape, prin forta imprejurarii de care v-am vorbit, vor ramine probabil marcati de acele infringeri, cu Dinamo (d) si Otelul (a).
- Titularii au parasit corabia la inec, desi o alta pozitie se astepta de la ei!
- Nu vreau sa fac prea multe comentarii pe seama acestui fapt. Repet, cu jucatorii titulari se putea obtine o victorie: ei, cei care aveau un nume, o experienta, trebuia sa duca acea rusine pina la sfirsit. Fara suparare, afirm ca, intr-o proportie foarte mare, si ei, cei care au facut parte din lotul Universitatii, sint vinovati de aceasta rusinoasa retrogradare!
„Universitatea are nevoie de jucatori valorosi“
- Care-i situatia ta in prezent?
- Am avut contract cu Universitatea pina in aceasta vara, respectiv pina la terminarea campionatului 2004/2005. Acum? Nu mi s-a propus nici o prelungire a contractului. Probabil ca, in actualele conditii, nici n-as mai fi ramas.
- Universitatea s-a achitat financiar de antrenorul Neagoe?
- Chiar daca nu sint la zi, acest aspect financiar personal are mai putina importanta. Altele sint acum problemele importante pentru Universitatea, nu numai pentru cei de la club, ci si pentru cei care sufera si iubesc acest club fanion.
- Ca antrenor, crezi ca lotul actual este capabil de repromovare?
- Nu vreau sa supar pe nimeni, dar in acest moment nu cred ca se poate realiza promovarea. Ma refer la ceea ce exista acum in curtea Universitatii (dialogul a avut loc marti seara - n.r.). Ei sint jucatori talentati, dar nu au experienta competitionala necesara promovarii intr-o serie grea, cum este cea din B2. Pentru a putea emite pretentii reale la repromovare, echipa mai are nevoie de jucatori valorosi.
„Protasov este un baiat deosebit“
- Prietenii tai de la Veria, Protasov si Stoica, sint antrenori la Steaua. Tu, incotro?
- Am fost in Cipru si am avut acolo unele discutii cu o echipa din prima liga, dar n-am finalizat, deocamdata, nimic. Cipriotii sint inca in vacanta, ca si mine! Apropo de Protasov: am jucat impreuna aproape un an la Veria, am fost prieteni. Cind am ajuns la Veria, Protasov avea deja o vechime de trei ani acolo, iar eu l-am prins acolo spre sfirsitul carierei lui de fotbalist. Oleg este un baiat deosebit, mare, mare fotbalist, as putea spune ca a fost printre primii atacanti din Europa. Iar Fane Stoica, alt prieten de-al meu, este un oltean-grec de nota zece.
|
|
|
Post by GAZETAR on Jul 28, 2005 18:04:50 GMT 2
Adrian Mititelu este din nou contestat de public Suporterii vor echipa! Alexandru VIRTOSU Suporterii pastreaza viu spiritul Universitatii Promisiunile facute de Adrian Mititelu catre patimasii suporteri olteni par sa fi fost doar niste vorbe aruncate in vint, in curtea Universitatii ajungind, pina in prezent, doar jucatori din esaloanele inferioare, a caror experienta si valoare stau sub semnul intrebarii. Pentru a mai imbunatati lotul lui Ovidiu Stinga, patronul Universitatii a completat rindurile cu citiva fotbalisti proveniti din Divizia B, iar pentru a-si nuanta credibilitatea a apelat si la jucatori de peste hotare, in mare majoritate prieteni cu jucatorii, nicidecum fotbalisti.
Aceste lucruri au iritat si vor irita in continuare ultrasii, increderea lor in cei care dirijaza echipa fiind, din nou, calcata in picioare. Dupa intrevederea lor cu Adrian Mititelu, de la inceputul mandatului, la care au primit numai raspunsuri afirmative la toate cererintele (jucatori de valoare cu ajutorul carora Universitatea sa revina imediat in Divizia A si sa dispara de pe echipamentul favoritilor si din stadion firmele celui care a retrogradat simbolul Baniei), suporterii au acordat, fara nici o clipa de zabovire, votul de incredere. Nu acelasi lucru putem spune si despre finantatorul juvetilor, care pare sa fi uitat de toate acestea, pentru ca nici fotbalistii despre care vorbea nu au venit si nici echipamentul nu a scapat de murdarie, drept pentru care, rind pe rind, factiunile din Peluza Sud il trag de mineca pe Adrian Mititelu.
Unul dintre aceste grupuri razvratite este BLUE LIONS, care, ieri, a lansat pe site-ul sau oficial un nou comunicat menit sa-l trezeasca la realitate pe cel care a confirmat zicala, conform careia de la vorbe la fapte este o distanta foarte mare, in plus, sa dai din gura nu te costa nici un ban. In urmatoarele rinduri vom prezenta in detaliu nemultumirea si, nu in ultimul rind, apelul celor de la BLUE LIONS catre omul de care se leaga destinul celei mai iubite echipe din Oltenia si nu numai.
„Domnul Mititelu a declarat ca 99 la suta vom fi promovati la sfirsitul turului. Parerea noastra, cu lotul acesta care a pierdut de doua ori cu Dacia Mioveni, tur-retur, avem sanse zece la suta de promovare. In prima repriza, echipa a jucat cit de cit, asezata bine in teren, dar in a doua repriza nu a mai avut pe cine sa aseze. «Canguri» (jucatorii australieni) puteam gasi si la echipele de Divizia C din Oltenia. Ca sa promovam, am mai avea nevoie de jumatate de echipa, cu conditia sa nu isi propuna altii sa promoveze. Probabil ca in lotul asta cel mai bun jucator ramine, de departe, «batrinul» Ovidiu Stinga, iar domnul Mititelu nu si-ar dori sa aiba contracandidate Petrolul, Sibiul, Brasovul sau Otopeniul. Numai in piele de suporter oltean sa nu fii, cind te bate «puternica» Dacia Mioveni, dupa ce, pina in anii '90, nici o echipa europeana, nici macar Bayern München, cu Rummenigge si Breitner, nu ne-a invins tur-retur. Sa nu ne abandonam niciodata credinta in ce a fost si ce va fi Universitatea Craiova!“
|
|
|
Post by GAZETAR on Aug 5, 2005 13:52:53 GMT 2
Reintilnire nostalgica A fost odata Stiinta Craiova Ion JIANU Actul de nastere al clubului sportiv studentesc din Banie dateaza din toamna anului 1948, imediat dupa intemeierea primei institutii universitare din Oltenia, echipa de fotbal numindu-se pe atunci UNSR. In 1950, sub denumirea CSU Craiova, echipa studenteasca a participat intr-o competitie oficiala, campionatul judetean. In 1954, cu ocazia turneului de baraj pentru promovare de la Arad, Stiinta si-a cistigat dreptul de a activa in liga secunda. Antrenor a fost Nicolae Pascu-Oteleanu, iar staful clubului era alcatuit din Gheorghe Stancoveanu (presedinte sectie fotbal) si Ion Constantinescu (responsabil organizatoric AS Stiinta). Oltenii au retrogradat in 1955, repromovind in Divizia B dupa ultima etapa a editiei '57/'58. Antrenor a fost Ionescu Crum, iar conducatori Stancoveanu - Constantinescu. Dupa ce in editia '60/'61, Stiinta a fost la un pas de promovare in Divizia A (locul doi, dupa Dinamo Pitesti), actul istoric, acela al accederii in prima liga româneasca, s-a reusit in 1964. Antrenori: Nicolae Pascu - Oteleanu (principal) si Aurel Preda (secund). In primul sezon al Stiintei in Divizia A, Ion Constantinescu a fost presedinte al sectiei de fotbal.
In perioada afirmarii Stiintei (pina in1966, cind echipa si-a schimbat denumirea in Universitatea), universitarul Ion Constantinescu (poreclit „Hamlet“) a fost mentorul acestei echipe de fotbal, dar s-a implicat la fel de mult si in consacrarea formatiilor de volei, baschet si handbal. In prezent, Ion Constantinescu are in manuscris o istorie completa a clubului Universitatea, cuprinzind toate sectiile (fotbal, volei, baschet, handbal, tenis de masa, box, scrima).
Din initiativa lui Ion Constantinescu, miine este programata o reintilnire a unor fosti fotbalisti ai Stiintei din perioadele de inceput, adica din anii 1950 -1965. Dupa „strigarea“ catalogului in fata Teatrului National, la ora 10.00, fostele glorii ale Stiintei se vor duce la stadionul „Tineretului“, Facultatea de Agronomie, iar intilnirea festiva va avea loc la o terasa din apropierea „Tineretului“. Daca insa va ploua, probabil ca toata actiunea se va rezuma intr-o reintilnire la Universitate.
Fostii fotbalisti ai Stiintei vor fi premiati cu diplome de excelenta, inminate de fostul conducator al Stiintei, Ion Constantinescu, si de presedintele reales al AJF Dolj, Nicu Neagoe. Ieri, Ion Constantinescu a spus ca are confirmarea participarii multor jucatori ai Stiintei din perioada amintita, '50-'65: Deliu, Hirsova, Pain, Popa (aflati acum la Timisoara), Urziceanu, Mihailescu, Pana, Anghel (Bucuresti), Anutescu, Rizu (Pitesti), Lovin, Lambru (Rimnicu Vilcea), Bisca (Tirgu Jiu), Circiumarescu, Nita (Topoloveni), Babarada, Pirvulet (Calafat) si grupul din Craiova: Buldur, Briac, Zorila, Florigoanta, Padureanu, N. Stanciu, D. Popescu, I. Popescu, Bitlan samd. Sint asteptati si fosti conducatori, cum ar fi: Stancoveanu (primul presedinte), Barbu, Vraciu, Stroe samd.
|
|
|
Post by GAZETAR on Sept 1, 2005 12:40:56 GMT 2
Pina la partida cu Astra „Juvetii“ vor efectua un singur antrenament pe zi Alexandru VIRTOSU
Dupa ce au obtinut calificarea in faza urmatoare a Cupei României, jucatorii Universitatii au reluat pregatirile in vederea urmatoarei confruntari, din campionat, cu Astra Ploiesti.
Alb-albastrii au efectuat ieri o singura sedinta de pregatire, de la ora 10.00, pe stadionul „Tineretului“, in care refacerea dupa efort a impus alergarile usoare si exercitiile nu foarte complexe, dupa care au revenit la cantonamentul din Lunca Jiului, unde au facut poze de grup.
Atit astazi, cit si miine, programul impus de Ovidiu Stinga cuprinde un singur antrenament pe zi, tot de la ora 10.00 si in aceeasi locatie, decizie luata pentru a evita oboseala si accidentarile, tinind cont ca intilnirea de simbata, de la ora 11.00, cu Astra reprezinta un hop destul de greu de trecut.
|
|
|
Post by GAZETAR on Sept 19, 2005 9:44:00 GMT 2
Invingind categoric pe Inter Gaz, alb-albastrii continua seria rezultatelor pozitive Universitatea Craiova, prima in top Alexandru VIRTOSU Inter Gaz 0 - Universitatea 3
• Stadion „Popesti - Leordeni“, spectatori: 2.000. • Au marcat: Ciuca '35, Dina '55, Velcovici '87.
Inter Gaz: Tufisi - Voicu, Vladescu, Gheorghita, Neagu, L. Popa ('75, Paun) - Novac Fl. Popa ('56, Antal), Dida ('60, Banaru) - Ghirie, Stoean. Antrenor: Cornel Nica.
Universitatea: Bornescu - Ciuca, Stoica, Mitchell - Dananae, A. Ionescu, Stinga ('57, Salih), Saceanu, Velcovici - Dina ('75, Curteanu), Orac ('60, Piturca). Antrenor: Ovidiu Stinga.
• Cartonase galbene: Vladescu, Ghirie / A. Ionescu, Piturca.
• Au arbitrat: V. Berbecaru - E. Dumitrescu, E. Pirvulescu.
Dupa cinci victorii consecutive in campionat, in care au marcat unsprezece goluri si nu au primit nici unul, elevii lui Ovidiu Stinga si-au facut loc in topul Diviziei B, seria a doua, uitind de „donatia“ celor doua puncte de anul trecut. Prima data a fost Rapid II, au urmat FC Caracal, Astra Ploiesti si Juventus Bucuresti, iar acum a venit rindul celor de la Inter Gaz sa se recunoasca invinsi.
Universitatea a inceput disputa de la Bucuresti in tromba, hotarita sa confirme statutul de favorita in cistigarea celor trei puncte puse in joc. Dominind categoric ostilitatile din teren, alb-albastrii si-au creat destule ocazii de a marca, insa Andrei Ionescu, Saceanu, Mitchell si Stoica nu au reusit sa concretizeze. Constient de faptul ca Universitatea va ataca in permanenta, tehnicianul bucurestean a ales o tactica italieneasca, defensiva aglomerata si contraatacuri taioase, un catenaccio care nu a dat roade. Apararea „gazarilor“ a cedat la o faza fixa, centrarea lui Ovidiu Stinga din corner fiind reluata impecabil de Madalin Ciuca, declansind fiesta in peluza olteana formata din 150 de suporteri, care au dominat fondul sonor pe toata durata partidei. Cum cea mai buna aparare este atacul, Stinga si compania au continuat asaltul la poarta lui Tufisi, insa tabela de marcaj nu a mai suferit nici o modificare pina la pauza, cu toate ca Orac a mai dispus de doua oportunitati de a-si trece numele pe lista marcatorilor.
La reluarea jocului, Universitatea s-a postat in jumatatea adversa si a atacat pe flancuri, in timp ce riposta gazdelor a continuat sa fie inexistenta, Ghirie si Stoean nereusind sa pacaleasca nici macar o data apararea olteana. Mai mult, „gazarii“ au intrat in jocul Stiintei si, enervati de pasele succesive ale „juvetilor“, au facut pasul inainte, creind spatii in defensiva. Acest lucru a fost speculat imediat de mijlocasii Universitatii, ale caror pase pe „culoar“ au creat panica in citeva rinduri. In felul acesta a fost marcat si golul doi, Stinga, beneficiind de o bresa, a centrat perfect pentru Dina, care a indeplinit o simpla formalitate din opt metri, parada goal-keeper-ului bucurestean devenind inutila. Acelasi lucru l-a facut si Velcovici in finalul intilnirii, driblingurile sale succesive de la mijlocul terenului fiind finalizate intr-o maniera rusinoasa pentru Tufisi, in timp ce tabela de marcaj avea sa sufere ultima modificare.
„Deranjul“ facut de Universitatea la Bucuresti a fost concretizat si in clasament, gruparea alb-albastra trecind pe primul loc gratie remizei consemnate in partida de la Vilcea, dintre CSM si CS Otopeni, dind friu liber suporterilor sa viseze la o victorie miercuri, in Cupa României, cu CFR Cluj
|
|
|
Post by GAZETAR on Oct 27, 2005 10:25:30 GMT 2
Desi a jucat bine, Universitatea a fost eliminata la penaltiuri de FC National Ce sansa am ratat! Alexandru VIRTOSU (Mioveni), Marian APIPIE Portarul Bornescu a fost lipsit de inspiratie la executarea loviturilor de departajare Cupa României, optimi de finala
FC National - Universitatea 0-0 (4-3 la penalti)
• Stadion „Dacia“ (Mioveni), spectatori: 1.500.
• Au transformat loviturile de departajare: Lita, Griffiths, M. Savu, I. Savu / Stinga, D. Orac, D. Stoica.
• Au ratat: Bornescu, Mitchell.
FC National: Nae ('88, Prunea) - Ghindeanu, Burca, Mehmedovic, Mozacu - R. Iancu, Srhoj ('85, M. Savu), Lita, Griffiths - Bundea ('71, Herea), I. Savu. Antrenor: Catalin Necula.
Universitatea: Bornescu - Dananae, Ciuca, Mitchell - A. Ionescu, D. Stoica, D. Mihai ('81, Stavaru), Fritea ('105, Gingioveanu), Velcovici - Stinga, Salih ('85, D. Orac). Antrenor: Ovidiu Stinga.
• Cartonase galbene: Srhoj, Burca, R. Iancu, I. Savu / Mitchell, Stinga, Velcovici, Gingioveanu.
• Au arbitrat: M. Salomir - Cr. Nica, M. Savaniu.
Introdus in minutul 88, fostul portar al Stiintei, Florin Prunea, a decis calificarea „bancarilor“
Universitatea a parasit Cupa României in optimi, dar a facut-o cu capul sus, fiind eliminata de FC National dupa loteria penaltiurilor. Alb-albastrii au fost foarte aproape de o noua surpriza in competitia KO, dar ghinionul lor s-a numit Florin Prunea, fostul international, intrat intre buturi dupa ce titularul Nae nu a mai putut continua meciul din cauza unei ciocniri cu Salih, facind diferenta. Prunea s-a arcuit bine la suturile lui Bornescu si Mitchell si i-a dus pe „bancari“ in sferturi.
Disputa de la Mioveni s-a derulat sub semnul echilibrului, Universitatea dominind prima repriza, in timp ce bucurestenii si-au aratat coltii in partea secunda. Meciul a inceput cu o mare ratare a lui Salih Jaber, care a incercat sa-l lobeze pe Nae, portarul Nationalului trimitind mingea in corner cu virful degetelor ('2). Goal-keeper-ul „bancar“ a mai fost providential la sutul centrare al lui Stinga ('12) si la lovitura de cap a lui Jaber ('37), in prima parte bucurestenii fiind periculosi doar la sutul din lovitura libera al lui Burca, respins de Bornescu ('9). D. Stoica si D. Mihai si-au incercat si ei norocul cu „trasoare“ de la distanta, insa acestea au ocolit cu putin tinta.
Repriza secunda a debutat cu alte doua ratari ale lui Salih, in interval de un minut. Atacantul irakian a incercat mai intii o executie din foarfeca, din aceeasi pozitie din care marcase cu Dacia Mioveni, in Cupa, fara rezultat de aceasta data, pentru ca apoi sa fie blocat in ultimul moment de Nae. De aici, FC National a trecut la cirma jocului, dar Griffiths, I. Savu, Lita, de doua ori, si Burca nu au reusit sa-l invinga pe Bornescu. Cele 90 de minute s-au incheiat cu o noua ratare a lui I. Savu, singur in careu, si cu accidentarile lui Nae si Salih, care s-au lovit la un duel aerian, ambii fiind nevoiti sa paraseasca terenul. Irakianul s-a ales cu mina imobilizata.
In prelungiri, Salomir l-a iertat pe Burca de un al doilea „galben“, care ar fi dus la eliminare ('96), peste doua minute Nationalul marcind un gol anulat de asistentul Savaniu pe motiv de fault in atac. Cea mai mare ratare a prelungirilor a apartinut lui M. Savu, care a scapat singur cu Bornescu, dar sutul sau a fost respins de portarul craiovean ('104).
Stinga si-a lasat elevii sa decida singuri cine bate penaltiurile, „pentru a le creste simtul de raspundere“, prima lovitura fiind insa executata si transformata de „olandez“, chiar daca Bornescu se indreptase spre punctul cu var. Portarul oltean a fost al doilea care a tras, dar a ratat, spre dezamagirea celor 400 de ultrasi olteni prezenti la Mioveni si spre multumirea celor zece fani ai Nationalului. Singura satisfactie a suporterilor craioveni a ramas eliminarea lui Dinamo, lucru de care s-au bucurat impreuna cu ceilalti 1.000 de localnici care au asistat la meci.
|
|
|
Post by GAZETAR on Oct 31, 2005 13:59:36 GMT 2
Ciuca si Stoica ar putea deveni colegi cu Mutu si Chivu Piturca vrea juveti la nationala Lucian CAZAN Craiovenii Ciuca si Stoica au sanse sa lucreze sub comanda lui Victor Piturca Selectionerul a urmarit din tribuna partida dintre Stiinta si CS Otopeni, anuntind ca are in vedere doi jucatori alb-albastri si ca vrea un amical la Craiova
La partida de pe stadionul „Ion Oblemenco“ a asistat si selectionerul Victor Piturca, venit cu misiunea de a urmari doi jucatori ai Universitatii aflati in vederile sale pentru a fi convocati la lotul national la urmatoarea actiune a tricolorilor mari. „Meciul a semanat cu unul de Divizia A si chiar daca la inceputul campionatului eram sceptic in ceea ce priveste parcursul Universitatii, astazi (simbata - n.r.) pot spune ca la Craiova exista o echipa valoroasa care merita mai mult decit Divizia B. Imi pare rau ca fiul meu (Alexandru Piturca - n.r.) nu s-a aflat pe teren, el fiind accidentat. In plus, am venit la Craiova sa urmaresc doi jucatori care mi-au fost recomandati de ajutoarele mele“, a spus selectionerul, fara sa dea insa nume.
România - Argentina la Craiova?
In schimb, la conferinta de presa, antrenorul Stinga a vorbit despre fundasul central Madalin Ciuca si mijlocasul la inchidere Dorel Stoica, „doi oameni fara de care Craiovei i-ar fi foarte greu in acest campionat“. Surse din cadrul clubului au confirmat ca despre cei doi ar fi vorba, Ciuca si Stoica fiind recomandati de Gabi Boldici, secundul lui „Piti“ la nationala si antrenorul de portari al Universitatii. Cei doi ar putea fi chemati la echipa nationala la urmatoarea actiune a tricolorilor, dar deocamdata nu se stie cind va fi aceasta, in conditiile in care turneul din Iran are mici sanse sa se mai desfasoare. „Am discutat cu oamenii din Federatie si, mai mult ca sigur, din cauza unor probleme politice in zona acest turneu nu se va mai tine. In aceste conditii mi-as dori un meci amical cu o selectionata puternica. Acest meci se va desfasura la Craiova“, a anuntat Piturca. Surse din Bucuresti spun ca exista tratative avansate pentru perfectarea unei partide de verificare cu selectionata similara a Argentinei.
„Piti“ despre framintarile de la FRF
Selectionerul Victor Piturca a declarat ca nu se simte singur la FRF si, chiar daca in acest moment exista anumite probleme, crede ca echipa nationala nu va fi afectata. „Chiar daca domnul Bivolaru si-a dat demisia, aceasta nu i-a fost acceptata si este inca un om pe care ne putem baza acum. Consider ca echipa nationala nu trebuie sa resimta aceste framintari, pentru ca avem mult de munca“, a afirmat selectionerul. Acesta a vorbit si despre mazilirea lui Ion Craciunescu sau violentele din fotbalul românesc. „De la venirea lui Craciunescu, eu cred ca lucrurile s-au schimbat in bine. Cit priveste votul de acum citeva zile, cred ca el nu este hotaritor si ca decizia care va conta va fi cea a Comitetului Executiv. Cit despre violentele de pe stadioane, ele au fost dintotdeauna, numai ca in ultimii ani FIFA si UEFA au devenit mult mai exigente atunci cind a fost vorba de violenta“, a incheiat Piturca.
|
|
|
Post by GAZETAR on Nov 14, 2005 15:19:17 GMT 2
Cazul Chivu“ se reia„ (A.V.) Polemicile dintre Universitatea si CSM Resita, in privinta celor 207.000 de euro pe care gruparea banateana ar fi trebuit sa-i primeasca in urma transferului lui Cristi Chivu de la Ajax Amsterdam la AS Roma, vor fi reluate astazi. „Cazul Chivu“ va redebuta de aceasta data in fata membrilor Comisiei de Recurs Federala, care vor reanaliza probele aduse de reprezentantii celor doua grupari si vor pune capat acestui litigiu, verdictul acestora fiind irevocabil.
|
|
|
Post by GAZETAR on Nov 21, 2005 11:00:34 GMT 2
Alb-albastrii au ratat copilareste victoria la Vâlcea Remiza nefondata Alexandru VIRTOSU Cei doi antrenori nu par sa fi vazut acelasi meci Universitatea a etalat la Râmnicu Vâlcea un fotbal de calitate, insa numarul mare de ocazii avute a fost notat cu zero pe tabela de marcaj, lipsa de concentrare si ghinionul fiind „atuurile“ juvetilor in derbiul de sâmbata.
CSM Vâlcea 0 - Universitatea 0
• Stadion „1 Mai“, spectatori: 9.000.
CSM Vâlcea: Pampea - M. Dumitru, Georgescu, Raicu, Cumpanasu, Cercel - A. Nica ('77, Bolcu), Lepadatu, Murineanu ('90, Rosca) - Florea ('60, Stanca), A. Savu. Antrenor: Adrian Furnica.
Universitatea: Bornescu - Ciuca, D. Stoica, Mitchell - Dananae, Stinga ('90, Fritea), Saceanu, A. Ionescu, Velcovici - Dina ('82, Piturca), Stemat ('65, Salih). Antrenor: Ovidiu Stinga.
• Cartonase galbene: M. Dumitru, Cercel / Stinga, Saceanu, Velcovici.
• Au arbitrat: M. Martis - L. Sirbu, D. Dumitru.
Vâlcenii promiteau un meci mare, in care tinteau o victorie categorica, dar elevii lui Adrian Furnica nu au pus in pericol poarta aparata de Mircea Bornescu. In plus, s-au aparat orbeste pentru a smulge remiza, savurata la maximum de publicul vâlcean.
Inca din primele minute ale intâlnirii, Universitatea a demonstrat ca a venit cu gândul de a parasi victorioasa terenul de joc, Dina ('4) fiind foarte aproape de deschiderea scorului, insa lovitura sa de cap a trecut cu putin pe lânga poarta adversa. Tot el avea sa-i tina cu sufletul la gura pe cei trei sute de fani craioveni prezenti in Zavoi, când a facut un slalom de 20 de metri, insa, dintr-o pozitie favorabila, nu a nimerit poarta aparata de Pampea ('33).
Nici Andrei Ionescu nu a fost mai inspirat in momentul finalizarii ('36), sutul acestuia trecând pe lânga poarta, pentru ca Ovidiu Stinga, un minut mai târziu, sa-si „oblige“ sustinatorii sa-si puna mâinile in cap. Primind un „cadou“ din partea terenului de joc, „olandezul“ a lobat balonul peste Pampea, spectator la executie, dar si peste poarta acestuia. Ultima ocazie a „portocaliilor“, pentru ca Universitatea a evoluat in echipamentul de rezerva, a bifat-o acelasi Dina, voleul sau fiind deviat in corner.
Replica gazdelor a fost destul de stearsa in prima parte a intâlnirii, Murineanu fiind la baza celor doua incercari de reusita, insa suturile acestuia nu i-au pus probleme lui Bornescu.
Gazdele nu au contat in joc
Dupa pauza, Universitatea a stat mai mult in terenul advers si a reusit sa-si mai creeze doua ocazii uriase de a marca. „Recitalul“ a fost declansat de Stinga ('49) si a continuat cu un sut violent, expediat de la 30 de metri, de Dorel Stoica, in transversala vâlcenilor ('55). Au urmat Dananae, Stemat, Velcovici, Saceanu si Salih sa-si treaca numele pe lista ratangiilor, pentru ca Andrei Ionescu sa atinga apogeul, când sutul sau, din interiorul careului de 16 metri, a fost blocat in extremis de Pampea, aflat la pamânt.
Toate acestea nu au condus decât la un semiesec, tinând cont de faptul ca riposta vâlceana a lipsit cu desavârsire, fluierul final pecetluind un scor alb, neconform cu cele intâmplate pe terenul de joc. Universitatea si-a pastrat titulatura de lidera, la capatul unei evolutii bune, si priveste increzatoare ultima partida din acest tur de campionat, in care va intâlni „satelitul“ lui Dinamo Bucuresti
|
|
|
Post by GAZETAR on Nov 23, 2005 12:04:15 GMT 2
Ilie Balaci a parasit Qatarul (I.J.) Clubul Al-Arabi din Doha a anuntat oficial ca antrenorul principal al echipei, Ilie Balaci, se afla intr-o „vacanta medicala“. Echipa este pregatita acum de un antrenor din Qatar, Abdulah Sa'ad. In ultimul meci din campionatul Qatarului, Al-Arabi a invins cu 3-1 pe Al-Sadd, partida fiind transmisa in direct de Aljazeera Sport. A fost o confruntare intre trei tehnicieni craioveni: Ilie Balaci si Florin Cioroianu (Al-Arabi) si Doru Isac (secund la Al-Sadd). Dupa aceasta etapa, a noua, Al-Sadd se afla pe locul cinci, iar Al-Arabi pe sase. Balaci este asteptat zilele acestea la Craiova, unde va urma un tratament medical.
|
|