|
Post by GAZETAR on Mar 30, 2006 13:05:24 GMT 2
Fanii vor putea fi alaturi de Stiinta Suporterii olteni au fost iertati
(A.V.) 30 martie 2006
Incidentele de la FC Caracal, dintre fanii Universitatii si fortele de ordine, au ajuns ieri pe masa Comisiei de Disciplina din cadrul Federatiei Române de Fotbal. Casetele video apartinând Politiei din Caracal au ajutat enorm clubul alb-albastru cu privire la disputa de mâine, cu Astra Ploiesti, oltenii fiind cât pe ce sa joace cu portile inchise. Din fericire, filmuletele au demonstrat ca ostilitatile din tribuna stadionului „Parc“ nu au fost chiar atât de violente, ca urmare, decizia membrilor Comisiei de Disciplina a fost ca suporterii Universitatii isi pot sustine favoritii mâine din tribuna.
„Comisia de Disciplina ne-a iertat de suspendare dupa ce au vizionat casetele filmate de politia din Caracal. Ne-au solicitat in schimb si casetele jandarmeriei, pe care trebuie sa le prezentam intr-o saptamâna, dar nu sunt probleme pentru ca nici cei de la FC Caracal nu vor daune sau altceva. Oricum, nu am primit nici avertisment si nici amenda, deci suporterii pot lua loc in tribune la meciul cu Astra“, a spus Marius Mitran. Acesta a mai adaugat ca s-a pus deja la dispozitia Comisiei o hârtie de la Jandarmeria Caracal in care se specifica faptul ca nu au existat probleme deosebite, lucru care a dus la clasarea cazului.
|
|
|
Post by GAZETAR on Mar 30, 2006 13:07:04 GMT 2
Reintoarcere in sport Pavel Badea, sef la CS Universitatea Ion JIANU 30 martie 2006 Pavel Badea este gata sa preia frâiele clubului la care a fost pentru prima data legitimat Dupa o absenta de un an, „Badita“ este pe punctul de a reveni in sport, el fiind unicul candidat la concursul de astazi de la CS „U“ Craiova.
Ultima data antrenor principal la Universitatea in turul campionatului nefast 2004/2005, Pavel Badea s-a retras din lumea fotbalului, preocupat mai mult de afacerile personale.
Astazi, la sediul Clubului Sportiv Universitatea se desfasoara concursul pentru ocuparea postului de director executiv, post devenit liber ca urmare a indepartarii profesorului Ion Rinderiu din motive de vârsta. Corneliu Andrei Stroe, presedintele Consiliului de Administratie al CS Universitatea, a afirmat ieri:„Intr-adevar, mâine (astazi, n.r.) va fi concursul pentru desemnarea noului director executiv, iar Pavel Badea este singurul inscris. Daca «Badita» va reusi, cred ca CS Universitatea va avea de câstigat. Si imi place sa cred ca va reusi deoarece, cum sa spun, tematica ii este cunoscuta, mai ales ca are experienta in sport, el cunoscând fenomenul nu numai din România, ci si din Elvetia, Coreea de Sud si Japonia“.
Badea: „Ar fi o reintoarcere la clubul mama“
Aflat de câteva zile in Bucuresti deoarece sotia urmeaza sa aduca pe lume al doilea copil al familiei Badea, un baietel, „Badita“ a comentat astfel posibila sa numire ca director executiv la CS Universitatea: „Daca eu voi fi câstigatorul concursului de mâine (astazi, n.r.), atunci putem discuta. Din ce motive mi-am depus dosarul? Nu este vorba de nici o provocare, cum ziceti. N-am ce si n-am cui sa demonstrez ceva anume. Pentru mine, aceasta posibila functie este, de fapt, o continuitate in sport, de a face un lucru care-mi place si pentru care am abilitati. Nu ma intereseaza partea materiala a functiei. Sunt legat sufleteste de clubul Universitatea, eu fiind legitimat aici din 1977, iar pâna in 1990 clubul Universitatea avea in componenta toate sectiile, fotbal, volei, handbal. Cu alte cuvinte, pentru mine ar fi o reintoarcere la clubul mama!“
Un nou CSM Craiova, pendinte de Consiliul Local
Un proiect mai vechi este pe punctul de a prinde viata in Banie, respectiv infiintarea unui Club Sportiv Municipal (CSM) pe lânga Consiliul Local Craiova, asa cum exista si in alte municipii din România.
Acesta ar urma sa obtina certificat de identitate sportiva pâna in aceasta vara, apoi ar prelua si finanta aproape intreaga activitate competitionala de la CS Universitatea.
Despre acest proiect, Corneliu Stroe a precizat: „Ne-am documentat asupra formelor care trebuie facute, iar acum un notar din Craiova se va ocupa de toate documentele necesare infiintarii unui club sportiv, dar toate demersurile se fac prin Primaria Craiovei. Dupa ce va infiinta aceasta noua structura sportiva, benefica pentru Craiova, atunci se va incheia un protocol de colaborare intre CSM al Consiliului Local Craiova si CS Universitatea. Cred ca pâna la inceperea noului an universitar, 1 octombrie, aceasta colaborare sa fie rezolvata. Acest club va fi finantat de consiliul local, sponsori din municipiu, cum este acum Fundatia GAZETA DE SUD, alocatiile bugetare de la MEC etc“.
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 11, 2006 13:41:23 GMT 2
Cifrele unui lider de Adrian IOSUB/Editie Speciala Universitatea are, dupã 19 etape, cel mai bun atac si cea mai bunã apãrare din seria a doua Gruparea din Bãnie are cele mai multe victorii dintre toate formatiile din cele trei serii ale Diviziei B.
Partea a doua a campionatului dovedeste, dacã mai era nevoie, cã gruparea-fanion a Olteniei este cu o clasã peste toate adversarele din seria a doua a Diviziei B. Jocul prestat în partide precum cele cu Rapid II, Astra Ploiesti si Juventus Bucuresti sunt exemple clare ale valorii lotului “comandat” de Ovidiu Stângã, jucãtorii fãcând cu fiecare meci care trece un nou pas spre Divizia A, acolo unde este locul grupãrii din Bãnie. În sprijinul acestor afirmatii vin “cifrele alb-albastrilor”, linia de clasament a Universitãtii fiind una de-a dreptul de invidiat. Cele 45 de puncte strânse în 19 etape, dupã nu mai puþin de 15 victorii (cu cinci mai multe decât oricare altã formatie din serie si cu una mai mult decât oricare altã grupare din toate cele trei serii ale Diviziei B - Ceahlãul înregistrând 14 succese în seria întâi) si douã rezultate de egalitate, situeazã Universitatea la o diferentã confortabilã fatã de urmãritoare. Apãrarea reprezentatã de Ciucã, Stoica, Mitchell si Bornescu se poate lãuda si ea cu titlul de cea mai bunã din serie, alb-albastrii primind doar opt goluri în actuala ediþie de campionat. În comparatie, echipa clasatã pe pozitia a doua la numãrul de goluri încasate este ocupanta locului 10, Minerul Motru, cu 12 “boabe” primite. De asemenea, alãturi de CSM Rm. Vâlcea, ocupanta pozitiei a doua, Universitatea are cele mai puþine înfrângeri, douã la numãr.
Fruntasi si în atac
Poate singurul motiv pentru unii de a gãsi defecte atunci când venea vorba de Universitatea în turul campionatului era compartimentul ofensiv, considerat destul de ineficient. Pauza de iarnã a schimbat însã radical situatia, venirile lui Baird si Gane fãcându-se simtite în atacul Universitãtii. Dupã 19 etape, echipa din Bãnie se poate lãuda acum si cu cel mai bun atac din serie, cu 32 de goluri marcate, trei mai multe decât CSM Rm. Vâlcea si Petrolul, ocupantele pozitiilor doi, respectiv trei în clasament.
Podiumul clasamentului celor trei serii ale Diviziei B
Seria I 1. Ceahlãul Piatra Neamþ 46p 2. Forex Braºov 37p 3. FC Braºov 35p
Seria a II-a 1. Universitatea Craiova 45p 2. CSM Rm. Vâlcea 37p 3. Petrolul Ploieºti 33p
Seria a III-a 1. Gaz Metan 37p 2. Liberty Oradea 36p 3. FC Bihor 30p
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 19, 2006 12:15:32 GMT 2
Anti-buCUResti -------------------------------------------------------------------------------- Scriu acest "editorial", nu pentru a saluta performanta Stelei, ci pentru a-i critica/injura/blestema pe aceia care imediat dupa tragerea la sorti a sferturilor de finala a Cupei UEFA au sustin fie pe Rapid, fie pe Steaua desi obisnuiau sa afirme ca sunt suporteri ai Universitatii Craiova (ma rezum sa vorbesc doar de Craiova, pentru ca nu sunt in masura de vorbesc despre fanii altor echipe de fotbal din Romania, in necunostiinta de cauza). Ce au in comun acestia ?! Sunt sclavi, si n-au pic de orgoliu. Dupa ce in editia 2004/2005 a Diviziei A, cand Universitatea inca se lupta cu echipele (mari) din Bucuresti, veneau la stadion pentru a-i injura pe bucuresteni si strigau sloganuri anti-buCUResti, ce s-a intamplat cu ei de si-au schimbat radical atitudinea ?! Raspunul lor a fost simplu : "pentru ca suntem romani, asa mai scoatem si noi capu' in Europa, si in plus facem puncte astfel incat peste un an sau doi sa vedem si pe Craiova in UEFA !", sau ceva de genu' asta, oricum toti adoptasera aceasi idee de cacat ! In primu' rand eu nu consider ca ma reprezinta Rapid sau Steaua... sau vreo alta echipa din Romania (remarcabil faptu' ca nu am scris rrapid/ sTEAUA) ! Din moment ce am ales singur (sau am fost ales, mai bine zis...) sa tin cu Universitatea, pentru mine nu conteaza ca nu jucam in Europa sau nici macar in Divizia A... Acu vreo 3 saptamani am vazut un film (Green Street Hooligans, merita vazut) care intr-un fel sau altu mi-a schimbat viziunea asupra fotbalului: liderul huliganilor ce sustin echipa West Ham United, afirma ca desi echipa pe care o iubeste este mediocra, nu considera ca asta e un motiv ca si suporterii ei sa fie la fel ! Oricum, revenind la voi, cei pentru care imi bat capu si duc o lupta de lamurire (ca oricum, degeaba v-as fi vorbit de West Ham, cand voi nici macar nu stiti in ce tara joaca aia), sunt curios daca ati fi tinut si cu Dinamo in `73 (sper sa nu confund anu), cand ne-au furat titlu' datorita golaverajului pe care il dobandisera cu echipe de pluton, care nu aveau incotro si erau nevoite sa se supuna ordinelor venite de sus ?! Sau daca in anu in care Steaua ni l-a furat pe Giga Popescu (in acea vreme, un simbol in Banie) pentru ca, cica, era obligat sa-si savarseasca stagiul militar, i-ati sustinut pe acestia in competitiile europene ?! Sau ce, nu i-ati considerat tot romani, nu mai aduceau glorie Romaniei ?! Faptu' ca acum ne transfera jucatorii in mod "legal", ademenindu-i cu sume pe care Craiova nu li le-ar putea oferii, poate SI din cauza unora care prefera sa vada meciurile la televizor, decat sa plateasca 50.000 (o data la 2 saptamani, cand jucam acasa), se cheama tot furt ! (si uite ca lovii 2 iepuri dintr-o lovitura) Daca tot ati adoptat in masa, ideologia ca echipele bucurestene trebuie sustinute in Europa, lasand deoparte orice rivalitate, cum i-ati putut sustine pe cei de la Dinamo in acest sezon de Cupa UEFA, dupa ce in vara asta ne-au defrisat, din nou, lotul de jucatori ?! Oricum... tot voi aveti dreptate: aveau multi jucatori in lot, care in trecut evoluasera si la Craiova, si era normal sa tineti cu ei, ca deh, ne-au bagat pe noi in B pentru o cauza nobila: sa aduca glorie lu' Dinamo in Europa, si automat... poporului roman. (de parca daca o sa plecati la cules de capsuni in Spania, o sa va arate lumea cu degetu pe strada, ca sunteti dintr-un cartier al orasului situat la 300 de km de Bucuresti, oras ce gazduieste meciurile de acasa ale echipei de fotbal ce va juca peste 2 saptamani, sau cand dracu o fi, semifinala Cupei UEFA cu cei de la M'Boro... pfiu, ce incalcita fu asta!) Cel putin, intr-un final, am reusit sa-mi explic de ce sustineti unii (si) pe Steaua: ...Gigi e de vina! Urmand exemplul magilor ce s-au lasat indrumati de o stea, asa va lasati voi acum condusi de un oier (defapt, el s-a auto-intitulat Razboinicul Luminii, dar poate fi numit si Mag, e trendy numele, citat din Corintieni, alineatu 13, paragrafu 3.), ca numai unii ca voi ar putea sa intoarca si celalalt obraz atunci cand primesc o palma... (nu-i nimic, la anu' poate o sa fim mai rapizi ca ei, si o sa le oferim informatii despre jucatorii de perspectiva din curtea Universitatii, inainte sa se oboseasca ei sa-l roage pe Dumnezeu sa-i dea prin harul lui divin inca cateva milioane pentru transferuri, lu' Gigi !) Am citit acu cateva zile, un articol semnat de Cosmin Staicu, in Editie Speciala de Oltenia, care vorbea tot despre mentalitatea "anti-buCUResti" si care mi-a placut mie... oricum mi-a ramas in minte fraza urmatoare: "degeaba scoate Steaua cateva mii de romani pe strazi, dupa o victorie cu Betis, daca dupa un meci slab in campionat nu mai aduna decat 1.000 de spectatori la stadion" !! Bestiala... da' totusi... nu cred ca ziaristul respectiv stia de existenta voastra, a sustinatorilor virtuali ai echipei din Ghencea, adica... voi, suporterii "de ocazie". Sa spui ca tii cu Steaua in Europa, e ca si cum ai spune ca tii cu Dinamo in Divizia A, din moment ce noi n-am avut ocazia sa evoluam in nici una din cele 2 competitii in acest sezon (pai ce, Dinamo nu ne reprezinta pe noi, oltenii, dupa ce 3/4 din lotu' lor e "adus" de la Craiova?!... am mers si eu pe aceasi idee de 2 bani ca si voi, ma bazez pe legaturile de sange, pe gradele de rudenie, dar nici nu uit ca dinamovistii au trecut o data prin Craiova, in drum spre Timisoara, deci au o datorie morala fata de noi, locuitorii acestui oras, si sustinatori ai Universitatii ... mda, lol, poate suna aiurea, dar scuza voastra e si mai penbila decat asta! ). Huh, pana una alta, ma plictisii sa bat campii pentru niste dobitoci lipsiti de personalitate, raman totusi la parerea ca omu`e inainte de toate e mai mult decat un simplu motto in viata pentru unii dintre voi. (pentru aceia care va regasiti in randurile de mai sus, si cred ca sunteti destui). PS: Trebuie sa recunosc ca si eu am tinut cu Rapidu' in acest sezon de UEFA, si anume in meciul direct cu Steaua, pentru ca logic gandind, dupa un meci direct in sferturile de finala, una dintre ele tot trebuia sa egaleze performanta Craiovei, astfel incat am preferat sa fie Rapidu' pentru ca nici unu din conducatorii lor nu a aparut in presa sa conteste performanta Craiovei din `83 (pe cand MM a declarat in presa ca Universitatea a fost norocoasa in acel sezon... poate nu stia ca la Campionatul European din `84, deci dupa numai un singur an, Craiova avea 14 jucatori convocati la nationala Romaniei!!) , dar si datorita faptului au avut un parcurs european mai dificil, intalnind echipe mai puternice decat Steaua. FORZA STIINTA & M'BORO ! sursa forum Gds: forum.gds.ro/showthread.php?p=1696#post1696
|
|
|
Post by GAZETAR on Apr 19, 2006 12:47:42 GMT 2
|
|
|
Post by GAZETAR on May 15, 2006 13:54:41 GMT 2
Frumosii nebuni ai Craiovei Maxima (optional cu autograful autorului) 400 pagini, din care 100 ilustratii, fotografii inedite din arhiva fotbalistilor Craiovei Maxima, cu o prefatã de Fãnus Neagu. Volumul cuprinde: palmaresul intern si international al Universitãtii, plus 27 de interviuri inedite cu cei 15 mari fotbalisti ai Craiovei Maxima (Balaci, Beldeanu, Boldici, Cãmãtaru, Cîrtu, Crisan, Donose, Geolgãu, Irimescu, Lung, Negrilã, Stefãnescu, Tilihoi,Ticleanu, Ungureanu), antrenorii Otet si Ivan, mentorul Craiovei Maxima (Corneliu Stroe), medicul Vasile Frînculescu, crainicul Sebastian Domozinã, Stefan Andrei (ocrotitorul oltenilor), apoi scriitorii vremii- Eugen Barbu, Ion Bãiesu, Radu Cosasu(alias "Belphegor"), Fãnus Neagu, Adrian Pãunescu si Traian Ungureanu. Gazeta Sporturilor a scris despre aceasta carte: "Este o carte senzationalã" (Radu Cosasu, într-un editorial). Volumul prezintã, printre alte momente inedite si necunoscute pânã acum, culisele semifinalei Benfica - Universitatea, aprilie 1983. Cu patru zile înainte de meciul retur de la Craiova, România a jucat cu campiona mondialã Italia (1-0), iar oltenii au avut atunci sapte jucãtori convocati, din care sase au fost pe teren: Stefãnescu, Ungureanu, Balaci, Geolgãu, Cãmãtaru, Cîrtu. Negrilã a fost rezervã, iar Lung accidentat). Mircea Lucescu , conform declaratiilor din carte, a stimulat pe internationalii României cu medicamente interzise, iar efectul negativ s-a vãzut dupã meciul cu Italia, adicã cei sapte internationali olteni au avut o slãbiciune în returul cu Benfica. Patimile lui Crisan (optional cu autograful autorului) 100 pagini, cu prefatã de Traian Ungureanu, 6 RON. Cartea cuprinde trei mari capitole: Cântecul lebedei (ultimul interviu cu Zoli Crisan), Nenorocirea lui Crisan poartã nume femeiesc (senzationalele dezvãluiri ale lui Ilie Balaci despre viata lui Zoli, dezvãluiri pentru care fosta sotie a lui Crisan, aflatã în Italia, îl poartã pe Balaci de doi ani pe drumurile Judecãtoriei si Tribunalului Dolj , cerându-i 5 miliarde lei vechi pentru calomnie! Tot 5 miliarde de lei solicitã si din partea autorului (I.J.) pentru vina cã a consemnat declaratiile lui Balaci!). Detalii la : www.craiova-maxima.ro/index.php?meniuId=11&viewCat=56&lg=ro
|
|
|
Post by GAZETAR on May 22, 2006 12:25:41 GMT 2
S - A U I N T O R S L E I I !!! 19 mai 2006. O zi in care Oltenia fotbalistica a explodat din nou de bucurie. Universitatea Craiova, cea mai iubita echipa din tara noastra, s-a intors oficial in prim-planul fotbalului romanesc. Desi fortata sa joace in alta parte decat pe “Ion Oblemenco”, Stiinta a castigat partida cu FC Sibiu si revenirea pe prima scena a fost una triumfala. Nebunia Craiovei s-a mutat pentru o dupa-amiaza la Targu Jiu, fanii din Banie invadand orasul lui Brancusi. Si primirea suporterilor gorjeni a fost calda, ca de atatea ori, asa cum se cuvine unei mari echipe. Bucuria Olteniei a fost uriasa, chiar daca revenirea Universitatii in Divizia A era una anuntata, alb-albastrii dominand de la un capat la altul o serie mult prea mica pentru un nume de legenda. Campioana unei mari iubiri a promovat dupa un sezon in care suferit si a luptat cu mandrie si cu onoare si la inceputul caruia multi le preziceau pustilor lui Stanga Divizia C, sau ii cereau lui Adrian Mititelu compromisul unei fuziuni. “Am plans de bucurie, pentru ca nimeni nu a crezut in noi si am reusit. Ne-am facut doar datoria, greul abia incepe”, spunea dupa meci Bornescu. Meciul de pe “Municipalul” gorjean a inceput odata cu ocazia lui Stanga, oaspetii scapand cu bine de lobul lui Ovidiu. Managerul oltean a fost insa cel care a deschis scorul cu zece minute inainte de finalul primei reprize, dupa o pasa de la Garla. Aproape ca nici nu mai conta ce s-a intamplat in teren, pentru ca deja spectacolul se mutase in tribuna. Suporterii Craiovei si-au incurajat frenetic echipa care a pus pentru totdeauna stapanire pe inimile lor, spre finalul meciului la portavoce trecand chiar unul din idolii galeriei, Micea Bornescu. Dupa ocaziile irosite in primele 45 de minute de Baird, Ciuca si Velcovici, in partea a doua a jocului Garla si Gane au trecut pe langa majorarea avantajului. Veteranul din atacul Stiintei a reusit insa in minutul 80 al cincelea sau gol in acest retur, devenind golgheterul la zi al Universitatii in editia 2005-2006. Capitala Olteniei a sarbatorit pana tarziu in noapte nu promovarea, ci renasterea Universitatii, a celei mai rebele echipe care a existat vreodata in Romania, in timp ce Bucurestiul tremura din nou: sing
|
|
|
Post by GAZETAR on Jun 14, 2006 17:14:58 GMT 2
Invazia strainilor va avea loc pe 19 iunie Dan Stalinescu promite, oltenii asteapta Alexandru VIRTOSU
Pe 19 iunie, când se va reuni lotul alb-albastru, la Craiova vor ajunge mai multi jucatori din campionatul de la Antipozi, recomandati de impresarul Dan Stalinescu, in afara portarului Glen Moss. Este vorba despre Joshua Rose, care are 24 de ani, este stângaci si poate evolua atât pe postul de atacant, cât si pe cel de mijlocas la sustinere, provenit de la New Zeeland Knights. Alt nume care va completa lotul Stiintei este Wayne Heath, de 23 de ani, care s-a pregatit cu echipa de rezerve a clubului Blackburn Rovers, dar nu a reusit transferul. Heath va trebui sa suplineasca absenta lui Madalin Ciuca din defensiva Universitatii.
Cel de-al treilea jucator aflat in discutii cu gruparea alb-albastra este Joshua Maguire, un mijlocas de 26 de ani, provenit tot de la New Zeeland. Insa toti vor semna cu Universitatea abia dupa ce vor fi vazuti de Ovidiu Stinga.
La capitolul certitudini, Universitatea se poate lauda cu alti trei jucatori de perspectiva, in speta fiind vorba despre fundasul central Catalin Ojica (19 ani), mijlocasul Bogdan Piko (19 ani) si atacantul Vlad Taran (16 ani), cei trei sibieni semnând un contract pe cinci ani.
|
|
|
Post by GAZETAR on Jul 17, 2006 12:13:07 GMT 2
Universitatea si-ar putea schimba antrenorul Nae Ungureanu, in locul lui Stinga? Ion JIANU Dupa ce saptamâna trecuta alb-albastrii au pierdut amicalele disputate in fata celor doua echipe din Liga I, la TV Sport s-a zvonit ca Stinga ar putea fi inlocuit, Ungureanu fiind in pole position. Partida de verificare de sâmbata, Universitatea - Sportul 1-2, a fost transmisa in direct de TV Sport, fiind considerata o intâlnire amicala interesanta din aceasta pauza competitionala. Spre finalul meciului, comentatorul A.G. a lansat un zvon potrivit caruia Nae Ungureanu, demis recent de la Pandurii Târgu Jiu, ar fi posibil sa preia conducerea tehnica a Universitatii, ca principal. „Rosu“ a fost vazut sâmbata in tribuna stadionului „Ion Oblemenco“, dar la meciul Craiovei au fost si alti antrenori, Bondrea, Sandoi. Ieri-dimineata, Nae Ungureanu a spus: „Nu stiu nimic despre ceea ce ziceti ca ati auzit. Nu m-a contactat nimeni si nu pot sa va ofer nici o informatie. M-am intâlnit la stadion si cu X si cu Y, dar n-am fost abordat pe tema Universitatea“. Contactându-l ieri si pe presedintele Consiliului de Administratie, Adrian Mititelu, acesta a negat cu vehementa: „Nu-l inteleg pe comentatorul de la TV Sport. Inainte de meci m-a intrebat despre acest zvon cu Ungureanu in locul lui Stinga si i-am explicat foarte clar ca este vorba de un zvon aiurea, dar se pare ca n-a inteles nimic. N-am nici un motiv sa-l schimb pe Stinga! Si acest zvon face parte dintr-o serie intreaga de regii si scenarii menite doar sa discrediteze Universitatea“. Sabin Ciurea, navetist pe ruta Caracal - Craiova? Cum Silviu Lung pleaca miercuri cu Anghel Iordanescu in EAU la Al Ain, oficialii olteni au inceput cautarile pentru alt antrenor cu portarii la Universitatea. Sabin Ciurea, in prezent la FC Caracal, a fost cautat de Silvian Cristescu pentru a se ocupa si de portarii Stiintei. Ciurea, sub contract cu FC Caracal pâna in 2008, ar urma sa antreneze goal-keeperii celor doua formatii, Universitatea si FC Caracal, un fel de premiera in România! Deocamdata, nu s-a decis in aceasta problema, fiind vehiculate si alte nume.
|
|
|
Post by GAZETAR on Jul 17, 2006 12:14:58 GMT 2
Finantatorul Stiintei este in continuare optimist „Am incredere in jucatori!“ Ion JIANU Ca de obicei, Adrian Mititelu nu pune pret pe rezultatele partidelor de verificare, el argumentându-si acest punct de vedere prin aceea ca echipa este inca in formare, iar câtiva jucatori titulari sunt inca nerefacuti. „Sunt cel mai suparat dintre toti. Nu faptul ca am pierdut un amical, ci altceva ma deranjeaza, anume ca, deocamdata, suferim la relatiile de joc. Degringolada in aparare s-a produs in momentul in care a fost introdus Salih la marcaj. A fost incercat in acest post deoarece el s-a laudat ca ar putea face fata, dar n-a mers. Totodata, avem probleme cu atacantii. Pirvu n-a jucat de jumatate de an, iar lui Baird i-am cerut si eu explicatii pentru evolutii, oarecum mai slabe decât in sezonul trecut. Baird mi-a spus sa am rabdare, promitându-mi ca pâna la inceperea campionatului va fi OK, Baird jucând doar aproximativ 60 la suta din potential. Vreau insa sa specificati ca am incredere in jucatori si sunt convins ca echipa isi va intra in mâna. Cred ca oamenii de fotbal au sesizat ca Universitatea nu a putut folosi cel mai bun 11 deoarece inca nu sunt refacuti Ciuca, Andrei Ionescu, Fritea, Saceanu si Costea I. Dupa toate probabilitatile, Saceanu va intra la joc saptamâna aceasta, iar vestea buna este ca Andrei Ionescu si Costea I reincep antrenamentele cu echipa in maximum zece zile, fiind sanse destul de mari ca Ionescu sa joace in meciul de acasa cu FC Arges, din etapa a III-a, iar Costea I in etapele IV sau V“, a declarat Adrian Mititelu.
|
|
|
Post by GAZETAR on Aug 9, 2006 13:16:07 GMT 2
Din ce in ce mai multi oficiali la Universitatea Geolgau, presedinte Alexandru VIRTOSU Incepând de ieri, staff-ul alb-albastru a mai suportat o modificare, in conducerea clubului fiind cooptat si Gheorghita Geolgau. De altfel, fostul component al Craiovei Maxima si-a inceput activitatea la Universitatea inca de acum doua saptamâni, dar abia ieri a fost investit in functia de presedinte al Stiintei. Asta deoarece Gheorghita Geolgau nu si-a putut rezolva problemele contractuale de la fostul loc de munca
|
|
|
Post by GAZETAR on Aug 14, 2006 13:09:38 GMT 2
Hais, Ajica! Mititelu a luat-o pe aratura Alexandru VIRTOSU, Lucian CAZAN Bodyguarzii au facut ordine in curtea lui Mititelu Sâmbata seara, Adrian Mititelu a demonstrat inca o data ca nu stie când sa se opreasca, atitudinea sa putând sa puna pe gânduri si medicii de la spitalul de glumeti. Pe lânga faptul ca a interzis, din nou, accesul reprezentantilor unor cotidiene din Craiova la locul rezervat presei din tribuna oficiala, Mititelu a recurs si la alte practici comuniste. Simtindu-se ca acasa, la Booveni, pe stadionul „Ion Oblemenco“, Mititelu a considerat ca nici fotoreporterul GdS nu are ce sa caute in „batatura“ sa, refuzându-i inexplicabil cererea de acreditare. Cu toate acestea, Marian Preda a reusit sa patrunda pe pista arenei si sa-si exercite meseria, „fentând“ vigilenta oamenilor platiti de patronul Mititelu. Povestea nu s-a terminat aici. In timp ce bodyguarzii interziceau ziaristilor dati in „consemn“ sa patrunda la conferinta de presa, Mititelu a gasit de cuviinta sa faca din nou circ. Primul intrat in „gura“ lui Mititelu a fost Lucian Cazan, in acel moment, singurul reprezentant al GdS la conferinta de presa. Mititelu a luat-o pe tarla in momentul plecarii de la stadion, când a adresat reprezentantilor GdS cuvinte pe care hârtia nu le poate suporta, invatate pe maidanele de la Booveni sau atunci când se necajea ca i-a scapat vaca in porumbi.
|
|
|
Post by GAZETAR on Aug 14, 2006 13:13:44 GMT 2
Universitatea - FC Arges 3-1
• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 4.000.
• Au marcat: Dina '25, Saceanu '34, Rose '66 / Prepelita '71.
Universitatea: Bornescu - Dananae, D. Stoica, Mitchell, Velcovici - Dina ('63, Pirvu), Stavaru, Saceanu, Rose ('74, Gingioveanu) - Stinga ('85, Piko), Baird. Antrenor: Ovidiu Stinga.
FC Arges: Vintila - Chita, Daouda, Giannopulos ('37, Tanase), D. Rednic ('74, Gane) - Nastasie ('21, Doman), Cruceru, Badea, Bilasco - Prepelita, Tanasa. Antrenor: Giuseppe Giannini.
• Au arbitrat: C. Balaj - C. Nica, M. Naghy.
• Cartonase galbene: Baird, Bornescu / Gane.
Alb-albastrii si-au luat revansa in fata pitestenilor, dupa acel scor de neprezentare inregistrat in perioada de pregatire, obtinând o victorie categorica, la capatul unui meci spectaculos.
Universitatea a reusit sa depaseasca perioada nefasta si sa bifeze prima victorie din campionat. Juvetii au facut ce au dorit pe teren, spectacolul fiind alimentat cu numeroase ocazii de poarta, trei goluri frumoase si multa dezinvoltura, toate astea in fata unui adversar care s-a regasit cu greu pe teren. Rezultatul final a redat increderea suporterilor olteni in viitorul favoritilor.
Universitatea a intrat hotarâta pe teren. Impinsi de la spate de Ovidiu Stinga, juvetii au prins aripi si au reusit sa-si inghesuie adversara in propria jumatate. Portarul Vintila s-a vazut nevoit sa scoata mingea din plasa pentru prima data in minutul 25, când Dina a deschis scorul dupa ce initial reluase in bara transversala mingea centrata de Rose. La doar noua minute de la reusita, Saceanu, care a facut mare risipa de efort sâmbata seara, a patruns, in dribling, in careul pitestean si l-a invins pe Vintila cu un sut bine plasat. Iuresul alb-albastru a continuat, dar Baird ('42) si Rose ('43) nu s-au dovedit prea inspirati in faza de finalizare, in timp ce oaspetii nu s-au putut lauda decât cu un sut al lui Doman, prins in doi timpi de Bornescu.
Aceeasi „partitura“ si dupa pauza
Chiar daca nu au fost la fel de insistenti ca in prima parte a intâlnirii, elevii lui Ovidiu Stinga s-au jucat cu ocaziile, defensiva alb-violeta fiind prinsa pe picior gresit de nenumarate ori, prin Baird si Rose, unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren. Universitatea ar fi putut marca al treilea gol in minutul 57, dar Dina si Stinga nu au profitat de luftul lui Daouda, ocazie urmata de câteva contre ale pitestenilor, incheiate fara succes. Intr-un final, tot suporterii olteni aveau sa exulte, Rose reusind sa incheie partida en-fanfare, executându-l pe Vintila cu un sut la coltul lung ('66).
Rezultatul final l-a stabilit insa Prepelita ('71), care a redus din diferenta cu o reluare din patru metri, fara ca Mircea Bornescu sa aiba vreo reactie. FC Arges a dominat finalul partidei, dar defensiva condusa de Dorel Stoica nu avea sa mai cedeze, actiunile oaspetilor fiind stopate din „fasa“.
Alb-albastrii au obtinut mai mult decât cele trei puncte puse in joc, au recâstigat increderea suporterilor, au punctat la capitolul moral. Restabilind linistea in Banie, juvetii si-au „obligat“ fanii sa viseze frumos, sa spere intr-un rezultat bun si la Rapid, meci care va avea loc sâmbata, de la ora 21.00.
|
|
|
Post by GAZETAR on Aug 16, 2006 11:50:28 GMT 2
DINAMO SI STEAUA AU DISTRUS CRAIOVA MAXIMA Echipa de primã ligã din Craiova nu a început sezonul tocmai în forþã pe teren, dar compenseazã cu brio prin declaraþii belicoase, ce continuã rãzboiul cu echipele mari din Bucureºti. Acum, preºedintele din perioada de glorie a „Craiovei Maxima“, Corneliu Stroe, a intrat în dialog cu fanii Universitãþii ºi a rãspuns întrebãrilor puse pe forumul site-ului www.craiova-maxima.ro, pentru a-ºi exprima opiniile în legãturã cu ce se întâmplã în fotbalul românesc, dar mai ales pentru a explica decãderea unei mari echipe - Craiova anilor ’80. Primul atac, din nou, la granzii din Bucureºti. Referindu-se la dispersarea acelei celebre echipe, el a arãtat cã „aceastã distrugere are o istorie lungã ºi complexã. Cele douã echipe departamentale mari ale fotbalului românesc, Steaua, coordonatã de Valentin Ceauºescu, ºi Dinamo - formaþia Ministerului de Interne, mai precis, a departamentului de stat al Securitãþii, erau deranjate de prezenþa unei grupãri fotbalistice în provincie care le încurca socotelile ºi, mai ales, se interpunea în lupta directã dintre ele. Craiova era una dintre ele, dar n-a fost singura”, observa fostul preºedinte, citat de Gazeta de Sud. El amintea Petrolul cu trei titluri de campioanã (1958, 1959, 1966), UTA cu douã (1969, 1970) ºi FC Argeº - douã (1972, 1979), dar ºi de Craiova, care în 1973/1974, a luat primul dintre cele patru titluri. La care se adãugau, în acea perioadã, ºi succesele din Cupã din anii 1977 ºi 1978. Fostul preºedinte al clubului precizeazã cã totul a început dupã succesele din ’79 în Cupa UEFA ºi campionatele cucerite în ’80 ºi ’81, în acest ultim an fiind luatã ºi Cupa României, ºi dupã semifinala UEFA '83. „Aceste succese europene ºi interne le-au pus pe gânduri pe Dinamo ºi Steaua, iar echipele departamentale au întocmit un plan de distrugere a Universitãþii. Astfel, în luna mai 1984, în plin campionat '83/'84, a fost destituit, fãrã nici un motiv, antrenorul Constantin Oþet ºi numit antrenor, peste voinþa noastrã, a celor de la Craiova, Mircea Rãdulescu. Sub masca ideii de a întineri echipa, s-a vãzut însã clar intenþia de a distruge Universitatea! S-a început cu Zoli Criºan”. Stroe acuzã cã „Mircea Rãdulescu avea girul prim-secretarului de atunci. De fapt, acesta era în permanenþã la reºedinþa prim-secretarului din 1984, Gheorghe Stoica”. Aºa s-a întâmplat cã au plecat Donose, Tilihoi ºi Ilie Balaci, „care era accidentat ºi nu i s-a permis sã plece în Germania pentru o operaþie de ligamente, iar apoi a fost scos din lot!”. A urmat apoi Costicã ªtefãnescu la Braºov ºi plecarea lui Cãmãtaru. „Cluburile departamentale din capitalã si conducerea de partid din Craiova” au distrus nucleul echipei, a întãrit Corneliu Stroe. Vorbind despre actuala echipã a Craiovei, Stroe afirma cã el crede „în echipã ºi în menþinerea ei în Liga I, bazându-mã pe faptul cã mai sunt vreo cinci - ºase echipe cel puþin de valoare asemãnãtoare cu a noastrã. Nu cred însã într-o calificare acum a Universitãþii într-o cupã europeanã”.
|
|
|
Post by GAZETAR on Aug 21, 2006 9:25:54 GMT 2
Universitatea a facut cel mai bun meci al sau RAPID - UNIVERSITATEA 1 - 1 Alexandru VIRTOSU/GdS Alb-albastrii le-au pus probleme serioase rapidistilor Liga I Rapid - Universitatea 1-1 • Stadion „Giulesti - Valentin Stanescu“, spectatori: 8.000. • Au marcat: V. Moldovan '58 / L. Pârvu '7. Rapid: D. Coman - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Badoi, V. Negru ('70, E. Dica), N. Grigore ('84, N. Constantin), Karamian - Buga, Zicu - Griffiths ('55, V. Moldovan). Antrenor: Razvan Lucescu. Universitatea: Bornescu - Dananae, D. Stoica, Mitchell, Velcovici - Dina ('67, I. Gaman), Stavaru, Saceanu, Rose ('73, Gârla) - Stinga, L. Pârvu ('88, Piko). Antrenor: Ovidiu Stinga. • Cartonase galbene: Buga, Maftei / Bornescu, Dananae, Stinga, Mitchell, D. Stoica, Velcovici, I. Gaman (2). • Cartonas rosu: I. Gaman ('82). • Au arbitrat: T. Lajos - C. Avram, Fl. Damaschin. • Observatori: N. Pantea, A. Huzu. Alb-albastrii au jucat fotbal in Giulesti, intrecându-si adversarii la aproape toate capitolele. Fara doar si poate, Universitatea a avut o evolutie stralucita in Giulesti, cel putin in prima repriza, când alb-albastrii au reusit sa puncteze la toate capitolele, capatând respectul Rapidului, care a parut ca joaca in deplasare. Din pacate, juvetii nu au mentinut aceeasi nota si in partea secunda, pentru ca, daca ar fi facut-o, cu siguranta reuseau sa mai inscrie o data si sa obtina o victorie foarte frumoasa. Intrând pe teren cu gândul de a juca fotbal, Universitatea nu a parut deloc deranjata de ispravile rivalei din perioada in care a absentat de pe prima scena si a inceput sa-si arate coltii de la primul fluier, surprinzându-i pe elevii lui Razvan Lucescu. Rapidistii s-au vazut nevoiti sa se stearga la ochi dupa numai sapte minute, când Pârvu a terminat treaba inceputa de Dina, reluând nestingherit din sase metri. Acuzând din plin primirea golului, Rapid s-a regasit foarte greu pe teren, fapt taxat de olteni cu vârf si indesat. Pârvu a fost aproape de dubla in minutul 17, când a trecut in viteza de Maftei, a intrat in careu si a sutat foarte bine, dar Coman, cu un reflex extraordinar, a respins mingea in corner. A urmat replica rapidista, dar N. Constantin ('20), Griffiths ('30) si Buga ('31) s-au dovedit inutili in fata lui Bornescu, unul dintre artizanii punctului obtinut in Capitala. Pârvu putea transa victoria „Suparati“ pe intentia gazdelor, alb-albastrii au preluat initiativa si au fost aproape de a da lovitura de gratie in minutul 34, prin acelasi Pârvu, care a avut o evolutie demna de aplaudat. „Catelul“, servit excelent de Saceanu la mijlocul terenului, a profitat de iesirea hazardata a lui Coman, insa, din pacate, atacantul craiovean nu a „simtit“ poarta atât de bine, mingea trecând putin pe lânga butul din dreapta. Replica nu a intârziat sa apara, dar Buga ('37), Rada ('38), Badoi ('43) si Zicu ('44) nu au reusit decât sa-l evidentieze pe Bornescu, paradele „inghetând“ rezultatul de pe tabela. Arbitrii si-au intrat in rol Daca in prima parte a intâlnirii brigazii de arbitri nu i s-a putut imputa nimic, in partea secunda, Tiberiu Lajos si compania, „scuturati“ la pauza de Dinu „Vama“, si-au schimbat modul de lucru, favorizând in multe faze echipa gazda. Prima data când „cavalerii“ fluierului si-au dat in „petec“ a fost in debutul partii a doua, centralul aratând cu multa usurinta o sumedenie de „galbene“ oltenilor, asta dupa ce Bornescu a primit o piatra in cap din peluza. De altfel, tusierul Flavius Damaschin a inchis ochii, si gura oltenilor totodata, la pozitia de ofsaid in care s-a aflat Valentin Negru, in faza premergatoare golului reusit de Viorel Moldovan ('58), iritând la maximum spiritele din teren. Au cazut fizic Din pacate, oltenii, care au jucat cu un om in minus din minutul 82, Irinel Gaman incasând prosteste cel de-al doilea „galben“, nu au mai reusit sa fie la fel de incisivi in atac, mijlocasii si atacantii olteni cazând fizic. Practicând un joc defensiv, elevii lui Ovidiu Stinga s-au vazut nevoiti sa se baricadeze in propria jumatate, aparându-se orbeste pentru mentinerea rezultatului de pe tabela. In ciuda efortului depus de Emil Dica ('83) si Ianis Zicu ('84, '85), Universitatea ar fi putut da lovitura de gratie in cel de-al treilea minut de prelungire, când Piko, care trecuse mingea de Maftei, a fost oprit prin fault de fundasul rapidist. De altfel, daca Tiberiu Lajos cântarea cu atentie faza, ar fi putut arata mai mult decât un cartonas galben fundasului rapidist, pentru ca giulesteanul se afla in pozitie de ultim aparator. Punctul obtinut in Giulesti nu conteaza atât de mult in clasament, cât conteaza in inima fiecarui jucator si suporter oltean, care a inceput sa priveasca din alte perspective derbiul de saptamâna viitoare, cu Dinamo.
|
|