|
Post by Florian Ciobanu on Jul 27, 2004 15:42:29 GMT 2
vrei si fanfara? Ca saptamana asta cica o sa ploua si n-aveam echipament adecvat. da', te-astepoata si pe tine cineva acolo, sau esti undercover? Sa venim careva daca putem. ministerul al muzicii era pentru mine...o sa intru pe ministerul agriculturii al mixului muzical modern. sa vad si io ce zic astaia acolosha
|
|
|
Post by RAMBO on Jul 27, 2004 15:50:35 GMT 2
vazui ca era pt tine asa ca am pus linku in halta parte ( "h" mut din franceza) , o sa vina nashul meu , costel si inca un tip cu care o sa ma duc la craiova dar seara aia o sa stau in bukale sa ma cinstesc asa ca poate bem un brifcor ( cine stie ce inseamna asta? ) pe undeva pe acolo, fanfara nu e nevoie ca ne cinta cristi staicu ca tii minte ce prezentare si-a facut cind a aparut pe forum...sa imi dai un e-mail cu un nr de cell sa iti zic pe undeva o sa fiu in cinste
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Jul 27, 2004 16:02:31 GMT 2
dadadada... pai, eu sper sa fiu available si sa nu am altceva de facut. Ca daca stau bine sa-mi amintesc, or fi trecut vreo 6 ani decand nu ne-am vazut. Muica, ce de ani...
|
|
|
Post by RAMBO on Jul 27, 2004 17:45:25 GMT 2
cam asa e dar nu mai pune cifre caci aduna lumea , afla virsta si ne trimite felicitari pt pensionare:))
|
|
|
Post by AdrianRusu on Sept 2, 2004 21:37:32 GMT 2
yo yo yo romanasi
|
|
|
Post by pufica on Sept 3, 2004 8:31:07 GMT 2
r u talking to me?!?!?!
|
|
|
Post by RAMBO on Sept 4, 2004 16:02:59 GMT 2
nu neaparat, asa se baga el in seama cu lumea ca e si el de la craiova deh dar ii trece ca e baiat valabil dar il afecteaza exploziile solare:)
|
|
|
Post by RAMBO on Sept 4, 2004 16:04:20 GMT 2
se scrie romanashi nn ce se mai executa pe acolo pe la tine?
|
|
|
Post by Florian Ciobanu on Sept 10, 2004 14:31:17 GMT 2
Rambo, da-mi tata si mie datele de contact al celor doi craioveni cu care ne-am vazut la Traffic (ca, uite, n-am avut cum sa-i anunt pentr intlnirea de alataltaieri). Vorbesc, acilea despre seara in care ai sosit tu in tara si ne-am vazut si cu Cristi Papuc. N-o sa uit faza cu jentile de la semafor (povesteai tu)...de mare angajament... cu multzamiri in advance, F
|
|
|
Post by RAMBO on Sept 13, 2004 21:17:46 GMT 2
ti-am dat un e-mail cu datele necesare si suficiente:)
|
|
|
Post by GAZETAR on Sept 27, 2004 9:11:25 GMT 2
Capital Deficitele pot arunca Statele Unite in prapastie America a batut toate recordurile legate de deficit fiscal si de cont curent
In plina campanie electorala, economistii americani critica vehement politica economica a guvernului SUA. Ei avertizeaza ca, pe termen mediu si lung, deficitele economiei americane risca sa-i provoace o criza financiara fara precedent. Adina Sadeanu, New York "Cartoful fierbinte" al acestei campanii electorale nu este nici terorismul si nici Irakul, ci un subiect cu mult mai complicat. Promisiunile electorale extrem de generoase ale presedintelui George W. Bush au readus in discutie un subiect pe care nici unul din candidatii la Casa Alba nu vrea sa-l infrunte: deficitul fiscal. "Este timpul sa recunoastem ca suntem intr-o groapa fiscala pe care nu trebuie sa o mai adancim", afirma recent David M. Walker, seful Curtii de Conturi a SUA. El spune ca problemele cele mai mari deriva din finantarea promisiunilor legate de programele sociale, in principal privind sistemul de pensii si de sanatate. Potrivit datelor oficiale, doi dolari din cinci sunt cheltuiti pe sistemul de pensii si cel de asigurari medicale, o ecuatie nesustenabila pe termen lung. "Fara schimbari in politica actuala, povara costurilor va presa si mai mult asupra cheltuielilor bugetare. In final, va trebui sa acceptam ca nu ne putem permite un Cadillac pentru sistemul de sanatate, ci doar un Chevrolet", spune Walker. Datele oficiale arata ca, dupa trei ani de surplus bugetar, angajamentele actuale depasesc acum de 18 ori bugetul federal. Potrivit ultimelor estimari, costurile bugetare cu sistemul de sanatate (inclusiv pentru medicamentele subventionate) ar putea depasi 8.000 de miliarde de dolari, pentru urmatorii 75 de ani. "Pentru a acoperi deficitul fiscal, ar fi nevoie de o crestere economica de cel putin 10 la suta tot timp de 75 de ani. Ceea ce este complet nerealist", a precizat seful Curtii de Conturi a SUA. El a avertizat ca, daca nu se vor lua masuri pentru reducerea deficitului, nimeni nu poate prezice cat de mult vor creste ratele dobanzilor sau cand isi vor pierde investitorii increderea in actiunile sau obligatiunile americane. "De aici incolo, guvernul s-ar putea confrunta cu o criza fiscala fara precedent. O actiune prompta ne-ar ajuta sa evitam periculoasa spirala a datoriei si inflatiei care ar afecta America", a avertizat Walker. Deficitul fiscal nu e singurul care da batai de cap economistilor. SUA consuma prea mult si economiseste prea putin, iar pentru a se sustine importa peste masura, atat bunuri, cat si capital. Zilnic, America imprumuta patru miliarde de dolari din exterior, din care 50% pentru a-si acoperi deficitul de cont curent, iar alte 50% pentru a finanta investitiile in exterior. Anual, ia 540 de miliarde de dolari - in special de la guvernele asiatice - pentru a finanta consumul de bunuri si servicii si ajutoarele catre exterior. Deficitul fara precedent al SUA este platit prin imprumuturi directe si vanzari de actiuni, obligatiuni si alte active americane catre exterior. "Este un aranjament politic hidos, dar convenabil, ce nu poate fi insa sustinut la infinit", spune Fred Bergsten, directorul Institutului pentru Economie Mondiala. Intr-o conferinta de presa, Peter Peterson, ministrul Comertului in administratia Nixon, afirma recent ca nici unul din economistii si liderii politici cu care a vorbit nu crede ca, la nivelul actual, deficitul de cont curent al SUA este sustenabil mai mult de cinci ani. "Multi vad riscul serios al aparitiei unei crize", spune Peterson. Ce ar putea declansa o astfel de criza? "Aproape orice: un act de terorism, o zi cu adevarat proasta pe Wall Street, un nivel dezamagitor privind evolutia locurilor de munca", a adaugat Peterson. El a tinut sa le reaminteasca optimistilor ca un deficit de cont curent de 5,4 la suta din PIB, cat a fost in primul trimestru al anului 2004, este substantial peste "recordul" anterior (3,5 la suta din PIB) inregistrat in 1987, cand dolarul s-a depreciat cu o treime, iar pietele au plonjat in criza cunoscuta sub numele de "Lunea Neagra". Multi economisti spun ca este posibil ca ajustarea treptata a deficitului sa fie subminata de pierderea increderii in SUA, fapt ce ar duce la o prabusire a dolarului, a increderii consumatorilor si investitorilor. Urmarea: cresterea inflatiei si a dobanzilor, caderea pietelor financiare. Saltul dobanzilor ar incarca nota de plata a Trezoreriei cu 80 de miliarde de dolari (pentru obligatiunile guvernamentale), fapt ce ar intuneca si mai mult perspectiva unei reforme fiscale. In opinia lui Peterson, ajustarea deficitului de cont curent al SUA este posibila daca ea va exporta mai mult si va importa mai putin, ceea ce ar insemna ca restul lumii sa faca exact invers. In opinia sa, o inversare a balantei – care sa permita SUA sa exporte si sa economiseasca mai mult - ar presupune schimbari majore in piata muncii si capitalului, inclusiv a economiilor unor tari. William Dennis, cercetator economist la Fundatia de Cercetari Independente pentru Afaceri, afirma ca deficitele SUA creeaza o mare problema mai ales daca economia americana continua sa fie motorul principal al economiei mondiale. "Economia globala nu-si poate permite o economie americana in deriva", afirma Dennis. El sustine ca, daca problema deficitelor nu va fi rezolvata, vom asista la scaderea standardului de viata, vor fi mai putini bani pentru mediu si alte proiecte importante, de care ar beneficia toata lumea.
|
|
|
Post by RAMBO on Oct 1, 2004 17:00:11 GMT 2
si vorba cintecului celor de la ca$$a locco : romania cumpara datoria usa , 1 leu e nu stiu citi dolari, mierea curge pe strazi si tot asa, deja ma inspaimint e fapt stiut asta cu fiscalu' dar pina la o criza economica de proportii mai e dar eu ma pregatesc de pe acum: nu bag in seama asta si imi vad de viata ca si asa nu am ce sa schimb
|
|
JoeTheDJ
Junior
"Viata trebuie traita privind inainte si inteleasa privind inapoi"
|
Post by JoeTheDJ on Nov 3, 2004 21:13:05 GMT 2
conu Rambo, te luasi cu alegerile ma nn ? aii? te lasara oamenii acilisea om de baza si bag sama ca te-ai cam dat absent in ultima vreme :-P pai...frumos o fi ? ia zi, ce se mai aude, ce facurati frate cu Bush ?
|
|
|
Post by RAMBO on Nov 9, 2004 16:48:06 GMT 2
nn io m-am straduit dar ca si la ro sunt mai multi tarani decit oameni cu creier in functiune:) oricum minnesota e printre statele albastre plus ca am fost pe locul intii la participare 77% dar deh asta e sa vedem ce o sa se intimple si la ro ca dau si eu cu votul de aici ca vorba aia speranta moare ultima
|
|
JoeTheDJ
Junior
"Viata trebuie traita privind inainte si inteleasa privind inapoi"
|
Post by JoeTheDJ on Nov 9, 2004 17:41:56 GMT 2
sa traiesti, conu Rambo chiar ma intrebam cand apari, ca s-a terminat cu numaratu' de voturi si nimic...nici un semn cum bine zisesi matale, sa vedem ce iese acilisea la noi, ca numa' maine nu-i poimanine si parca aud iar pe toata lumea ca voteaza pe ai care trebuie si ies tot ailalti....ca la noi asa iaste niste mistere de-astea de nu mai stim nici noi de cand... oricum, o sa beau vineri o bere pentru matale
|
|